O Γιάννης Μιχαηλίδης μας μιλά για τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας

1Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, (γνωστός στους φίλους του ως Johnny), είναι ο ιδιοκτήτης του Ναυτικού Ομίλου στη Λάρνακα. Ενός υπέροχου καφεστιατορίου που λειτουργεί και ως μπαράκι, αλλά και ως χώρος εκδηλώσεων. Το υπέροχο αυτό μέρος, πρόσφατα πέρασε μια περιπέτεια, την οποία πρώτοι δημοσιεύσαμε εδώ στο Skala Times. “Κάποιοι” κακόβουλα προκάλεσαν ζημιές στο χώρο, αλλά έμειναν στο “απυρόβλητο” επειδή είναι “γνωστοί επιχειρηματίες”. Τώρα που πέρασε η μπόρα και το μαγαζί λειτουργεί κανονικά, αδράξαμε την ευκαιρία για μια κουβέντα με τον Johnny.

Της Γιώτας Δημητρίου

Γιάννη Μιχαηλίδη ποιοι λόγοι σε ώθησαν να πάρεις στα χέρια σου τον Ναυτικό Όμιλο;

Όταν επισκεφτήκαμε τον όμιλο το 2008 είδαμε την προοπτική που υπήρχε σε αυτό το χώρο, βρηκαμε ένα “ακατέργαστο” μέρος, αλλά πανέμορφο. Σ’ ένα μέρος της Λαρνακας όπου η θάλασσα σου χαϊδεύει κυριολεκτικά τα πόδια. Αυτό είναι που μας ώθησε να ενοικιάσουμε αυτό το μέρος και να δουλέψουμε εδώ, αυτό και τίποτα άλλο! Είδαμε ένα αγνό μεσογειακό μέρος και φανταστήκαμε ένα σκηνικό με το γαλάζιο της θάλασσας, τον ήλιο, το κύμα, ένα τραπεζάκι, κρασί και καλό φαγητό. Αυτό μας έκανε να χτίσουμε εκεί την δουλειά και το σπίτι μας.

Σε ποια κατάσταση ήταν όταν πέρασε στα χέρια σου και πώς είναι σήμερα;2

Τότε ο όμιλος βρισκόταν σε άθλια κατάσταση. Δεν είχε υποδομή να υποδέχεται κόσμο και πόσο μάλλον να λειτουργεί σαν εστιατόριο. Η κουζίνα δεν πληρούσε ούτε κατά το ελάχιστο τα κριτήρια των υγειονομικών υπηρεσιών.
Επίσης, υπήρχαν μόνο δύο τουαλέτες, μια αντρική και μια γυναικεία και δεν υπήρχε αποχωρητήριο για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο όμιλος δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας από την πυροσβεστική (ράμπες, έξοδοι κινδύνου, πυροσβεστήρες κτλ). Δεν υπήρχε καν κύρια είσοδος και ο κόσμος εισερχόταν από το προαύλιο. Δεν είχε ηλεκτρομηχανολογικά σχέδια εγκεκριμένα από το υπουργείο συγκοινωνιών.
Με λίγα λόγια ήταν ένα αχούρι που λειτουργούσε για χρόνια παράνομα και επικίνδυνα για το κόσμο. Από το Μάιο του 2008 προβήκαμε σε μια πλήρη ανακαίνιση του χώρου. Πατώματα, τοίχοι, παράθυρα, οροφές, νέα και πλήρως ανακαινισμένη κουζίνα, είσοδοι και έξοδοι, καινούργιες τουαλέτες, καινούργια ηλεκτρολογική εγκατάσταση, περαιτέρω στέγαση που θα εξυπηρετούσε τον κόσμο και τους φίλους του ομίλου και τη χειμερινή περιοδο θέρμανση και κλιματισμός, κήποι και δενδροφύτευση.
Σήμερα ο ναυτικός όμιλος είναι ένα κόσμημα της Λάρνακας το οποίο δυστυχώς δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί, για πολλούς λόγους. Έχουμε προχωρήσει στην έκδοση άδειας από το υγειονομειο, έχουμε πυροσβεστικη πιστοποίηση ασφαλείας και ηλεκτρομηχανολογική άδεια πράγμα που δεν είχε ποτέ ο όμιλος και όλα αυτά έγιναν με δικά μας έξοδα, ο όμιλος δεν συνέβαλε ούτε ένα σεντ σε αυτήν την προσπάθεια και την αναγέννηση του χώρου.

Πέρα από καφεστιατόριο, μπαράκι, λειτουργεί και ως αίθουσα δεξιώσεων, να πούμε λίγο και γι αυτό;

Ναι, εκτός από εστιατόριο και μπαρ λειτουργεί και ως χώρος για πριβέ δεξιωσεις. Ακριβώς λόγω της τοποθεσίας του είναι ένα ιδανικό μέρος για γάμους και άλλες προσωπικές εκδηλώσεις. Το περιβάλλον είναι ειδυλλιακό πολύ ρομαντικό ακριβώς πάνω στο κύμα σαν μια όαση στη μέση του πουθενά. Επίσης έχουμε φιλοξενήσει ντόπιους και ξένους djs σε πριβέ πάρτι όπως οι Phonique, Jan Blomqvist, Chris Blenda, exotica, Dj K, Metaxa κτλ.

3Ο Ναυτικός Όμιλος Λάρνακας ως όμιλος τι προσφέρει και πότε ιδρύθηκε;

Ο ιδιοκτήτης της γης ειναι η κυβέρνηση δηλαδή ο ΚΟΑ που παραχωρεί την γη αυτή στους ομίλους για να κάνουν αθλητισμό. Ο όμιλος μας ενοικίασε τον συγκεκριμένο χώρο όπου στεγάζεται σήμερα το εστιατόριο. Όλα τα έξοδα της ανακαίνισης του κτηρίου το 2008, αλλά και του εστιατορίου μέσα, τα αναλάβαμε εμείς ως ενοικιαστές και κάθε χρόνο κάναμε και περισσότερα έξοδα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών, των φίλων του ομίλου και όλων των πελατών. Το Nautical club beach n’ joy βρισκεται στον Ναυτικό όμιλο Λάρνακας στον δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.

 Πρόσφατα είχαμε δει και δημοσιεύσαμε ως Skala Times κάποιες ζημιές που δέχθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Λάρνακας και μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε η υπόθεση έχει φτάσει στην αστυνομία. Ποια είναι ακριβώς η ιστορία;

Πραγματικά είναι μια πολύ θλιβερή ιστορία. Προφανώς η κακόβουλη ζημιά ειχε και τα κακοβουλα αίτια της.Οι ενέργειες αυτές έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Ο νόμος είναι καθαρά με το μέρος μας και οφείλει το δικαστήριο και η αστυνομία να πάρει θέση χωρίς να κλείσει τα μάτια της στην αλήθεια.

Ποια ήταν η αντίδραση του κόσμου και ιδιαίτερα των πελατών σας σε αυτή την “περιπέτεια” που περάσατε;

Νομίζω φαίνεται και από τα σχόλια και τις δημοσιεύσεις στο Skala Times και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. O κόσμος γνωρίζει το ιστορικό του ομίλου και στεναχωρήθηκε ειλικρινά όσο κι εμείς. Κάποιοι μάλιστα θύμωσαν έντονα με αυτή την αδικία.

Παρόλα αυτά, οι ζημιές διορθώθηκαν σε χρόνο dt και λειτουργεί ο χώρος κανονικά.3b

Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν πλήρως αμέσως την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει πλέον ιχνός της επιθετικής ενέργειας. Καινούργιο μπαρ, καινούργια πέργκολα ο χώρος λειτουργεί κανονικά και όπως μας λένε οι πελάτες οι επιδιορθώσεις είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές πράγμα που μας χαροποιεί πολύ, παρόλη την ταραχή που μας προκάλεσε η ολη κατάσταση.
Είναι γεγονός πως οι οικονομικές ζημιές ήταν τεράστιες και μάλιστα στο παρά πέντε της καλοκαιρινής σεζόν!
Είναι αλήθεια πως “βάλαμε τα δυο μας πόδια σε ένα παπούτσι”, έτσι ώστε να προλάβουμε να επιδιορθώσουμε όλες τις ζημιές (να ξαναχτίσουμε την πέργκολα και να δημιουργήσουμε καινούργιο μπαρ). Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Δεχόμασταν και δεχόμαστε ακόμη απειλές από τους “δράστες”. Είναι τραγικό, αλλά θα έλεγα ότι μάλλον περηφανεύονται για τις πράξεις τους αντί να ντρέπονται, με τον ισχυρισμό ότι ο όμιλος τους ανήκει!
Επίσης εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι ο Δήμος Λάρνακας δεν έχει καμία σχέση ή ανάμειξη στην ενέργεια αυτή και ουδέποτε έδωσε εντολή για την κατεδάφιση της πέρκολας, του μπαρ κτλ.

Αλήθεια, η περιοχή εκεί, η περιοχή Δρόμου Δεκέλειας, πως είναι; Κάποιοι επιχειρηματίες κάνουν παράπονα για τις εγκαταστάσεις πετρελαιοδεξαμενών και υγραερίου που “μοιράζουν την πόλη” και επηρεάζουν την περιοχή δρόμου Δεκέλειας. Ποια η δικιά σου γνώμη;

Ασφαλώς το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην περιοχή των διυλιστηρίων μας επηρεάζει αρνητικά. Η περιοχή παραμένει στο περιθώριο. Δεν υπάρχει ανάπτυξη και αυτό καθιστά την προσπάθεια μας ακόμη πιο δύσκολη. Οφείλουν οι αρχές να προβούν επιτελους στη μετακίνηση των πετρελαίοδεξαμενών ώστε να απελευθερωθεί η όλη περιοχή, αυτή που θεωρείται κιόλας τουριστική κι όμως δείχνει σήμερα εικόνες εγκατάλειψης και περιθωριοποίησης.

4Γιάννη, η οικονομική κρίση πόσο έχει επηρεάσει τον τομέα της ψυχαγωγίας;

Στην κρίση οι κακόβουλες πράξεις η κακία των ανθρώπων και η οπισθοδρομική σκεψη θα επρεπε να μας προβληματιζει ακομη περισσοτερο. Προφανώς η κρίση επηρέασε όχι μόνο τα εστιατόρια αλλά κι όλη την κυπριακή κοινωνία πάρα πολύ. Παρόλα αυτά, ακόμα ελπίζω και θέλω να είμαι αισιόδοξος, ότι η κατάσταση θα αλλάξει.

Μέσα από την περιπέτεια που πέρασες, έμαθες κάτι;

Έχω μάθει ότι οι πολίτες της Κύπρου και ιδιαίτερα οι απλοί πολίτες που δεν βρίσκονται σε θέσεις ισχύος δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση και μεταχείριση από τις αρχές, όπως κάποιοι άλλοι “δυνατοί” και “γνωστοί”. Έμαθα ότι κάποιοι καλύπτουν εγκλήματα καποιων.
Ελπίζω όμως πως αυτό δεν θα γίνει στην περίπτωση μας γιατί είναι πραγματικά πολύ άδικο αυτό που έχει συμβεί.
Όσα εγώ και η οικογένεια μου χτίσαμε με κόπο και στερήσεις και κυριολεκτικά με τα δυο μου χέρια και όλες μου τις δυνάμεις, κάποιοι τα γκρέμισαν παράνομα και άδικα με το έτσι θέλω. Η κακιά, η ζήλια και η οπισθοδρόμηση κυριάρχησε της οποιασδήποτε λογικής.

Γιατί να επιλέξει κάποιος τον Ναυτικό Όμιλο, είτε ως καφετέρια, είτε ως μπαράκι, είτε για αίθουσα δεξιωσεων; 

Γιατί είναι από τα πιο ωραία μέρη στην Λάρνακα και το λέω χωρίς να θέλω να περήφανευτω. Προσφέρει ένα λιτό μεσογειακό μενού σε πολύ προσιτές τιμές, έχει ιδιωτική παραλία, κρεβατάκια, ντους και αποδυτήρια για λουόμενους και μια καθαρή θάλασσα και αμμουδιά. Διαθέτει υπαίθριο και στεγασμένο bar και τραπεζάκια τα οποία βρίσκονται πραγματικά πάνω στο κύμα.
Το καλοκαίρι λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Προσφέρεται όπως έχω ήδη πει και για πριβέ δεξιώσεις υπαίθρια και στεγασμένα. Είναι ένα τοπίο μαγικό, με ένα γραφικό σκηνικό που μενει αξέχαστο σε όποιον το επισκεφτεί.

Πιστεύεις Γιάννη πως η περιοχή δρόμου Λάρνακας Δεκέλειας μπορεί να αναπτυχθεί και να κερδίσει κόσμο πέρα από τουρίστες;

Ναι πιστεύω πως αν επιτέλους φύγουν οι πετρέλαιοδεξαμενές και απελευθερωθεί η περιοχή από τη βιομηχανία, η Λάρνακα θα τα έχει όλα.
Εάν ενοποίηθει η παραλία όλης της Λάρνακας η ανάπτυξη θα επέλθει πολύ γρήγορα.Θα είναι ενα τεράστιο παραλιακό μέτωπο το οποίο θα προσφέρει στην πόλη του τόσο την περιβαλλοντική ομορφιά αλλά και την οικονομική ανάπτυξη.

last

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανδρέας Καυκαλιάς: “Πρωταρχικός στόχος είναι η διεξαγωγή ενός προεκλογικού αγώνα μακριά από λαϊκισμούς, μεγαλοστομίες και κακεντρέχειες όπου θα κυριαρχήσουν τα ποιοτικά κριτήρια και η σοβαρότητα”

Μια ιδιαίτερη ημέρα για τον ίδιο επέλεξε να εξαγγείλει την υποψηφιότητα του ο Ανδρέας Καυκαλιάς, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας, την ημέρα των γενεθλίων του. Στην

O Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί το Σύνδεσμο Καταστηματαρχών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ Ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί τον Σύνδεσμο Καταστηματαρχών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας, ο οποίος στα πλαίσια του κοινωνικού του έργου διοργάνωσε το

error: Content is protected !!