Σε ταχύτητα φωτός! Ταξίδι 8ο

 Γράφει η Έλενα Χατζηγεωργίου
Life & Business Coach, Spiritual Healer, Licensed NLP Master Practitioner, Colour Life Coach, Colour Counsellor and Healer, Master Practitioner IWOC
T: +357 99616773 ■  Email: info@purecolour.eu  ■  Website: www.purecolour.eu

Friends enjoy a hot cup of coffee in the kitchenΚοντά, μακριά, πιο μακριά, πολύ κοντά, συχνά, αραιά, που και που, όπως και νάνε χρειάζεται να ρυθμίσετε την απόσταση αλλά και τον ρυθμό, της επικοινωνίας σας με τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν, για να αποφεύγονται ατυχήματα και συγκρούσεις.

Πάρτε παράδειγμα τους κανόνες για ασφαλή οδήγηση, όπου κάθε οδηγός ανάλογα με το δρόμο στον οποίο οδηγεί, ρυθμίζει την ταχύτητα αλλά και την απόσταση που θα κρατήσει από τα προπορευόμενα οχήματα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η όποια σύγκρουση.

Κάπως έτσι χρειάζεται να λειτουργήσετε και στις σχέσεις σας, για να κρατήσετε τις “σωστές” αποστάσεις και να μην υπάρξουν πιέσεις και συγκρούσεις, ούτε άβολα και δυσάρεστα συναισθήματα.

Ποιες μπορεί να είναι τώρα οι σωστές αποστάσεις και ο σωστός ρυθμός στις σχέσεις σας, και πως μπορεί κανείς να το ρυθμίσει αυτό, θα το ανακαλύψετε μέσα από το 8ο σε ταχύτητα φωτός ταξίδι μας.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν να βρούμε αυτή την “απόσταση ασφαλείας” για κάθε σας σχέση.

Απόσταση που ο Νο1 παράγοντας που την επηρεάζει και απαραιτήτως χρειάζεται να λάβετε 2υπόψη σας για τον υπολογισμό της, είναι η δική σας μοναδική προσωπικότητα και θέλω, αλλά και η μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου που επιλέγετε να έχετε στη ζωή σας.

Και για να γίνει αυτός ο Νο1 και σημαντικός παράγοντας πλήρως αντιληπτός, ας φτιάξουμε ένα σενάριο, στο οποίο πρωταγωνιστής, όπως είστε και εσείς στη δική σας ζωή, είναι μια γιατρός, μια γυναίκα που ξέρει πολύ καλά τι θέλει, που είναι πολύ αφοσιωμένη στο έργο της, έτοιμη να υπηρετήσει την ανθρωπότητα, που εμπλέκετε σε ερευνητικά προγράμματα, θέλει να αφήσει το δικό της αποτύπωμα μέσα από τα δικά της συγγράμματα, και η οποία έχει δημιουργήσει και τη δική της οικογένεια.

Σκεφτείτε λοιπόν, αυτή η γυναίκα, τι απόσταση και τι ρυθμό χρειάζεται να διατηρήσει με τους ανθρώπους γύρω της, για να μπορέσει να φτάσει όλους αυτούς τους στόχους της, και να δώσει ταυτόχρονα ότι καλύτερο στα παιδιά της;

Η απάντηση σε αυτή την περίπτωση κρύβετε στα λόγια του Sean Connery που λέει «Για να καταφέρεις οτιδήποτε στη ζωή, πρέπει να είσαι αντικοινωνικός. Διαφορετικά θα σε καταβροχθίσουν»

Αυτό φυσικά που θα καταβροχθίσουν οι άνθρωποι γύρω σας, είναι ο πολύτιμος χρόνος και η ενέργεια σας, με αποτέλεσμα στόχοι και όνειρα να μένουν ανεκπλήρωτα. Αν το αντέχετε αυτό, καλώς.

4Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι άνθρωποι γύρω σας, και η συναναστροφή σας μαζί τους, δεν είναι σημαντική. Είναι! Απλά χρειάζεται να ρυθμιστεί, ανάλογα με το τι στ’ αλήθεια θέλετε, έτσι ώστε να έχετε αρκετό χώρο να αναπνεύσετε και να επικεντρωθείτε σε αυτά που είναι πολύ σημαντικά για εσάς, και αυτό σίγουρα δεν είναι μονάχα η καριέρα.

Και τώρα με αφορμή το σενάριο μας, ήρθε η στιγμή να αποφασίσετε ποια είναι η απόσταση που χρειάζεστε να διατηρήσετε, από τους ανθρώπους σας, ανάλογα με τα θέλω και τους στόχους σας, σε αυτή τη φάση της ζωής σας! Ποιους ανθρώπους μπορείτε να έχετε πιο κοντά, ίσως γιατί έχετε παρόμοια πορεία και ταχύτητα, και ποιους λίγο ποιο μακριά;

Ενώ επιβάλλετε να αναλογιστείτε πόσο χώρο χρειάζονται οι δικοί σας άνθρωποι για να νοιώθουν άνετα και πόσο έτοιμοι είστε να τους τον δώσετε, χωρίς να νοιώσετε ανασφάλεια, αλλά λειτουργώντας υποστηρικτικά, προς αυτούς έστω και έμμεσα.

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσετε και κατασταλάξετε μέσα σας, για το ποιοι είναι οι ρυθμοί που εσείς μπορείτε να αντέξετε, ποιές είναι η δικές σας “αποστάσεις ασφαλείας”, χρειάζεται τώρα να το επικοινωνήσετε.

Επικοινωνήστε τα θέλω σας, τις ανάγκες και τους περιορισμούς σας, και δώστε την ευκαιρία στους ανθρώπους σας, να σας καταλάβουν και να βρουν τον δικό τους ρυθμό κοντά σας, γιατί «Μου έχει περάσει από το μυαλό ότι η επιβίωσή μας ίσως να εξαρτάται από το να μιλάμε μεταξύ μας.» Dan Simmons

Ναι η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική, και πιο αποτελεσματική και ουσιαστική, όσο εσείς ξεκαθαρίζετε τι θέλετε, πως νοιώθετε και τι επιζητάτε!

Να έχετε όμως υπόψη σας ότι η επικοινωνία μπορεί να είναι και μη λεκτική, αλλά εξίσου αποτελεσματική, όταν είστε ξεκάθαροι, για τον δικό σας σε αυτή την περίπτωση ρυθμό και απλά αφήσετε τις συνήθειες σας, και τις πράξεις σας να μιλήσουν για εσάς!

Εάν λοιπόν αντιληφθείτε ότι είστε ο πυρήνας στη δική σας ζωή, που όσο πιο σταθερά 5τοποθετημένος είναι τόσο πιο αρμονικά κινούνται όλα γύρω του, γύρω από σας, τότε θα αντιληφθείτε πόσο σημαντικό είναι να αναλάβετε την ευθύνη να ρυθμίσετε ξεκάθαρα την “απόσταση ασφαλείας” στη συχνότητα επικοινωνίας σας με τους ανθρώπους σας. Μια και η ξεκάθαρη δική σας τοποθέτηση θα του βοηθήσει χωρίς συγκρούσεις, παράπονα και παρεξηγήσεις, να είναι στη ζωή σας και να νοιώθουν καλά.

Και είναι σημαντικό να υπάρχει γύρω από σάς αρμονία αφού «Το πιο σημαντικό συστατικό της επιτυχίας είναι να τα πας καλά με τους ανθρώπους» όπως λέει ο Ρούσβελτ. Και η “απόσταση ασφαλείας” είναι ένας τρόπος να τα πάτε πολύ καλά!

ΥΣ. Και να θυμάστε ότι όση απόσταση και αν χρειαστεί να κρατήσετε για να κάνετε ότι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε, όσο μακριά και αν πάτε, αυτοί που στ’ αλήθεια σας αγαπάνε, θα είναι πάντοτε εκεί, και δεν είναι η συχνότητα επικοινωνίας που θα ρυθμίσει τη σχέση σας μαζί τους, αλλά το μέγεθος της αγάπης σας!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

Έναρξη εγγραφών στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (Κ.Ι.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για τη σχολική χρονιά 2024-2025

To Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει τη διενέργεια εγγραφών σταΚρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (Κ.Ι.Ε.) για τη νέα σχολική χρονιά 2024-2025. Οι εγγραφές διενεργούνται στα κατά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αυτό το Σάββατο, κατά τη Περιφορά και Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της Περιφοράς και Λιτάνευσης των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου

error: Content is protected !!