Book for Thought “Οι Δημοσιογράφοι της Δημοκρατίας….”

Γράφει ο Αλέξης Δημητρίου
Ιδιοκτήτης Βιβλιοπωλείου Bibliocosmos,
Λεωφ. Φανερωμένης 189-191 Λάρνακα

Τηλ./Φαξ. : 24665792, Εmail: bibliocosmos@cytanet.com.cy

Οι Εκδόσεις Ετεροτοπία είναι ένας δίγλωσσος -στα ελληνικά και τουρκικά- κυπριακός εκδοτικός οίκος, ο οποίος από τον Ιούλιο 2014, όταν ιδρύθηκε, εξέδωσε ήδη τρία βιβλία: «Γιώργος Βασιλείου: Στοχασμοί για το χθες και το αύριο» (2014), ένα βιβλίο-μακροσκελής συνέντευξη του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ το οποίο εκδόθηκε στην ελληνική, τουρκική και αγγλική γλώσσα,«Μαζί στη μάππα»του Οκάν Νταγλί (Απρίλιος 2015) και «Οι δημοσιογράφοι της Δημοκρατίας» (Μάιος 2015) είναι μόνο η αρχή σε μια σειρά από προγραμματισμένες εκδόσεις με τις οποίες υλοποιείται ένας πολύ απλός αλλά σημαντικός στόχος: «Να δημιουργηθεί ένας μικρός εκδοτικός οίκος που θα εκδίδει σε δύο γλώσσες ταυτόχρονα, στην τουρκική και ελληνική, και που ουσιαστικά θα επικεντρωθεί στη μετάφραση έργων Ελληνοκυπρίων στην τουρκική και Τουρκοκυπρίων στην ελληνική γλώσσα».


book«
Οι Δημοσιογράφοι της Δημοκρατίας. Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Μουζαφέρ Γκιουρκάν: Οι φονευθέντες υπερασπιστές της Ανεξαρτησίας».

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Ετεροτοπία το βιβλίο «Οι Δημοσιογράφοι της Δημοκρατίας. Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Μουζαφέρ Γκιουρκάν: Οι φονευθέντες υπερασπιστές της Ανεξαρτησίας».
Για πρώτη φορά μεταφράζεται στην ελληνική γλώσσα μια συλλογή κειμένων που δημοσιεύθηκαν στην κυπριακή «Cumhuriyet» από το 1960 μέχρι το 1962.
Ενάντια στον παραλογισμό της εποχής τους οι δύο δημοσιογράφοι υπερασπίστηκαν την επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και δολοφονήθηκαν άγρια από την TMT το βράδυ πριν ξημερώσει η 24η Απριλίου 1962.
Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον βιβλίο από ένα καινούριο εκδοτικό οίκο που μεταφράζει κυρίως βιβλία που γράφτηκαν στην Τουρκική γλώσσα.
Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε και στο Biblio Cosmos, Λεωφ. Φανερωμένης, στη Λάρνακα. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για την επίσκεψη εργασίας της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο λιμάνι Λάρνακας για τις εργασίες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα συνοδεύσει την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Roberta Metsola στο λιμάνι Λάρνακας, την Τρίτη, 2 Απριλίου. Η

Επιτέλους, Δημοτικό Μέγαρο!

Αντρέας ΚαυκαλιάςΥποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΛάρνακαςΔιαμέρισμα Λάρνακας Μια από τις μεγαλύτερες πληγές του Δήμου της Λάρνακας ήταν η ανυπαρξία Δημοτικού Μεγάρου. « Μα είναι δυνατόν να

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

error: Content is protected !!