O πολυβραβευμένος δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου στη Λευκωσία

frederick2

Ο πολυβραβευμένος και πρωτοπόρος  της Ερευνητικής Δημοσιογραφίας Στέλιος Κούλογλου, δημιουργός της σειράς εκπομπών ντοκιμαντέρ «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» παρουσιάζει το τελευταίο του ντοκιμαντέρ «Η Νονά» στο Πανεπιστήμιο Frederick Λευκωσίας.

Την εκδήλωση, θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους.
Εισαγωγική παρέμβαση θα κάνει ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ Σωτήρης Θεοχαρίδης. 

Tην εισήγηση και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει ο κος Γιώργος Πήττας, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick. 

Η προβολή θα γίνει  το Σάββατο,  17 Οκτωβρίου  2015 στην αίθουσα «Τάσσος Παπαδόπουλος» στις 11 το πρωί και θα ακολουθήσει σύντομη εισήγηση του κου Κούλογλου με θέμα: «Ερευνητική Δημοσιογραφία».    

Το ντοκιμαντέρ, που έχει ήδη προβληθεί σε πολλά ευρωπαϊκά και όχι μόνο Πανεπιστήμια, nona
έρχεται μαζί με τον δημιουργό του για πρώτη φορά στην Κύπρο μετά από πρόσκληση του  Τμήματος Δημοσιογραφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick.

«Η Νονά», είναι η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο βιβλίο της δημοσιογράφου Γερτρούδης Χέλερ η οποία συμμετέχει στην ταινία.  Το ντοκιμαντέρ, ανιχνεύει τη διαδρομή της Γερμανίδας Καγκελαρίου, σε συνδυασμό με την έκρηξη και τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης του ευρωπαϊκού νότου.  Μετά από το πολύκροτο ντοκιμαντέρ του «Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου» ο Στέλιος Κούλογλου στη «Νονά», τραβάει την κουρτίνα για να ρίξει φως σε αθέατες, αλλά καλά διασταυρωμένες πτυχές της ευρωπαϊκής κρίσης και του ρόλου της Γερμανίας. 

Μια εκδήλωση, με κορυφαίο ενδιαφέρον για κάθε ενεργό πολίτη, που αποτυπώνει τη φιλοσοφία του Πανεπιστημίου Frederick για διαρκή συμβολή στον ανοιχτό διάλογο στα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη Κυπριακή πολιτεία.
frederic01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αυτό το Σάββατο, κατά τη Περιφορά και Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της Περιφοράς και Λιτάνευσης των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου

error: Content is protected !!