Eco Stories “Halliburton, ένας κίνδυνος στις γειτονιές της Λάρνακας”

Γράφει η Χριστίνα Νικολάου
Περιβαλλοντολόγος, Σύμβουλος Διαχείρησης Περιβάλλοντος
Email: inanikolaou@gmail.com
Blog: eco-stories.blogspot.com

1Για μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές και οικονομικές καταστροφές είναι υπεύθυνη μια από τις υποστηρικτικές εταιρείες
υδρογονανθράκων που θα στεγάζεται στην επαρχία Λάρνακας.

Η  Halliburton, εταιρεία η οποία διενεργούσε υποστηρικτικές εργασίες για την ΒΡ στην πλατφόρμα Deepwater Horizon, στον κόλπο του Μεξικό, προκάλεσε ζημιές εκατομμυρίων στην περιοχή.

Η πετρελαιοκηλίδα του Κόλπου είναι αναγνωρισμένη ως η χειρότερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία των ΗΠΑ. Μέσα σε λίγες μέρες από την 20η Απριλίου το 2010. όταν έγινε η έκρηξη και η βύθιση της εξέδρας άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού που σκότωσε 11 ανθρώπους, υποβρύχιες κάμερες αποκάλυψαν ότι σωλήνας της BP προκάλεσε διαρροή πετρελαίου και φυσικού αερίου στο βυθό του ωκεανού περίπου 42 μίλια ανοικτά των ακτών της Λουιζιάνα . Μέχρι τη στιγμή που το πηγάδι καλύφθηκε στις 15 Ιουλίου 2010 (87 ημέρες αργότερα), εκτιμάται ότι περίπου 3.190.000 βαρέλια πετρέλαιο είχε διαρρεύσει στον Κόλπο.

Αμέσως μετά την έκρηξη, οι εργαζόμενοι της BP και της Transocean (ιδιοκτήτρια εταιρεία της εξέδρας Deepwater Horizon), και πολλές2 κυβερνητικές υπηρεσίες προσπάθησαν να ελέγξουν την εξάπλωση του πετρελαίου στις παραλίες και άλλα παράκτια οικοσυστήματα Οι ερευνητές εξακολουθούν να προσπαθούν να κατανοήσουν τη διαρροή και τις επιπτώσεις της στη θαλάσσια ζωή, στην ακτή του Κόλπου και στις ανθρώπινες κοινωνίες.
Χρόνια αργότερα, ο κόλπος δεν είναι ακόμα καθαρός από πετρέλαιο.
Μπορείτε να εξερευνήσετε την πετρελαιοκηλίδα στον διαδραστικό μας και διαβάστε για περισσότερες πληροφορίες στον πίο κάτω σύνδεσμο:

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

Την Υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Λάρνακας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βορόκληνης, υπέβαλε ο νυν Πρόεδρος του Κ.Σ Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής

Την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Ορόκλινης, στην περιφέρεια Λάρνακας, υπέβαλε σήμερα ο νυν Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής. Σε γραπτή δήλωση του ο κ.

error: Content is protected !!