My Bus Stories “Ιστορία #13″

Γράφει η Μαρία Παπαδοπούλου
(Οι ιστορίες της Μαρίας είναι ιστορίες της πόλης, των ανθρώπων της, δικά της αληθινά περιστατικά που αν τα δεις από μια άλλη οπτική γωνία μπορούν να σου διδάξουν πολλά. Η Μαρία γράφει τις ιστορίες της μέσα στο πράσινο λεωφορείο που παίρνει κάθε πρωί για να πάει στη δουλειά. Από Λάρνακα προς Λευκωσία)

Ροζ πιπέρι.
Πουρέ φράουλας.
Τσίλλι.
Κόκκινο πορτοκάλι.

Τέσσερα Διαφορετικά Συστατικά, ένα shakerκαι κάτι παραπάνω ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν την τέλεια συνταγή την οποία απολαμβάνει μια μικρή πόλη σε ένα μικρό νησί κάπου στην μεσόγειο.

Αυτά τα τέσσερα μοναδικά συστατικά μια μέρα ξεκίνησαν με το όνειρο να βρουν τον μοναδικό τρόπο να σμίξουν  με τις σωστές αναλογίες για να γίνουν το τέλειο κοκτέιλ. Μετρήθηκαν στην μεζούρακαι ανακατεύτηκαν προσεκτικά με το κουταλάκι.
Δεν ήταν καθόλου εύκολο αλλά την ώρα πριν μπουν στο shaker της πόλης και κουνηθούν καλά καλά πήραν από το χέρι ένα ακόμα συστατικό, το μεράκι. Kουνήθηκαν,  κουράστηκαν αλλά το πίστεψαν .

Μπήκανε στο ποτήρι τέτοια μέρα, πριν από ένα χρόνο.

Το «σερβίρισμα» έγινε λίγα μέτρα μακριά από την αυλή μου (κάτι για το οποίο είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων γιατί ξαφνικά έγινε προέκταση της κουζίνας και  καθιστικού μου).
Τους θυμάμαι σαν να ήταν χτες όταν περνούσα από τον τότε «άχρωμο» και παραμελημένο δρόμο στο κέντρο της πόλης και παρατηρούσα την εκτέλεση της συνταγής (ναι πέρασα πολλές φορές γιατί είμαι και περίεργη).
Θυμάμαι την αγωνία στα πρόσωπά τους αλλά επίσης θυμάμαι και το δικό μου χαμόγελο και ευχή.

Μπήκανε στο ποτήρι και τα καταφέραν.

Όσοι γεύονται αυτό το κοκτέιλ μπορούν να εντοπίσουν κάτι γνώριμο, κάτι που τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι ήταν θέμα χρόνου για να δημιουργηθείγια  να αρχίσει ο Σκαλιώτης να μεθάει με τον πιο ωραίο τρόπο νιώθοντας ότι υπάρχει ελπίδα στο όνειρο.

Ένα χρόνο μετά αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά  ότι σε μια μικρή πόλη που δεν την αφήνουν να αναπτυχθεί όπως της αξίζει υπάρχουν άνθρωποι με όραμα, που παρά τις δυσκολίες  και εμπόδια  παραμένουν εκεί γιατί την αγαπούν και επιμένουν ότι μπορεί να γίνει η διαφορά.

Εμείς οι υπόλοιποι Σκαλιώτες εκτός από το να σας ευχαριστήσουμε δεν έχουμε παρά να υποσχεθούμε σε όλους εσάς που πιστεύετε και επενδύετε σε αυτή την πόλη ότι θα σας στηρίξουμε.
Μόνο έτσι μπορούμε να γίνουμε μέρος του ονείρου.
Όσο για αυτούς που  βάζουν εμπόδια στα όνειρα των Σκαλιωτών, προτείνουμε να πάνε να πιούνε ένα κοκτέιλ να «χαλαρώσουν» γιατί είτε αρέσει είτε όχι σε αυτή την πόλη έχουν αρχίσει  να δένουν  όλα τα σωστά συστατικά και θα αποβάλουν σύντομα από το shakerότι χαλάει την συνταγή.

Το Σαββατοκύριακο αυτό λοιπόν, στην οδό της παλιάς αγοράς έχουμε γενέθλια, έχουμε γιορτή!

Γιατί αν κάτι αξίζει είναι να «μεθάς» για ένα όνειρο που μπορεί να κάνεις πραγματικότητα.

 Y.Γ Αφιερωμένο  στην Σοφία, Γιώργο, Νίκη και Αλέξη καθώς και σε όλους όσους έχουν όραμα, επι-μένουν, αγαπάνε, ομορφαίνουν και δημιουργούν στην πόλη μας.  Μην σταματήσετε ποτέ να φτιάχνετε όμορφα «κοκτέιλ». Στην υγεία σας Σκαλιώτες!  

old market

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!