Η Φωτεινή Καλογήρου μας μιλά για το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά & Νέους

fotiniΜε αφορμή τα καλοκαιρινά εργαστήρια, η Φωτεινή Καλογήρου μας μιλά για το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά & Νέους, στη Λάρνακα,
αλλά και για το
open call
πρώτη Ιουλίου!

Της Γιώτας Δημητρίου

Tο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά & Νέους πότε ξεκίνησε τη λειτουργία του;
Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά & Νέους, Επαρχίας Λάρνακας ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούλιο του 2010. Είχε ως βάση του τις Αποθήκες του Αγίου Λαζάρου στο κέντρο της Λάρνακας, μέχρι το Δεκέμβριο του 2012, ενώ σήμερα δραστηριοποιείται σε ένα χώρο πίσω από το νέο Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ως λειτουργός του Ιδρύματος τι στοχεύετε μέσα από το Ίδρυμα αυτό;
Στόχος του Ιδρύματος, σαν μη κερδοσκοπικός οργανισμός, είναι να προσφέρει ένα «υγιές» περιβάλλον στα παιδιά και στους νέους όλων των ηλικιών όπου μπορούν να δημιουργήσουν, ανεξαρτήτως καταγωγής ή οικονομικής κατάστασης.
Μέσα από τη λειτουργία του Ιδρύματος προωθείται η δημιουργικότητα, η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης και συμμετοχής στα πολιτιστικά αγαθά, η ενίσχυση της διαπολιτισμικότητας, η προβολή και διατήρηση της κυπριακής πολιτισμικής ταυτότητας και γενικά η συμβολή σε οποιαδήποτε πολιτιστικά και καλλιτεχνικά προγράμματα ή εκδηλώσεις ευρύτερης κοινωνικής ωφέλειας.
Ως Ίδρυμα εννοώ φυσικά και τα μέλη του συμβουλίου, τους καθηγητές των εργαστηρίων, τους εξωτερικούς συνεργάτες μας ακόμη και τα νέα παιδιά που λαμβάνουν μέρος στα εργαστήριά μας που με μεγάλη αγάπη αγκάλιασαν το Ίδρυμα και συμβάλλουν και αυτοί, με τον τρόπο τους, στους πιο πάνω στόχους.

Τα καλοκαιρινά εργαστήρια τι προσφέρουν και τι τιμές έχουν;fo1
Το Ίδρυμα προσφέρει αυτό το καλοκαίρι για το μήνα Ιούλιο, δύο διαφορετικά εργαστήρια για παιδιά, έφηβους και άτομα άνω των 18 χρονών. Τα 12 θεατρικά εργαστήρια (για ηλικίες 13 και άνω) που θα γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα, τα πρωινά, έχουν σαν στόχο τη Συγγραφή Σεναρίου, την Κατασκευή Σκηνικών και το Σχεδιασμό κοστουμιών…όλα αυτά θα καταλήξουν σε μια θεατρική παραγωγή εμπνευσμένη από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Καθηγητής των εργαστηρίων, που γίνονται για δεύτερη χρονιά, είναι ο Αυγερινός Σανταμάς και η τιμή και για τα 12 εργαστήρια είναι €60.00.
Η δεύτερη επιλογή είναι τα βιωματικά εργαστήρια του
PlaybackTheatre, που γίνονται σε συνεργασία με τη Μαρία Κυριάκου, εκπαιδεύτρια, συντονίστρια και ηθοποιό του Playback Theatre της Ιταλικής σχολής Playback Theatre, παράρτημα του Ιnternational Playback Theatre School. Στόχοι των εργαστηρίων αυτών είναι η ανάπτυξη του αυθορμητισμού και της δημιουργικότητας, ο πειραματισμός με καινούργιους τρόπους επικοινωνίας έκφρασης, η εμπειρία διαφορετικών ρόλων για να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τα συναισθήματα τους αλλά και των φίλων τους – μέλη ομάδας και η δημιουργία της αίσθησης της ομάδας και το να ανήκεις σε μια ομάδα. Τα εργαστήρια αυτά είναι για ηλικίες 6 χρονών και άνω (χωρίς περιορισμό στην ηλικία).Το πρόγραμμα των εργαστηρίων και οι τιμές για το κάθε ένα βρίσκονται στη σελίδα μας στο facebook (Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας).

Πώς βλέπετε τα πολιτιστικά δρώμενα στη πόλη μας;
Παρόλο που θεωρούμαστε μια μικρή πόλη, έχουμε τόσα πολλά άτομα που έχουν όραμα και δημιουργικές ιδέες και αυτό πιστεύω είναι πολύ σημαντικό. Όσο υπάρχουν αυτά τα πρόσωπα και όσο έχουν την στήριξη που χρειάζονται, η πόλη μας θα συνεχίσει να «ανθίζει» δημιουργικά όπως γίνεται και τα τελευταία χρόνια.

Στο open call για συνάντηση την πρώτη Ιουλίου τι θα συζητηθεί; Το open call απευθύνετε μόνο σε καλλιτέχνες ή και σε φιλότεχνους;
Στο
open call καλούμε όλα τα νέα παιδιά, καλλιτέχνες και μη, καλλιτεχνικές ομάδες (ερασιτεχνικές ή επαγγελματικές), αλλά και όλους τους κατοίκους της Λάρνακας που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά & Νέους. Αν επιθυμούν μπορούν να εκφράσουν δικές τους ιδέες ενισχύοντας το όραμα του Ιδρύματος να αποτελέσει μια «στέγη» δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης για τους κατοίκους της Λάρνακας. Στόχος της συνάντησης είναι η συζήτηση, μεταξύ άλλων, για τις μελλοντικές δραστηριότητες του Ιδρύματος, τη συστέγαση με διάφορες καλλιτεχνικές ομάδες ή και άτομα και τη δημιουργία μιας καλλιτεχνικής επιτροπής.

Τέλος, εσύ Φωτεινή τι έχεις σπουδάσει και τι σημαίνει τέχνη και πολιτισμός για σένα;
Το πρώτο μου πτυχίο είναι BA in Communications και μετέπειτα απέκτησα και MSc in Public Relations. Τέχνη για μένα είναι οτιδήποτε αναδύεται από μια ιδέα, ένα όραμα, ένα συναίσθημα και προκαλεί μια αντίδραση, είτε αυτή είναι αρνητική ή θετική. Θεωρώ τη λέξη πολιτισμό, όπως και τη τέχνη, μια λέξη με τεράστια έννοια, αλλά για μένα είναι η καθημερινότητά μας, η συμπεριφορά στους γύρω μας, ο τρόπος ζωής μας και γενικά ο τρόπος σκέψης μιας κοινωνίας.

————————————————————————————–

Καλοκαιρινά Θεατρικά εργαστήρια για έφηβους και νέους στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους Επαρχίας Λάρνακας!
Μαζί τους ο καθηγητής Θεάτρου, Αυγερινός Σανταμάς.
Συγγραφή Σεναρίου
– Κατασκευή Σκηνικών
– Σχεδιασμός Κοστουμιών …όλα αυτά θα καταλήξουν σε μια θεατρική παραγωγή εμπνευσμένη από τους ίδιους τους έφηβους.
12 εργαστήρια για το μήνα Ιούλιο γεμάτα φαντασία από έφηβους που θέλουν να δημιουργήσουν αλλά και να εκφραστούν!
‘Ωρες: 9.00πμ-12.00μ
Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής, μετά το τέλος των εργαστηρίων.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 24-664622 / 97697000

 

Η Μαρία Κυριάκου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας θα προσφέρει Καλοκαιρινά βιωματικα εργαστήρια του Playback Theatre, ένα είδος αυτοσχεδιαστικού θεάτρου.
Πρόγραμμα εργαστηρίων:
26 Ιουνίου ηλικίες 18+ διάρκεια 2 ώρες
30 Ιουνίου ηλικίες 13-17, διάρκεια 2 ώρες
10 Ιουλίου ηλικίες 18+ διάρκεια 4 ώρες
16 Ιουλίου ηλικίες 6-12 διάρκεια 2 ώρες
18-19 Ιουλίου 18+ διάρκεια 8 ώρες
23 Ιουλίου ηλικίες 13-17 διάρκεια 2 ώρες
25-26 Ιουλίου 18+ διάρκεια 8 ώρες
Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές εργαστηρίων στα τηλ 96355271 και 24664622 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

Την Υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Λάρνακας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βορόκληνης, υπέβαλε ο νυν Πρόεδρος του Κ.Σ Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής

Την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Ορόκλινης, στην περιφέρεια Λάρνακας, υπέβαλε σήμερα ο νυν Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής. Σε γραπτή δήλωση του ο κ.

error: Content is protected !!