Interceptor “Αγώνας για κοινωνική συνείδηση….”

Γράφει ο Κώστας Χριστοδουλίδης
(Ερευνητής σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ)

DOC.20140807_.1186357_.ΣΝΟΟΥΤΕΝ_555x450_Ζούμε στον αιώνα που ξεγυμνώνει τους ήρωες και τους αποκαθηλώνει από το φαντασιακό. Οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, παρουσιάζουν το φαίνεσθαι ως είναι. Τα όνειρα απαγορεύονται. Πυροβολούν τον παράδεισο, γιατί τους εξυπηρετεί η κόλαση. Χίλιες μονότονες λέξεις αραδιάζουν-βομβαρδίζουν για να αποφύγουν την αφύπνιση.

Η Κύπρος που κοιμάται, ενώ δίπλα της πόλεμοι ξεδιπλώνονται για μια χούφτα δολάρια. Όχι δίπλα της, μέσα της. Πριν λίγες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας ότι το Ισραήλ, ο «καλός σύμμαχος» που θα προστατεύσει το φυσικό αέριο από την Τουρκία, θέλει το ψωμί σωστό και τον σκύλο χορτάτο. Δική του λέει η καταραμένη «Αφροδίτη» που οι περισσότεροι μας έλεγαν πως θα μας κάνει πλούσιους. Καμία αντίδραση, όμως.

Πρόσφατα, αποκαλύφτηκε ακόμα, ότι οι Μυστικές Υπηρεσίας της Βρετανίας έχουν καλωδιώσει με υποθαλάσσιους κοριούς όλες τις τηλεπικοινωνίες από Κύπρο ως τη Μέση Ανατολή. Το αποκάλυψε ο Σνόουντεν, ο ειδικός στις υποκλοπές, πρώην υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ και της CIA. Κι όμως, η αξιοπρέπεια έχει καταχωνιαστεί για τα καλά στα βαθιά.

Αμερικανικοί κολοσσοί, όπως η Halliburton που βαρύνονται στις ΗΠΑ και σε χώρες του τρίτουunnamed κόσμου με σειρά παρατυπιών, με συμβόλαια πολέμου και ανοικοδομήσεων καταστρεμμένων από την πολεμική μηχανή των ΗΠΑ χωρών όπως το Ιράκ, βρήκαν στέγη γύρω από την οσμή του πετρελαίου στην Κύπρο, στη Λάρνακα. Η λεγόμενη ανάπτυξη, είναι για τους λίγους, και για τους πολλούς η σιωπή.

Αυτή η στήλη, θα υποκλέπτει την αλήθεια από τα σχέδια των λίγων και σοφών. Θα συμβάλει στο να δημιουργηθεί κοινωνική συνείδηση για να βρει ο κόσμος τη φιλοσοφική, πραγματική του έννοια: κόσμημα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!