My View “Εσύ ποιο λύκο ταΐζεις;”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

2wolvesΟ κόσμος είναι χωρισμένος σε δύο. Είναι χωρισμένος και όχι ενωμένος για ένα και μόνο λόγο: Γιατί υπάρχει το κακό.
Ο κόσμος είναι χωρισμένος στο καλό και στο κακό.
Το καλό και το κακό βγαίνει  μέσα από όλους μας.
Κάθε φορά που το κακό βγαίνει απο μέσα μας, χωριζόμαστε από το αληθινό μας πεπρωμένο.
Κάθε φορά που η κακία μας ξεγελά και την δεχόμαστε καταστρέφουμε όχι μόνο τον άλλον, αλλά και ίδιο τον εαυτόν μας, την κοινωνία μας, τον κόσμο ολόκληρο! 
Όπως υπάρχουν αυτοί που είναι δωσμένοι στο καλό, υπάρχουν και αυτοί που έχουν ξεπουλήσει την ζωή τους όλη στο κακό. Και δυστυχώς αυτοί οι ανθρώποι είναι στην εξουσία αυτού του πλανήτη.
Οπισθοδρομικοί όσο κανείς δεν φαντάζεται, κυβερνούν αυτόν τον πλανήτη σαν ένα κομήτη που έχει τροχιά πρόσκρουσης με ένα αστέρι.
Πέρνωντας τα συντρίμια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου συνέχισαν να χτίζουν πάνω στην ψυχρή κακία του πολέμου. Όλες αυτές οι απαρχαιωμένες ανακαλύψεις του τελευταίου παγκοσμίου, που έγινα βιαστικά και αναγκαστικά για να προλάβουν τον εχθρό, σήμερα έπρεπε να ήταν παρελθόν. Το πετρέλαιο, η ατομική βόμβα το επικύνδινο αυτοκίνητο, το άγχος, η διαμάχη, τα χημικά, σήμερα θα μπορούσαν να ήταν ξεπερασμένα.
Όλα αυτά που ανακάλυψαν αγνοί, φωτισμένοι ανθρώποι που το μόνο που ήθελαν ήταν να βοηθήσουν. Όμως κάποια ομάδα απο συνεννοημένους δαίμονες τα πήραν αυτά τα εργαλεία και έχτισαν τις αυτοκρατορίες τους,  επι πτωμάτων φυσικά! Χρησιμοποίησαν τότε το κεφάλαιο τους να διεισδύσουν και να αγοράσουν κυβερνήσεις. Χρησιμοποίησαν τις κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ 
για να ελέγξουν την κοινωνία.
Τώρα αυτοί οι δαίμονες κάνουν ότι θέλουν στην γη.
Δημιουργούν πολέμους και συντηρούν μηχανισμούς ελέγχου τόσο σε «υπό αναπτυσσόμενες» (επι κατοχή) χώρες, τόσο και μέσα στις ίδιες τις «αναπτυγμένες»  τους χώρες. Χρισημοποιούν την αστυνομία και το σύστημα δικαίου για να ελέγχουν (να φοβόμαστε) ενώ οι ίδιοι είναι υπεράνου του νόμου.
Χρησιμοποιούν τα σώματα αυτά, που έγιναν για την δική μας προστασία, απο εμάς, σαν να είναι δικά τους.
Επειδή πληρώνονται, και αυτοί έχουν τα λεφτά.
Τα λεφτά που δεν λειτουργούν αν δεν τα δεχτούμε μέσα στο μυαλό μας. Τα λεφτά που φτιάχτηκαν για να διευκολύνουμε τις αγαθές μας ευκολίες.
Ήρθε το κακό μέσα απο τον άνθρωπο και τα εκμεταλέυτηκε, πρώτα αυτά και ακολούθως εμάς που τα «χρειαζόμαστε».
Τα λεφτά που τα δημιουργούν με πατήματα του πληκτρολογίου, αναγκάζουν ολόκληρες κοινωνίες να χάνουν σπίτια, να μην έχουν τα αναγκαία για να ζήσουν, να χάνουμε αγαπημένους μας σε περίπτωση πολέμων και το πιο σημαντικό; Να πουλούμε και εμείς κομμάτια της ζωής μας στον βωμό του χρήματος.
Αλλά ας μην παρασυρθούμε από τα λεφτά και πάλι. Το πρόβλημα είναι μέσα μας. Είναι μέσα στον καθένα μας. Κάθε φορά που δεχόμαστε μιά κακή σκέψη ή κάνουμε μια κακή πράξη και δεν το μετανιώνουμε.
Επειδή ένα λάθος γίνεται λάθος μόνο αν δεν το διορθώσουμε.

———————————————————————————————————–

Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΛΥΚΟΣ – ΙΝΔΙΑΝΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ
” Ένας σοφός ινδιάνος της φυλής Τσερόκι, έλεγε στον εγγονό του για τη μάχη που γίνεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων : “Γιέ μου”, η μάχη γίνεται ανάμεσα σε δυο λύκους που έχουμε όλοι μέσα μας. Ο ένας λύκος είναι το Κακό.  Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονεία, η ενοχή, η προσβολή, τα ψέματα, η ματαιοδοξία, η υπεροψία. Με μια λέξη είναι το ‘Εγώ’….Ο άλλος λύκος είναι το Καλό. Είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη, η ευγένεια, η φιλανθρωπία, η συμπόνια, η γενναιοδωρία, η αλήθεια, η ευσπλαχνία. Είναι το “Είναι”. Ξέρεις ποιος από τους δύο λύκους νικάει;
Ο εγγονός το σκέφτηκε για ένα λεπτό αλλά μην βρίσκοντας απάντηση ρώτησε τον σοφό Ινδιάνο: “Ποιος λύκος νικάει;”
Ο σοφός Ινδιάνος απάντησε: “Αυτός που ταΐζεις.” 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για την επίσκεψη εργασίας της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο λιμάνι Λάρνακας για τις εργασίες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα συνοδεύσει την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Roberta Metsola στο λιμάνι Λάρνακας, την Τρίτη, 2 Απριλίου. Η

Επιτέλους, Δημοτικό Μέγαρο!

Αντρέας ΚαυκαλιάςΥποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΛάρνακαςΔιαμέρισμα Λάρνακας Μια από τις μεγαλύτερες πληγές του Δήμου της Λάρνακας ήταν η ανυπαρξία Δημοτικού Μεγάρου. « Μα είναι δυνατόν να

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

error: Content is protected !!