Varosi Lettings & Estates στο Λονδίνο

Πρόκειται για ένα από τα πιο πετυχημένα  κτηματομεσιτικά γραφεία στο Βόρειο Λονδίνο. Ο Ιδιοκτήτης του, ο Δρ. Βασίλης Μαύρος  κατάγεται από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, είναι δραστήριο μέλος της Κυπριακής Παροικίας του Λονδίνου και είναι, επίσης,  ο Πρόεδρος του Famagusta Association.
Σήμερα, που όλο και περισσότεροι Έλληνες και Κύπριοι μεταναστεύουν στο Λονδίνο, λόγω της οικονομικής κρίσης, παρουσιάζουμε το Varosi  Lettings & Estates, για αυτούς που θα βρεθούν στην Βρετανική Πρωτεύουσα και θα αναζητήσουν σπίτι ή διαμέρισμα για ενοικίαση, κι οχι μόνο. 

VASILHSΠοτέ ξεκίνησε την λειτουργιά του το VAROSI LETTINGS &  ESTATES;
Το Varosi Lettings and Estates ξεκίνησε την λειτουργία πριν από 18 χρόνια. Αυτό προέκυψε ύστερα από μια πετυχημένη πορεία πάνω στην έρευνα και στην εργασία μου πάνω στον τομέα των κτηματομεσιτικών που απέκτησα δουλεύοντας σε Δημαρχείο του Βόρειου Λονδίνου.

Πως εμπνευστήκατε το όνομα του;
Είμαι πρόσφυγας από την Κατεχόμενη Αμμόχωστο και έτσι ήθελα με το όνομα της εταιρείας μου να τιμήσω την πόλη μου που αν και μακριά την κουβαλάω παντού μαζί μου.

Ανάμεσα στο πελατολόγιο σας υπάρχουν και Κύπριοι; 
Φυσικά και υπάρχουν Κύπριοι, οι οποίοι πρέπει να πω ότι αποτέλεσαν τους στυλοβάτες του Varosi lettings and Estates στην αρχή μας, και μας τιμούν με την συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια.

Τώρα με την οικονομική κρίση και τους Κύπριους μετανάστες στο Λονδίνο, έχετε παρατηρήσει κάποια αύξηση στις ενοικιάσεις; 
Υπάρχει μεγάλη ζήτηση σπιτιών και διαμερισμάτων πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά. Αυτό έγινε τον τελευταίο χρόνο με την προσέλευση πολλών προσφύγων και οικονομικών μεταναστών αλλά και την μεγάλη εισροή πολιτών της ΕΕ ειδικά από την ανατολική Ευρώπη. Έτσι οι τιμές ανέβηκαν κατακόρυφα. Οι Κύπριοι ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ μετανάστες στο Λονδίνο αντιμετωπίζουν και αυτοί πολλές δυσκολίες όχι μόνο στον τομέα εργασίας αλλά και στο στεγαστικό.

Τι πρέπει αν έχει υπόψη του ένας Κύπριος που αποφασίζει να μετακομίσει στο Λονδίνο και να κοιτάξει για σπίτι ή διαμέρισμα για ενοικίαση; 
Πρώτα από όλα πρέπει να έχουν εργασία έτοιμη και να μπορούν να αποδείξουν πόσο είναι το εισόδημά τους. Θα ήταν δε καλό να έχουν ένα Guarantor ο οποίος να μπορεί να αναλάβει πληρωμές του ενοικίου σε περίπτωση που ο ενοικιαστής αδυνατεί να πληρώσει. Θα πρέπει να έχουν υγιή τραπεζικό λογαριασμό που να δείχνει κίνηση. Να μην έχουν εγκληματικό μητρώο και όταν γίνει η καθιερωμένη έρευνα CREDIT SEARCH μέσο ανεξάρτητης ιδιωτικής εταιρείας τα αποτελέσματα να είναι θετικά. Συνήθως το DEPOSIT είναι ένας μήνας ενοικίου που αποταμιεύεται σε ειδικό λογαριασμό που ελέγχεται από την κυβέρνηση και επιστρέφεται στο τέλος του συμβολαίου. Κατακρατείται ολόκληρο το ποσό ή ένα μέρος μόνο, όταν υπάρχει χρεωστικό υπόλοιπο από το ενοίκιο ή όταν υπάρχουν κακόβουλες ζημιές. Τον τελευταίο καιρό όμως είτε λόγω του οξύ ανταγωνισμού μεταξύ των υποψηφίων ενοικιαστών είτε του υφιστάμενου μεγάλου προβλήματος παραβάσεων των πληρωμών του ενοικίου, ο κτηματομεσίτης μπορεί να ζητήσει πολύ πιο μεγάλο DEPOSIT  όπως τρείς μήνες και ακόμη και έξι μήνες.

Oι τιμές ενοικίασης διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή που επιλεγεί κάποιος.  Το VAROSI Estates σε ποιες περιοχές διαθέτει σπίτια προς ενοικίαση ή πώληση;
Κυρίως ειδικευόμαστε στην περιοχή του βόρειου Λονδίνου αλλά καλύπτουμε σχεδόν όλο το Λονδίνο. Ναι, είναι γεγονός ότι οι τιμές ποικίλουν στο  Λονδίνο ανάλογα από τον δήμο που ανήκει το σπίτι ή διαμέρισμα και ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται. Το εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτουμε προσπαθεί πάντα να προτείνει την κατάλληλη κατοικία στον κάθε μας πελάτη ανάλογα με το εισόδημα που εκείνος μπορεί να διαθέσει και στην περιοχή που ο πελάτης μας ενδιαφέρεται να μείνει. Το VAROSI LETTINGS & ESTATES επίσης ειδικεύεται σε πωλήσεις σπιτιών και διαμερισμάτων με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις περιοχές του Λονδίνου.

Το VAROSI LETTINGS ESTATES βρίσκεται στο Βόρειο Λονδίνο. Να πούμε κάποια στοιχεία επικοινωνίας; 
Βεβαίως, η διεύθυνση είναι  176 Tollington Park, London N4 3AJ, το τηλέφωνο είναι 020 7263 8100 και το Fax: 020 7686 8080.
Επίση, το email: varosi@varosilettings.co.uk  και η ιστοσελίδα μας : www.varosilettings.com

VAROSI LETTINGS

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για την επίσκεψη εργασίας της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο λιμάνι Λάρνακας για τις εργασίες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα συνοδεύσει την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Roberta Metsola στο λιμάνι Λάρνακας, την Τρίτη, 2 Απριλίου. Η

Επιτέλους, Δημοτικό Μέγαρο!

Αντρέας ΚαυκαλιάςΥποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΛάρνακαςΔιαμέρισμα Λάρνακας Μια από τις μεγαλύτερες πληγές του Δήμου της Λάρνακας ήταν η ανυπαρξία Δημοτικού Μεγάρου. « Μα είναι δυνατόν να

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

error: Content is protected !!