Πορεία Διαμαρτυρίας κατοίκων πόλης και επαρχίας Λάρνακας

Δελτίο Τύπου από την ομάδα πολιτών:

1. ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΚΡΑΣΑ

2. ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

3. ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΑΞΙΑΣ ΜΕΝΕΟΥ

12308286_773625899426405_2566996335774911717_n

Πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνεται από όλους εμάς τους πολίτες της πόλης και επαρχίας Λάρνακας αύριο Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα. Σημείο συγκέντρωσης έξω από το Δημαρχείο Αραδίππου (οδός Σταδίου).

Το θρίλερ στην Αραδίππου συνεχίζεται …. με εμάς τους πολίτες να παρακολουθούμε τη τύχη και το μέλλον μας να παίζονται στα ζάρια….

Η προγραμματισμένη συνεδρία του Δήμου Αραδίππου που θα γινόταν την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα, έχει μετατεθεί στις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας σε μια προφανή και προκλητική προσπάθεια του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Ευαγγελίδη και κάποιων δημοτικών συμβούλων να υπογράψουν ανενόχλητοι την οικοδομική άδεια για το εργοστάσιο επεξεργασίας χρυσού. Σε μια προσπάθεια τους να αποφύγουν τη λαϊκή κατακραυγή, συνεδριάζουν μέρα μεσημέρι όταν οι πολίτες θα βρίσκονται στις δουλειές τους ….. προφανώς η μαζική προσέλευση των πολιτών κατά την προηγούμενη συνεδρία του Δήμου που συζητήθηκε το ίδιο θέμα, έφερε σε δύσκολη θέση το Δήμαρχο και ορισμένους δημοτικούς συμβούλους…. προφανώς φοβούνται να αντικρίσουν τους πολίτες στα μάτια…

Αυτή η απαράδεκτη κίνηση αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως προτεραιότητά τους είναι η εξυπηρέτηση κάποιων συμφερόντων και σκοπιμοτήτων. Το τελευταίο που τους απασχολεί είναι η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών οι οποίοι και τους ανέδειξαν στις θέσεις ισχύος που τώρα κατέχουν, θέσεις που θα έπρεπε να χρησιμοποιούν για να προασπίζονται τα συμφέροντα, την υγεία και ασφάλεια των δημοτών τους.

Έχουν αγνοήσει εντελώς τις γνωματεύσεις των επιστημονικών συμβούλων που οι ίδιοι είχαν καλέσει για να τους ενημερώσουν.

Έχουν αγνοήσει τη σύσταση του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής που στις 18 Νοεμβρίου εξέτασε το θέμα, και ζήτησε από το Δήμο Αραδίππου να λάβει σοβαρά υπόψη τα όσα οι επιστήμονες επισημαίνουν.

Αγνοούν και τώρα επιδεικτικά την τελευταία επιστημονική γνωμάτευση που τους έχει αποσταλεί από τις ομάδες των πολιτών που διαμαρτύρονται και που φέρει την υπογραφή του επίκουρου καθηγητή Κωνσταντίνου Μακρή. Ανάμεσα σε άλλα ο καθηγητής αναφέρει και τα πιο κάτω:

Η προοπτική εγκατάστασης εργοστασίου χρυσού στη συγκεκριμένη περιοχή εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και υγεία των κατοίκων στα πέριξ της βιομηχανικής ζώνης που προτείνεται να εγκατασταθεί το εργοστάσιο χρυσού. Η προτεινόμενη θέση του εργοστασίου χρυσού βρίσκεται σε απόσταση 800 μέτρων από τα πρώτα σπίτια κατοίκων που γειτνιάζουν στην περιοχή. Η μέση ετήσια φορά ανέμου με βάση ατμοσφαιρικά μοντέλα και μετρήσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας είναι προς τα ανατολικά, δηλαδή προς τις οικιστικές περιοχές που γειτνιάζουν με την εν λόγω περιοχή εγκατάστασης του εργοστασίου.

Η γειτνίαση πιθανής εγκατάστασης εργοστασίου με την οικιστική ζώνη εμπεριέχει υψηλό ρίσκο ασφάλειας και υγείας εάν λάβει κάποιος υπόψη σενάρια άμεσης επίπτωσης έκθεσης (έκρηξη/πυρκαγιά και άλλα ατυχήματα του εργοστασίου), αλλά και σενάρια μεσοπρόθεσμης (5-10 χρόνια μετά) επίπτωσης λόγω χρόνιας εκπομπής αερίων που σχετίζονται με καθημερινές διεργασίες του εργοστασίου.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται από τις ανεξάρτητες ομάδες «Πολίτες Κάτοικοι Πόλης Και Επαρχίας Λάρνακας Αραδίππου Κρασά», «Λάρνακα εν δράσει» και «Ομάδα Πρωτοβουλίας Δρομολαξιάς Μενεού». Στηρίζεται από την ΠΟΕΔ (Δάσκαλοι Δημοτικής Εκπαίδευσης).

Προσκαλούμε όλους τους δημότες Λάρνακας, Αραδίππου, Δρομολαξιάς και Μενεού που επηρεάζονται από το εργοστάσιο αυτό, να δώσουν δυναμικά το παρόν τους αύριο για να διαμαρτυρηθούν για τη βιομηχανοποίηση της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας.

Να ζητήσουν τα αυτονόητα: την προστασία της υγείας και ασφάλειας τους.

Να διασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών τους σε μια Λάρνακα που δε θα φοβάται ότι μπορεί να αναπνεύσει χημικά και τοξικά, που δε θα φοβάται ότι θα μολυνθεί από επικίνδυνα απόβλητα.

Όλοι μαζί ζητάμε το αυτονόητο, δικαίωμα στη ζωή!

Λάρνακα, 29 Νοεμβρίου 2015

Πολίτες Κάτοικοι Πόλης Και Επαρχίας Λάρνακας Αραδίππου Κρασά

Ομάδα Πρωτοβουλίας Δρομολαξιάς-Μενεού                 

Λάρνακα εν Δράσει

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!