Η παράσταση «Ποια Ελένη» ξεκινά την περιοδεία της σε Παραλίμνι, Λεμεσό και Λάρνακα

theatro1Την ερχόμενη βδομάδα η παράσταση «Ποια Ελένη» ξεκινά την περιοδεία της σε Παραλίμνι, Λεμεσό και Λάρνακα, παράλληλα με τις παραστάσεις στη Λευκωσία.

Παραστάσεις:

Λευκωσία κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις  8.30μμ

Δημοτικό Θέατρο Αγίου Δομετίου (Μέσα στο Δημαρχείο)

29 & 30 Μαΐου

5,6, 11, 19,20,26 & 27 Ιουνίου

 

Παραλίμνι / Xenion Θέατρο

3 & 4 Ιουνίου

Λεμεσός / Κηποθέατροtheatro2

9 & 10 Ιουνίου

Λάρνακα / Δημοτικό Θέατρο

12, 13 & 14 Ιουνίου

 

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 8.30μ.μ.

 

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Λευκωσίας σε συνεργασία με το ACT THEATRE της Έλιας Ιωαννίδου ανεβάζει το γνωστό μιούζικαλ των Ρέππα-Παπαθανασίου, «ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ;», μια παράσταση όπου τον πρώτο λόγο έχουν η ομορφιά και ο έρωτας.
Οι συγγραφείς τροποποίησαν τον μύθο του Τρωικού πολέμου και ετοίμασαν μια μουσική κωμωδία. Άραγε ο Τρωικός Πόλεμος, θα μπορούσε να κωμωδία;
Το «Ποια Ελένη;» παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2004 στην Σκηνή Κοτοπούλη Ρεξ, σε παραγωγή Εθνικού Θεάτρου κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές ενώ λόγω της τεράστιας επιτυχίας που σημείωσε επαναλήφθηκε και την επόμενη θεατρική σεζόν.

Το συγγραφικό δίδυμο Ρέππας-Παπαθανασίου «παίζει» με την ιστορία και ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος σκηνοθετεί μια παράσταση-παραμύθι!

Συνολικά 16 ηθοποιοί παρελαύνουν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Αγίου Δομετίου σε μια φαντασμαγορική, υπερπαραγωγή με το σπαρταριστό κείμενο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου να παρωδεί το μύθο σύμφωνα με τον οποίο ο Πάρης γοήτευσε και έκλεψε την ωραία Ελένη, προκαλώντας τον Τρωικό Πόλεμο. Αναπλάθοντας τα μυθολογικά στοιχεία με τα υλικά της κωμωδίας και της παρωδίας, οι συγγραφείς συνέθεσαν ένα παιχνίδι για τη σχετικότητα του ωραίου, που επιδρά στην ιστορία τους και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές Ελλήνων και Τρώων.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Μια άσχημη δασκάλα, μιλά στους μαθητές της για τον Τρωικό Πόλεμο και αμφισβητεί την ομορφιά της Ελένης του μύθου. Θεωρεί την ομορφιά και την ασχήμια κατ’ εξοχήν υποκειμενική υπόθεση κι έτσι ο γνωστός μύθος «μεταλλάσσεται». Η ιστορία ξεκινά με τις τρεις θεές, την Ήρα, την Αθηνά και την Αφροδίτη να καβγαδίζουν για το ποια είναι η ομορφότερη. Ο Πάρις δίνει το μήλο στην Αφροδίτη και εκείνη του υπόσχεται σαν αντάλλαγμα την ωραία Ελένη. Η Ήρα εκνευρίζεται με την επιλογή του Πάρη και για να τον εκδικηθεί… αντικαθιστά την Ωραία Ελένη με την άσχημη ξαδέρφη της, Πευκίδα. Ανάμεσα σε μαλλιοτραβήγματα θεών, ερωτικά παρατράγουδα και παραστρατήματα θνητών, ανίερες συμμαχίες θα αποκατασταθεί το όνομα της ταλαίπωρης Πεύκιδας σε μια παράσταση αφιέρωμα, τραγωδία και παρωδία!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!