Book for Thought “Διατροσέφ: Νόστιμη & Υγιεινή Κουζίνα”

Γράφει ο Αλέξης Δημητρίου
Ιδιοκτήτης Βιβλιοπωλείου Bibliocosmos,
Λεωφ. Φανερωμένης 189-191 Λάρνακα

Τηλ./Φαξ. : 24665792, Εmail: bibliocosmos@cytanet.com.cy

Ο Σέφ και εκπαιδευτικός Γιώργος Κυπριανού και η Κλινική Διαιτολόγος Νικολέττα Ντορζή κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα το βιβλίο “Διατροσέφ: Νόστιμη &Υγιεινή”.
Πρόκειται για μια πολύ όμορφη έκδοση.

Αυτό το βιβλίο, από τις Εκδόσεις Πανεπιστημίου Λευκωσίας, συμπληρώνει ένα ερευνητικό κενό για την Μεσογειακή κουζίνα, με επιστημονικό τρόπο, ενώ συνάμα φωτίζει μαθητές, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες  στον τομέα της σίτισης και της διατροφής στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Παρουσιάζει τα σημαντικότερα από αυτά που πρέπει να γνωρίζει  ο καθένας μας για τη διατροφή, ενώ παράλληλα προσφέρει νοστιμότατες συνταγές, δοκιμασμένες , οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινή ζωή.

Οι στόχοι που τέθηκαν από τους συγγραφείς του βιβλίου είναι: α) η συνειδητοποίηση από τον αναγνώστη της διατροφικής αξίας όλων των τροφών, β) η κατανόηση της σχέσης των βλαβερών διατροφικών συνηθειών με διάφορες ασθένειες, γ) η συσχέτιση των συνηθειών διατροφής  με την ανάπτυξη και στοματική υγιεινή  και δ) η ευαισθητοποίηση των γονιών και η σωστή  καθοδήγηση των παιδιών τους όσον αφορά στην υγιεινή διατροφή.

Το βιβλίο «ΔιατροΣΕΦ» προσφέρει χρήσιμες συμβουλές  για την επιλογή των υλικών, δυσεύρετες πληροφορίες για τη διατροφική τους αξία, ιδιαίτερα για τα βότανα της Κύπρου, όπως τη ρίγανη, τη δάφνη, το δενδρολίβανο κ.α., πρακτικές γνώσεις  για τη φροντίδα και τη βελτίωση της υγείας μας, μέσω δοκιμασμένων συνταγών και υγιεινών μεθόδων μαγειρέματος και απευθύνεται σε όλους και καθένα ξεχωριστά. Παρατίθενται αναλυτικά διαιτολόγια για πολλές ασθένειες, όπως είναι οι καρδιοπάθειες και ο καρκίνος.

ΔΙΑΤΡΟΣΕΦ (1)

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αυτό το Σάββατο, κατά τη Περιφορά και Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της Περιφοράς και Λιτάνευσης των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου

error: Content is protected !!