Tο Φεστιβάλ Λάρνακας βραβεύτηκε με την ετικέτα EFFE Label 2015-2016 από το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου!

EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe
effe1

Στις 2 Ιουλίου 2015, το Φεστιβάλ Λάρνακας βραβεύτηκε με την ετικέτα EFFE Label 2015-2016 από το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, το κομβικό σημείο του προγράμματος EFFE στην Κύπρο. Το θεσμοθετημένο καλοκαιρινό Φεστιβάλ Δήμου Λάρνακας, έχει διακριθεί ανάμεσα στα πιο ποιοτικά Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ για το έτος 2015-2016, μέσα από 761 φεστιβάλ από 31 χώρες.

Η διεθνής πλατφόρμα EFFE υλοποιήθηκε ως μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που στοχεύει στην ανάπτυξη και ανάδειξη της πολιτιστικής πολιτικής της Ευρώπης, και κατ’ επέκταση θέλει να συνδέσει όλα τα πολιτισμικά φεστιβάλ κάτω από μια ενιαία ομπρέλα. Εγκαινιάστηκε το 2014 από την κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, τέως Επίτροπο για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία.

Η ετικέτα πιστοποιεί πρωτίστως σε Ευρωπαϊκό επίπεδο την ποιότητα του εκάστοτε Φεστιβάλ. Η ετικέτα Φεστιβάλ EFFE, επισημοποιεί την καλλιτεχνική δέσμευση ενός Φεστιβάλ, τη συμμετοχή του στις τοπικές κοινότητες και δηλώνει την ευρωπαϊκή και παγκόσμια προοπτική του.

Εθνικοί εμπειρογνώμονες αξιολόγησαν τις αιτήσεις της κάθε χώρας, για να διαπιστώσουν αν πληρούν τα τρία πιο πάνω κριτήρια, που επιτυχώς το Φεστιβάλ Λάρνακας πρεσβεύει. Αργότερα μια Διεθνής Κριτική Επιτροπή που συστάθηκε στις Βρυξέλλες, επισημοποίησε τις επιλογές των εθνικών εμπειρογνωμόνων, επιδίδοντας βραβεία για τα πιο καινοτόμα και εντυπωσιακά συναρπαστικά Φεστιβάλ.

Τα βραβευμένα Φεστιβάλ θα συμπεριληφθούν στον Οδηγό Φεστιβάλ EFFE, που θα καταγράφει όλες τις σημαντικές πληροφορίες για τα πιστοποιημένα ευρωπαϊκά φεστιβάλ και θα είναι εύκολα προσβάσιμες για το κοινό καθώς για καλλιτέχνες, καλλιτεχνικές οργανώσεις, μουσικά σύνολα, ορχήστρες, θεατρικές και χορευτικές εταιρείες, δημόσιες αρχές σε όλα τα επίπεδα, χορηγούς, ιδιωτικές εταιρείες και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα προσβλέπει στην μεγιστοποίηση των θετικών επιπτώσεων σε θέματα φήμης και αναγνώρισης με κοινωνικοοικονομικά οφέλη σε τοπικό, περιφερειακό ή/και εθνικό επίπεδο.

Η βράβευση του Φεστιβάλ Λάρνακας, αποτελεί το επιστέγασμα της μακροχρόνιας και επίπονης προσπάθειας για εδραίωση του Φεστιβάλ, που δειλά ξεκίνησε το 1985, είχε διάρκεια μιας εβδομάδας και λάμβανε χώρα αποκλειστικά στο Μεσαιωνικό Κάστρο. Από τότε όμως πολλά έχουν αλλάξει. Από το 1987, το Φεστιβάλ διαρκεί ένα ολόκληρο μήνα και πραγματοποιείται σε ιστορικούς χώρους και γραφικά σημεία της πόλης μας. Το Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, η Μεγάλη Αποβάθρα της Λάρνακας, το Μεσαιωνικό Κάστρο, ο χώρος του Παλαιού Υδραγωγείου, το Λιμάνι του Αρχαίου Κιτίου, είναι μερικοί από τους χώρους όπου πραγματοποιούνται οι διάφορες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ Λάρνακας μέσα από την πορεία του στον χρόνο μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό θεσμό που μετρά χιλιάδες φίλους και χαίρει εκτίμησης για την αισθητική και την πληρότητα των πολιτιστικών προτάσεων που έχει να παρουσιάσει κάθε καλοκαίρι.

Οι εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ Λάρνακας 2015, αρχίζουν στις 3 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 31 Ιουλίου 2015.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!