Εξωραϊστικά και εμπλουτιστικά έργα στο Παραλιακό Μέτωπο της Λάρνακας.

CYLOGO

fli4fli3

FLI1fli2

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα το έργο της  «Ανάπλασης και Βελτίωσης του Παραλιακού Πεζόδρομου των Φοινικούδων» και το έργο της «Ανάπλασης και Βελτίωσης της Πλατείας Ευρώπης παρά τη Μαρίνα Λάρνακας». Τα έργα αυτά εντάσσονται στο Τοπικό Πρόγραμμα Αλιευτικών Περιοχών Λάρνακας – Αμμοχώστου, το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας 2007-2013 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Κυπριακή Δημοκρατία, με σκοπό να συμβάλει στην βιώσιμη ανάπτυξη του αλιευτικού τομέα. 


???????????????????????????????Τα κατασκευαστικά Συμβόλαια και των δύο έργων υλοποιήθηκαν από την Εταιρεία
KEDRIS CONSTRACTION LTD, μετά τη διαδικασία ζήτησης Προσφορών.
Το κόστος του έργου του Παραλιακού Πεζόδρομου, ανήλθε συνολικά στις €219.500.00, ενώ του έργου της Πλατείας Ευρώπης στις € 346.600,00.

Μέσα στα πλαίσια των έργων υλοποιήθηκαν εργασίες που αφορούσαν την αντικατάσταση των φθαρμένων δαπεδοστρώσεων και τη διαμόρφωση προσβάσεων για τη λειτουργική και ασφαλή διακίνηση πεζών και ΑΜΕΑ. Επιπρόσθετα έχουν τοποθετηθεί κάλαθοι, παγκάκια, κατευθυντήριες πινακίδες και ποδηλατοστάσια σε στρατηγικά σημεία για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Η Πλατεία Ευρώπης κοσμείται πλέον από πανέμορφες ‘’κανελιές’’, που με την πάροδο του χρόνου θα προσφέρουν δροσιά και γιατί όχι και άρωμα στο χώρο. Eπίσης, τοποθετήθηκαν πρωτότυπα καθιστικά σε μορφή βαρκούλας, που σχεδιάστηκαν από τη Μαρία Χρυσοστόμου μέσα στα πλαίσια εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο FREDERIC. Σε δημόσιο χώρο δίπλα από τη Μαρίνα Λάρνακας δημιουργήθηκε ‘’Gym Spot’’, με την τοποθέτηση δέκα οργάνων γυμναστικής όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γυμνάζονται δωρεάν.

Στα πλαίσια του έργου του Παραλιακού Πεζόδρομου των Φοινικούδων τοποθετήθηκαν δύο εικαστικές δημιουργίες με θέμα την Αλιεία. Οι δημιουργίες υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με καθηγητές του ALEXANDER COLLEGE, τους καλλιτέχνες Άντρο Ευσταθίου και Κίκη Πάτσαλο. Επίσης έχει τοποθετηθεί ηλεκτρονική οθόνη αφής (info kiosk), η οποία παρέχει πληροφορίες στους επισκέπτες της περιοχής σε σχέση με θέματα Αλιείας, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, τα αξιοθέατα της περιοχής, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Επιπρόσθετα, έχει τοποθετηθεί στέγαστρο στην πολυσύχναστη στάση λεωφορείων ‘’Τέσσερα Φανάρια’’ για τη βελτίωση των ανέσεων των χρηστών δημόσιων συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Λάρνακας, κ. Ανδρέα Ν. Λουρουτζιάτη, τα εν λόγω έργα σε PLI7
συνδυασμό με άλλα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στην περιοχή, συμβάλλουν στην βελτίωση της ελκυστικότητας και την ποιοτική αναβάθμιση του Παραλιακού Μετώπου, παρέχοντας ταυτόχρονα ασφαλείς συνθήκες διακίνησης πεζών και ΑΜΕΑ, χωρίς να επηρεάσουν τον χαρακτήρα του αρχικού σχεδιασμού, που υλοποιήθηκε τη δεκαετία του ‘90 από τον Άγγελο Δημητρίου. Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του που ο Δήμος Λάρνακας συμμετείχε με επιτυχία στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές και των δύο έργων.

Φωτογραφίες:

Εικαστική Δημιουργία από τον καλλιτέχνη Άντρο Ευσταθίου, που έχει τοποθετηθεί στον Παραλιακό Πεζόδρομο των Φοινικούδων

Εικαστική Δημιουργία από τον καλλιτέχνη Κίκη Πάτσαλο, που έχει τοποθετηθεί στον Παραλιακό Πεζόδρομο των Φοινικούδων

PLI6Διπλό Στέγαστρο στην πολυσύχναστη στάση λεωφορείων ‘’Τέσσερα Φανάρια’’ για τη βελτίωση των ανέσεων των χρηστών δημόσιων συγκοινωνιών στην περιοχή του Παραλιακού Μετώπου

Ποδηλατοστάσια στην Πλατεία Ευρώπης

“Με άρωμα κανέλλας η Πλατεία Ευρώπης”. Πανέμορφες κανελιές και πρωτότυπα καθιστικά από τη Μαρία Χρυσοστόμου, κοσμούν την Πλατεία Ευρώπης.

‘’Gym Spot’’, μια νέα εμπειρία! Καθημερινά δεκάδες επισκέπτες γυμνάζονται δωρεάν στο υπαίθριο γυμναστήριο, δίπλα από τη Μαρίνα Λάρνακας.

(Γραφείο Τύπου Δήμου Λάρνακας)

SONY DSC


PLI4PLI3PLI1

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!