Το “Οld Market St.” έφερε ακόμη μία βράβευση στη Λάρνακα

market3Yπάρχουν αρκετοί λόγοι για να θες να παρουσιάσεις το Οld Market St. το οποίο βρίσκεται στη Λάρνακα, αλλά το γνωρίζουν, πλέον, σε όλη την Κύπρο.
Καταρχάς επειδή κατάφερε μέσα σ’ ένα μόνο χρόνο να γίνει ένα από τα αγαπημένα στέκια στη πόλη του Ζήνωνα, επειδή κέρδισε τις εντυπώσεις με τα κόκτειλς του, τα all day brunch, τα tapas κι όχι μόνο.
Με αφορμή την πρόσφατη βράβευση του Old Market St. από τα Stoli Awards ως “The Most Original New Venue of 2014” συνομιλήσαμε με τους ιδιοκτήτες του, (τη Νίκη, τη Σοφία, τον Αλέξη και τον Γιώργο), οι οποίοι τονίζουν ότι: “Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν είναι σίγουρο, ειδικά  σήμερα. Και ίσως να μην το πιστεύαμε τόσο πολύ πριν αλλά τώρα το πιστεύουμε ακράδαντα: Αν έχεις μια καλή ιδέα, μια δυνατή ομάδα για να στηρίξει την ιδέα και ένα κοινό όραμα ώστε η ομάδα να υλοποιήσει την ιδέα, δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας.  Εμείς ήμασταν πολύ τυχεροί γιατί η ομάδα πίστεψε στην ιδέα μας και δούλεψε και συνεχίζει να δουλεύει πολύ σκληρά”.

 

Tης Γιώτας Δημητρίου

Όταν δημιουργούσατε το Old Market St. τι όραμα είχατε στο μυαλό σας;
Το Old Market St. άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις 20 Απριλίου 2014, ανήμερα του Πάσχα. Αρχικά, ο στόχος μας ήταν να καλύψουμε κάποια «κενά» της νυχτερινής και όχι μόνο, ζωής της πόλης μας. Στη Λάρνακα θα βρεις πολύ ωραίες καφετέριες, εστιατόρια και clubs αλλά πάντα έλειπε –κατά την γνώμη μας- αυτό που λέμε «κλασσικό bar».
Ένας χώρος φιλόξενος, με μουσική που να σου φτιάχνει τη διάθεση, που να σε εμπνέει να συζητήσεις με την παρέα σου, αλλά ταυτόχρονα να σου προσφέρει και μια διαφορετική εμπειρία μέσα από την πληθώρα των Signature Cocktails μας και τις νόστιμες επιλογές των συνοδευτικών Tapas.  Όραμά μας, ήταν και είναι να προσφέρουμε στον κόσμο μας «The Unexpected Experience». Επειδή αυτό ακριβώς είναι η Λάρνακα. Μια πόλη φαινομενικά ήρεμη και συνηθισμένη, αλλά αν κοιτάξεις λίγο καλύτερα θα ανακαλύψεις τη μαγεία που κρύβει. Αυτό ακριβώς θέλουμε και για το Old Market St.

Σήμερα με αυτή την τιμητική βράβευση ως “The Most Original New Venue of 2014” πως νιώθετε; Το περιμένατε;
Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το βραβείο! Είναι ίσως η μεγαλυτερη ηθική επιβράβευση των κόπων ολόκληρης της ομαδας του OldMarketSt., στην οποία και ανήκει δικαιωματικά αυτό το βραβείο. Δεν ξέρω αν το περιμέναμε, το σίγουρο είναι ότι το θέλαμε πολύ. Το γεγονός ότι ο κόσμος αλλά και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, επέλεξαν το Old Market St., ανάμεσα σε τόσα άλλα αξιόλογα μαγαζιά, από ολόκληρη την Κύπρο μας χαροποιεί ιδιαίτερα  γιατί αυτό σημαίνει ότι επέλεξαν και τη  Λάρνακα.

Πόσα άτομα είστε ιδιοκτήτες και πώς πήρατε την απόφαση για την δημιουργία του Old Market St.;award2
Η ομάδα μας αποτελείται από 4 άτομα, τη Νίκη 27, τη Σοφία 31, τον Αλέξη 31 και το Γιώργο 32. Ήμασταν φίλοι και προ Old Market St. εποχής αλλά τώρα είμαστε κάτι περισσότερο: είμαστε οικογένεια. Και οι 4 νιώθαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, ο καθένας για τους δικούς του λόγους… Η ιδέα και η απόφαση της δημιουργίας  του Old Market St. όμως κατάφερε να ενώσει 4 διαφορετικούς στόχους και να δημιουργήσει ένα κοινό όραμα.

Είναι εύκολο για νέα παιδιά σαν κι εσάς να προσπαθούν να ακολουθήσουν το επαγγελματικό τους όνειρο ή στόχους στην Λάρνακα και να πετύχουν; (Κάποιοι μεμψιμοιρούν ότι “στη Λάρνακα είναι δύσκολο να πετύχει κάτι” κτλ)
Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν είναι σίγουρο, ειδικά  σήμερα. Και ίσως να μην το πιστεύαμε τόσο πολύ πριν αλλά τώρα το πιστεύουμε ακράδαντα: Αν έχεις μια καλή ιδέα, μια δυνατή ομάδα για να στηρίξει την ιδέα και ένα κοινό όραμα ώστε η ομάδα να υλοποιήσει την ιδέα, δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας.  Εμείς ήμασταν πολύ τυχεροί γιατί η ομάδα πίστεψε στην ιδέα μας και δούλεψε και συνεχίζει να δουλεύει πολύ σκληρά.
Δεν συμφωνούμε με όσους μεμψιμοιρούν ότι στη Λάρνακα είναι δύσκολο να πετύχει κάτι. Αντιθέτως θεωρούμε ότι η Λάρνακα είναι έτοιμη να δεχτεί και να υποστηρίξει καινούριες ιδέες. Εχει ανάγκη από τον κόσμο της να επενδύσει σε αυτή.

 To Old Market St. έχει ξεχωρίσει για πολλούς λόγους. Πήρατε κάποιες ιδέες από παρόμοια μαγαζιά στο εξωτερικό ή απλά προσπαθήσατε να δωσετε στη Λάρνακα κάτι που ενδεχωμένως να της έλειπε;
Όπως προαναφέραμε, πρωταρχικός μας στόχος ήταν να δώσουμε στη Λάρνακα κάτι που κατά την γνώμη μας της έλειπε. Επιδιώξαμε να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό σε όλα τα επίπεδα και φυσικά επηρεαστήκαμε και πήραμε ιδέες από πολλά μαγαζιά, τόσο από την Κύπρο αλλά και από το εξωτερικό. Αυτό που κάνει το Old Market St. να ξεχωρίζει όμως είναι κάτι που δεν αντιγράφεται. Κι αυτό είναι η κουλτούρα και η μαγική ατμόσφαιρα.

Zωντανές μουσικές βραδιές με σαξόφωνο, all day brunch, tapas, μεγάλη ποικιλία από κοκτείλς, για ποιο από όλα νιώθετε ότι “ήταν κάτι καινούριο για τη πόλη του Ζήνωνα”;
Μπορεί να μην είναι όλα καινούρια, αλλά σίγουρα είναι όλα διαφορετικά. Θετικά διαφορετικά ελπίζουμε, αλλά ο κόσμος θα το κρίνει αυτό.

market1Αλήθεια, ο χώρος εκεί στο Old Market St. τι μαγαζί ήταν πριν;
Να πούμε ποιος / ποια ήταν ο Interior Designer σας ο οποίος/οποία από ότι φαίνεται έκανε καταπληκτική δουλειά;
Είναι κτίριο της δεκαετίας του ‘20 με πολύ μεγάλη ιστορία αλλά οι πιο πρόσφατες χρήσεις του κτιριου ήταν σαν βιβλιοθήκη πανεπιστημίου, καφενέιο, crepery. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου ήταν έμπνευση για μας και προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε αρκετά στοιχεία εκείνης της εποχής. Εξάλλου ολόκληρη η φολοσοφία μας είναι εμπνευσμένη από τη δεκαετία του ‘20. Δεν είχαμε κάποιον εξωτερικό συνεργάτη ως Interior Designer. Από την αρχή είχαμε στο μυαλό μας την εικόνα αυτού που θέλαμε να δημιουργήσουμε και με συλλογική προσπάθεια, νομίζω, τα καταφεραμε.

Η τοποθεσία του Old Market St. έπαιξε θετικό ή αρνητικό ρόλο;
Σίγουρα η τοποθεσία έπαιξε θετικό ρόλο στην περίπτωσή μας. Το OldMarketSt. βρίσκεται σε μια γειτονιά με μεγάλη ιστορία  για την πόλη μας. Πέραν τούτου τα εξωτικά «Πουλιά του Παραδείσου» στον εξωτερικό μας χώρο και η θέα της θάλασσας στο βάθος, δημιουργούν μια ειδυλιακή ατμόσφαιρα που μαγνητίζει κάθε περαστικό. Η τοποθεσία γενικότερα παίζει σημαντικό ρόλο για ένα μαγαζί αλλά σίγουρα από μόνο του δεν είναι αρκετό.

Τέλος, τι άλλο ν’ αναμένουμε από το Old Market St.;
Αυτό το διάστημα σαν νέες προσθήκες έχουμε το «The Weekends Project» όπου σερβίρουμε Brunch κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11π.μ. μέχρι τις 3μ.μ., το οποίο ήδη αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο. Επίσης έχουμε το «Sundays 7-ElevenTheMusicProject», όπου κάθε Κυριακή φιλοξενούμε Djs και Live Music Bands και γιορτάζουμε τη μουσική. Πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε ακόμα ένα «Weekdays Project –Happy Hour» το οποίο θα έιναι επίσης κάτι πολύ διαφορετικό για τα δεδομένα της Λάρνακας. Στις 20 Απριλίου θα έχουμε και τα πρώτα μας γενέθλια πολλές εκπλήξεις και events και φυσικά εν όψει καλοκαιριού που η Λάρνακα θα έχει την τιμητική της θα δείτε πολλά καινούργια happenings. Ελπίζουμε ο κόσμος να συνεχίζει να μας στηρίζει όπως μέχρι τώρα και υποσχόμαστε ότι θα ανανεωνόμαστε συνεχώς και να προσφέρουμε «The Unxpected Experience» όπως υποσχεθήκαμε.
market 9

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!