Διαγωνισμός φωτογραφίας . “Το νερό, δώρο της φύσης, πηγή ζωής και πολιτισμού”

Μέσα στα πλαίσια των εορτασμών των 50χρονων του το ΣυμβούλιοΥδατοπρομήθειας Λάρνακας διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα “Το νερό, δώρο της φύσης, πηγή ζωής και πολιτισμού” καθώς και διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο με θέμα  “Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας /  50 χρόνια ιστορίας”.

470987_139734382844949_410140461_o

 

 

Πληροφορίες σχετικά με τους όρους των πιο πάνω διαγωνισμών καθώς και του εντύπου δήλωσης συμμετοχής για το διαγωνισμό φωτογραφίας μπορείτε να βρείτεστην ιστοσελίδα του Συμβουλίου www.lwb.org.cy  και στο Facebook (https://www.facebook.com/LarnakaWaterBoard), καθώς και στο Twitter (https://twitter.com/lwblarnaca).

Σχετικά με το Θέμα:

Η ιστορία του ανθρώπου συνδέεται άρρηκτα με το νερό.  Ο άνθρωπος από την αρχαιότητα φρόντιζε να ζει κοντά σε υγρότοπους και σπουδαίοι πολιτισμοί άνθισαν εκεί που υπήρχε άφθονο νερό.  Στην Κύπρο υπάρχουν πολλοί υγρότοποι με σημαντική οικολογική αξία.  Υγρότοπος ή όπως αλλιώς αποκαλείται υδροβιότοπος είναι κάθε περιοχή που καλύπτεται μόνιμα ή εποχικά από νερό.  Οι υγρότοποι μπορεί να είναι φυσικοί, όπως οι ποταμοί, οι λίμνες, τα έλη και οι πηγές, ή τεχνητοί, όπως τα φράγματα, οι τεχνητές λίμνες ή οι τεχνητές δεξαμενές αποθήκευσης νερού, οι οποίες δημιουργούνται για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες του ανθρώπου και στη συνέχεια εξελίσσονται σε σπουδαία οικοσυστήματα.

Το νερό, από την άλλη, αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο για την επιβίωση του ανθρώπου και είναι απαραίτητο για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.  Χρησιμοποιούμε το νερό στις καθημερινές μας δραστηριότητες, στη γεωργία, στη κτηνοτροφία, στη βιομηχανία και στον τουρισμό.  Όλη μας η ζωή περιστρέφεται γύρω από το νερό.  Αυτή η εξάρτηση του ανθρώπου από το νερό δημιούργησε την ανάγκη για την ανάπτυξη σπουδαίων υδατικών έργων για τη συγκέντρωση, την επεξεργασία, τη μεταφορά και τη διανομή του νερού, πολλά από τα οποία αποτελούν σήμερα αρχαία μνημεία αναφοράς.

Θέλουμε να δούμε φωτογραφίες (με ή χωρίς ανθρώπινη παρουσία) οι οποίες απεικονίζουν υγροβιότοπους της Κύπρου ή αρχαία μνημεία που συνδέονται με την ιστορική εξέλιξη της υδατοπρομήθειας στην Κύπρο ή απαθανατίζουν σκηνές από τις καθημερινές δραστηριότητες του ανθρώπου με το νερό.

Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι που αποδέχονται και τηρούν τους πιο κάτω όρους και κανονισμούς:

Ο φωτογράφος θα πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός των φωτογραφιών που θα υποβληθούν και θα φέρει την ευθύνη για πρόσωπα που θα απεικονίζονται σε αυτές.

Φωτογραφίες,οι οποίες αλλοιώθηκαν μελογισμικά προγράμματα,σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές,δεν θα γίνονται αποδεκτές. Επιτρέπονται μόνο μικρές διορθώσεις που να μην αλλοιώνουν το θέμα.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν ναυποβάλουν μέχρι 6 φωτογραφίες,σε ψηφιακόδίσκο (CD), σε ηλεκτρονική μορφή τύπου jpeg, σε ανάλυση 300dpi, η μεγαλυτερη πλευρά να είναι τουλάχιστον 2400pixels, με maximum compression 12.  Το χρωματικό προφίλ να είναι sRGB.

Πάνω στο CD θα πρέπει να αναγράφεται μόνο ο πενταψήφιος κωδικός αριθμός του φωτογράφου και ο τίτλος του διαγωνισμού.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να παραδώσει,μέσα σε κλειστό φάκελο,το συμπληρωμένο Δελτίο Συμμετοχής (ΜέροςΑ) και το CD και σε δεύτερο ξεχωριστό φάκελο το Μέρος Β με τα προσωπικά του στοιχεία, αναγράφοντας στο έξω μέρος του φακέλου μόνο τον Κωδικό Αριθμό.

Ο τίτλος κάθε φωτογραφίας στο CD θα πρέπει να αποτελείται από τον κωδικό αριθμό,τον αύξοντα αριθμό και τον τίτλο της φωτογραφίας. Το αρχείο να γράφεται με ελληνικούς ή αγγλικούς χαρακτήρες και όχι greeklish.(Για παράδειγμα ο φωτογράφος με κωδικό αριθμό 22555 και τίτλο της 3ης σε σειρά φωτογραφίας του «Αλυκή  Λάρνακας», θα γράψει: 22555-3-αλυκή λάρνακας.jpg ή salt lake larnaka.jpg).

7.Η τελευταία ημερομηνία υποβολής συμμετοχών,είναι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και μπορούν να παραδίδονται στα γραφεία τουΣΥΛ, στη Διεύθυνση Αδ. Κοραή 12, 6010 Λάρνακα,τηλ.:24822400,(Γραμματεία) καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από τις 8:00π.μ μέχρι τις 2:00μ.μ.ή στη ΦΕΚ Τμήμα Λευκωσίας,Τηλ.99332813 (Γραμματέας – κα Ανθούλλα Αλεξάνδρου),στη ΦΕΚ Τμήμα Λεμεσού, Τηλ.: 25384381 (Τετάρτη και Σάββατο από τις 4:00 μ.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ.) και στη ΦΕΚ Τμήμα Πάφου (κος Θάνος Σαββίδης, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Αθηνάς 41, 8020 Πάφος).

Μετά την κριτική οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν,θα τυπωθούν από το ΣΥΛ για την έκθεση σε διαστάσεις 3040 cm ή 3045 cm.

Η ΦΕΚ καθώς και το ΣΥΛ θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν στις ιστοσελίδες τους ή αλλού οποιεσδήποτε φωτογραφίες που θα υποβληθούν στο διαγωνισμό αυτό, καθώς και για κάθε δραστηριότητα που έχει σχέση με την προβολή τους, αναφέροντας πάντα το όνομα του φωτογράφου.

Οι διοργανωτές θα κρατήσουν τις βραβευμένες φωτογραφίες από το διαγωνισμό για το αρχείο τους, καθώς και όλα τα ηλεκτρονικά αρχεία των φωτογραφιών που θα υποβληθούν στο διαγωνισμό. Όπου χρησιμοποιούνται οι φωτογραφίες, αυτό θα γίνεται με την αναφορά του ονόματος του φωτογράφου.

ΒΡΑΒΕΙΑ:

Θα δοθούν τρία βραβεία και εννιά έπαινοι.Για το πρώτο βραβείο, θα δοθεί  χρηματικό ποσό 250 ευρώ,για το δεύτερο 150 ευρώ και για το τρίτο 100 ευρώ. Για κάθε έπαινο, θα δοθεί χρηματικό ποσό 20 ευρώ.

Μια από τις βραβευμένες φωτογραφίες, ανεξάρτητα από τη σειρά βράβευσης (βραβείο ή έπαινο),θα επιλεγεί από τους εκπροσώπους του ΣΥΛ για εκτύπωση Αφίσας.

Ο χώρος και η ημερομηνία της έκθεσης και  βράβευσης των φωτογραφιών που θα επιλεγούν από την Κριτική Επιτροπή θα ανακοινωθούν αργότερα.

 Όσοι θέλουν να παραλάβουν το CD τους, μπορούν να το κάνουν μετά την έκθεση και μέσα σε περίοδο ενός μηνός.

Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να μηχαθεί ή καταστραφεί οποιοδήποτε CD. Σε περίπτωση όμως καταστροφής ή απώλειας,η ΦΕΚ και το ΣΥΛ δεν θα φέρουν καμία ευθύνη.

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται απόγνωστούς και διακεκριμένους φωτογράφους,καθώς επίσηςκαι εκπροσώπους του ΣΥΛ και της ΦΕΚ.
Στην Κριτική Επιτροπή δε μπορούν να συμμετάσχουν πρόσωπα που συνδέονται με συμμετέχοντα στο διαγωνισμό φωτογράφο άμεσα επαγγελματικά ή έχουν με οποιοδήποτε συμμετέχοντα συγγένεια πρώτου ή δευτέρου βαθμού (εξ αίματος ή εξ αγχιστείας).  Η απόφαση της κριτικής επιτροπής θα είναι οριστική και αμετάκλητη.

Για περισσότερες πληροφορίες, κανονισμούς και Δελτία συμμετοχής, επικοινωνείτε μετο ΣΥΛ,Τηλ.: 24822400,καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής),από τις 8:00π.μ μέχρι τις 14:00μ.μ ή με τη ΦΕΚ,Τηλ.99332813, κα Ανθούλλα Αλεξάνδρου, στη ΦΕΚ Τμήμα Λεμεσού, Τηλ.: 25384381 (Τετάρτη και Σάββατο) από τις 16:00 μ.μ. μέχρι τις 20:00 μ.μ. και στη ΦΕΚ Τμήμα Πάφου,κο Θάνο Σαββίδη, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Αθηνάς 41, 8020 Πάφος ή από τις ιστοσελίδες του ΣΥΛ www.lwb.org.cy και της ΦΕΚ www.cps.com.cy.

Η υποβολή φωτογραφιών στο διαγωνισμό  σημαίνει την αποδοχή των πιο πάνω όρων. Μη συμμόρφωσημεοποιοδήποτεαπό τουςπιοπάνωκανονισμούς συνεπάγεταιμε αποκλεισμόαπό τον διαγωνισμό.

Για συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν απαιτείται η καταβολή οποιουδήποτε ποσού ως δικαιώματος συμμετοχής.

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!