ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΑΛ κ. ΑΝΔΡΕΑ Ν. ΛΟΥΡΟΥΤΖΙΑΤΗ

1Πρόσφατα έχει παραληφθεί επιστολή του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, στην οποία καταγράφονται οι διαπιστώσεις επιτόπιων ελέγχων που διενήργησαν στα γραφεία του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας λειτουργοί της Υπηρεσίας του, επί των οποίων ζητούνται τα σχόλια του ΣΑΛ.

Παρόλο που όλα τα σχόλια και απαντήσεις επί των ζητημάτων που εγείρονται θα σταλούν αρμοδίως στον Γενικό Ελεγκτή, λόγω της δημοσιότητας που δόθηκε σε μία από τις διαπιστώσεις, η οποία αναφέρεται ονομαστικά στο πρόσωπό μου, θεωρώ υποχρέωσή μου να δημοσιοποιήσω τη θέση μου.

Η συγκεκριμένη διαπίστωση αναφέρεται σε δύο περιστατικά.

  1. Οδηγίες που δόθηκαν για επάλειψη μέρους της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή. Οι λόγοι που έδωσα οδηγίες για επάλειψη του συγκεκριμένου σημείου, μήκους 30 μέτρων, ήταν οι εξής:

  • Στην περιοχή είχε παρατηρηθεί διαρροή καύσιμων στο υπέδαφος από παρακείμενο πρατήριο.

  • Πρόκειται για κόμβο που είχαν γίνει εκσκαφές και κάθετες και εγκάρσιες και οποιεσδήποτε επιμέρους επαλείψεις θα έθεταν θέματα ασφάλειας.

  • Η ολική επάλειψη ούτως η αλλιώς θα γινόταν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Για τους πιο πάνω λόγους, έκρινα ότι έπρεπε να γίνει άμεσα ολική επάλειψη των 30 μέτρων, αντί να περιμένουμε να γίνει μετά από δύο χρόνια από το Δήμο Λάρνακας.

  1. Πληρωμή ποσού έναντι στον Εργολάβο Μιλτιάδη Νεοφύτου. Κατόπιν ενημέρωσης που έτυχα από την Υπηρεσία, ότι υπήρχε πρόβλημα ρευστότητας από τον εργολάβο για εργασίες που είχαν ήδη εκτελεστεί, θεώρησα –δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούσαν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο– ότι δεν υπήρχε πρόβλημα να δοθεί ένα ποσό έναντι για εργασίες που είχαν ήδη εκτελεσθεί. Θέλω να σημειώσω ότι η συγκεκριμένη πληρωμή έγινε δύο μήνες μετά τις αποφάσεις του Eurogroup και το κούρεμα καταθέσεων, όταν όλες οι Υπηρεσίες κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν μιαν έκρυθμη κατάσταση, με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες. Η πληρωμή κρίθηκε απαραίτητη για την καταβολή μισθών σε υπεργολάβους και εργαζομένους, ενόψει και των Εορτών του Πάσχα. Το ποσό που καταβλήθηκε έναντι, στη συνέχεια αφαιρέθηκε από το ποσό που πληρώθηκε στον Εργολάβο βάσει εκδοθέντος πιστοποιητικού πληρωμής.

Τονίζω ότι μέσα στις δεδομένες συνθήκες που επικρατούσαν, οι συγκεκριμένες αποφάσεις, από τις οποίες δεν υπήρξε οποιαδήποτε πρόσθετη επιβάρυνση για το ΣΑΛ ή τους δημότες Λάρνακας, κρίθηκαν επιβεβλημένες.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!