«Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» από το Θέατρο “ΣΚΑΛΑ”

«Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας»
Το αριστούργημα του Όσκαρ Ουάϊλντ
Από την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ»
Επίσημη Πρεμιέρα : Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 – Ώρα 10.30 π.μ.

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» εγκαινιάζει τη νέα Θεατρική περίοδο ανοίγοντας την αυλαία της Παιδικής του Σκηνής για τους μικρούς του φίλους με την επίσημη πρεμιέρα του αριστουργήματος της Παγκόσμιας Παιδικής-Νεανικής Λογοτεχνίας – Με το αγαπημένο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους του Όσκαρ Ουάϊλντ «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας», που θα «ζωντανέψει» υπό τη μορφή μιούζικαλ την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015- ώρα 10.30 π.μ. στο Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».

Η ιστορία: Όταν ζούσε ο ευτυχισμένος πρίγκιπας στο παλάτι του, πίσω από ψηλά τείχη, τίποτα δεν τάραζε την ευχάριστη κι ανέμελη ζωή του. Κάποτε όμως ο πρίγκιπας σταμάτησε να ζει. Τότε οι άρχοντες της πολιτείας του έφτιαξαν ένα πανέμορφο άγαλμα από χρυσό και πολύτιμους λίθους και το έστησαν στο ψηλότερο σημείο της πόλης.
Έτσι ο πρίγκιπας άρχισε να βλέπει από ψηλά όλη τη δυστυχία και τον πόνο των ανθρώπων του. Όταν κάποια στιγμή στάθηκε στα πόδια του ένα χελιδόνι για να ξαποστάσει, πριν φύγει για τις ζεστές χώρες το παρακάλεσε να μείνει κοντά του όσο χρειαζόταν για να βοηθήσει τους ανθρώπους της πολιτείας του, απαλύνοντας τον πόνο και τη δυστυχία τους.

Ο πρίγκιπας παρακαλεί το χελιδόνι να του κάνει μια πρώτη χάρη : να πάρει το ρουμπίνι από το σπαθί του και να το δώσει σε μια φτωχή γυναίκα. Το χελιδόνι υπακούει. Η αναχώρηση του πουλιού αναβάλλεται συνεχώς. Ο πρίγκιπας τώρα ζητά από το χελιδόνι να δώσει το ζαφείρι που έχει για μάτι σ’έναν φτωχό φοιτητή συγγραφέα. Ύστερα του ζητά να δώσει και το δεύτερο ζαφείρι σ’ένα κοριτσάκι που πουλά σπίρτα. Σαν τελευταία χάρη, του ζητά να δώσει τα χρυσαφένια ρούχα του για τους φτωχούς. Ποιό θα είναι όμως το τίμημα και γι’ αυτόν αλλά και για το χελιδόνι που τον αγάπησε μ’ όλη του την ψυχή; Το σίγουρο είναι ότι ο πρίγκιπας νιώθει πια απόλυτα ευτυχισμένος.
Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας είναι η αχτίδα της αισιοδοξίας που εμείς οι μεγάλοι δεν πρέπει να χάσουμε και τα παιδιά μας χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Η αισιοδοξία είναι εύκολο να χαθεί από μέσα μας. Η ζωή όμως πρέπει να συνεχιστεί.
Αυτό το έργο είναι μία υπενθύμιση. «Δώσε στο διπλανό σου ό,τι μπορείς». Έστω κι αν αυτό είναι ένα φιλάκι, μια αγκαλιά. Γιατί αυτό, έχει τελικά μεγαλύτερη αξία και από σμαράγδια και από ρουμπίνια και απ’ όλα τα πλούτη της γης. Η αγκαλιά του ευτυχισμένου πρίγκιπα θα μείνει για πάντα ανοιχτή σε όλους μας.

Συντελεστές :
Σκηνοθεσία/Δραματουργική Επεξεργασία : Μόνικα Μελέκη
Σκηνικά/ Κοστούμια : Θέλμα Κασουλίδου
Μουσική/ Στίχοι : Ανδρέας Γερολέμου
Ενορχηστρώσεις τραγουδιών/ Ηχητικά Εφφέ : Βαλεντίνος Βαλιαντή
Xορογραφίες : Άντρια Χρίστου
Ηθοποιοί : Άντρεα Δημητρίου, Φοίβος Γεωργιάδης, Άκης Αντωνίου, Άντρια Χρίστου και Χρίστος Καραγιάννης.
Παραστάσεις : Επίσημη πρεμιέρα : Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 – Ώρα 10.30 π.μ.

Τακτικές παραστάσεις : κάθε Κυριακή – ώρα 10.30 π.μ.

Θα δίνονται επίσης οργανωμένες παραστάσεις σε συνεργασία με Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία καθώς και Οργανωμένους Φορείς και Σύνολα.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 24652800/1 και 99490102.

3 SKALA HAPPY PRINCE flyer 148 x 210 Kopie

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Μιχαηλίδου για περιστατικά κακοποίησης: Οι μαθητές έχουν σπάσει τη σιωπή τους – Παρούσα η ίδια σε εξομολόγηση μαθήτριας

Στην πλειονότητά τους τα περιστατικά συμβαίνουν στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο των παιδιών, ανέφερε η υπουργός Παιδείας «Τα περιστατικά κακοποίησης που φτάνουν στην Αστυνομία και

error: Content is protected !!