Met the Katsela Project!

Είναι νέα παιδιά με όραμα να συνεισφέρουν στην ακριτική τους κωμόπολη, να ομορφύνουν το χωριό τους, να υπηρετήσουν με αγάπη την τέχνη του γκράφιτι κι όχι μόνο.
Το «Τζιη που το κουγκρίν – Beyond the concrete” ήταν μόνο η αρχή για αυτούς.
Κυρίες και κύριοι, γνωρίστε την ομάδα του Katsela Project! 

Της Γιώτας Δημητρίου

katsela1Καταρχάς πως ξεκίνησε η ιδέα αυτού του project; Ποιοι το αποτελούν;
Η ομάδα #
katselaproject δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 από νεαρά άτομα από την Αθηένου. Σκοπός της συνάντησης μας ήταν να μαζευτούμε κάποιοι καλλιτέχνες από την Αθηένου για να σχεδιάσουμε προϊόντα για το Καλλινίκειο μουσείο της Αθηένου. Συζητώντας για τα διάφορα θέματα του χωριού μας καταλήξαμε ότι θέλαμε να κάνουμε κάτι πέρα από το μουσείο. Θέλαμε να κάνουμε κάτι καλλιτεχνικό για το χωριό μας, να το ομορφύνουμε, να φέρουμε κοντά τους συμπολίτες μας και να το απολαύσουν.

To όνομα της ομάδας, katselaproject πώς και γιατί επιλέχθηκε;
Η ονομασία της ομάδας μας επιλέχθηκε θέλοντας να δώσει με χιούμορ ένα μήνυμα τέχνης από την Αθηένου.

Τι ακριβώς κάνετε;katsela2
Η καινοτομία μας, πιστεύω, είναι ότι κάνουμε κάτι καινούριο και πρωτοποριακό για την Αθηένου και θέλουμε να συνεχίσουμε να ομορφαίνουμε το χωριό μας και να είμαστε περήφανοι γι αυτό. Οι συμπολίτες μας ενθουσιάστηκαν πολύ με την ιδέα και την οργάνωση και τώρα ανυπομονούν για το επόμενο. Επίσης τώρα πολλοί Αθηενίτες προσφέρουν τον τοίχο τους για να τον αξιοποιήσουμε! Θα ήταν πολύ όμορφο να γίνει η Αθηένου μια
street art γκαλερί. Θέλουμε να καθιερώσουμε την δημιουργία γκράφιτι στο χωριό μας.

Η ομάδα από ποια άτομα αποτελείται;
Είμαστε μια ομάδα από 10 άτομα, τα οποία ασχολούνται με τις τέχνες κι ενδιαφέρονται να φέρουν την τέχνη στην καθημερινότητα του χωριού μας. Επίσης μας ενώνει η αγάπη μας για την Αθηένου.

Τι έχετε διοργανώσει μέχρι στιγμής;
Μέχρι τώρα έχουμε πραγματοποιήσει το πρότζεκτ με τίτλο «Τζιη που το κουγκρίν –
Beyond the concrete” στο οποίο είχαμε καλεσμένη την γνωστή γραφίστρια και street artist Ζabou. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να σχεδιαστεί ένα γκράφιτι σ’ ένα από τους κεντρικούς δρόμους της Αθηένου. Ξεκινήσαμε από το πρωί με μουσική και κυπριακά παιχνίδια και συνεχίσαμε μέχρι το απόγευμα με χορούς.

Για το μέλλον;
Στο μέλλον σχεδιάζουμε να διοργανώσουμε κι άλλες εκδηλώσεις με σκοπό να χρωματίσουμε και να ομορφύνουμε το χωριό μας με συμμετοχή Κυπρίων ή ξένων καλλιτεχνών.


katsela3Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να δημιουργούν νέοι άνθρωποι σε μια μικρή ακριτική κωμόπολη στη Κύπρο;

Είναι λίγο δύσκολο γιατί ο κόσμος είναι λίγο πιο στενόμυαλος. Βρήκαμε κάποιες δυσκολίες αλλά δεν τα βάλαμε κάτω και συνεχίσαμε με περισσότερο ζήλο. Τώρα που έχει γίνει το πρώτο βήμα, οι Αθηενίτες είναι πολύ ενθουσιασμένοι και περιμένουν με ανυπομονησία το επόμενο προτζεκτ.

Katselas Project Facebook Page:
https://www.facebook.com/katselaproject

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!