Χρήστος Τούβε “Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια”

TOUVE BOOKΕμείς τον νιώθουμε σαν “δικό μας άνθρωπο” αφού ανήκει στην οικογένεια του Skala Times. Αρθρογραφεί στο διαδικτυακό μας περιοδικό, μέσα από τη στήλη του «Be the Change».
Με αφορμή το πρώτο του βιβλίο, «Της ζωης τα παράξενα παιχνίδια», αδράξαμε την ευκαιρία για μια συνέντευξη με τον Χρήστο Τούβε.

Της Γιώτας Δημητρίου

Χρήστο η ιδεα για τη συγγραφή του βιβλίου πως ξεκινησε;
Η ιδέα για την συγγραφή του ξεκίνησε κατά την διάρκεια μιας κουβέντας με μια φίλη, στην Πλάκα, στην Αθήνας αρχές Ιανουαρίου. Μιλούσαμε για περιπέτειες και πόσο πολύ σε αλλάζουν αυτές, όταν συμμετέχεις. Εκεί λοιπόν μου βγήκε αυθόρμητα η πρόταση ότι : “Ξεκινώντας μία περιπέτεια, δεν επιστρέφεις ποτέ ο ίδιος”. Το κατέγραψα για να μην το ξεχάσω και αποτέλεσε την αρχή του βιβλίου μου.

Η ιστορια πως γεννηθηκε στο μυαλο σου;
Μετά από ένα ταξίδι στην Σικελία βρέθηκα στο Παλέρμο, σε μία γειτονιά του.Εκεί λοιπόν σε μια αλάνα της Σικελίας, είδα ένα νεαρό παιδί όπου ήταν λίγο ατίθασο και η μάνα του τον κυνηγούσε από πίσω φωνάζοντας του συνεχόμενα και δυνατά το όνομα Ροντρίγκο. Ο Ροντρίγκο λοιπόν έτρεχε να χωθεί στην αγκαλιά ενός παππού που άνοιγε τα χέρια του και μόλις πλησίασε είπε στα ιταλικά όλο χαρά ilnono Φράντσε, που σημαίνει παππού Φράντσε. Η στιγμή αυτή έμελλε να μου δώσει το έναυσμα για την δημιουργία των χαρακτήρων του βιβλίου.

Τι μπορεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για σένα;
Πηγή έμπνευσης για την ιστορία του βιβλίου και την πλοκή του, ήταν η σχέση μου με την γιαγιά μου και το πόσο πολύ εκείνη μ΄επηρέασε στο χαρακτήρα μου και την προσωπικότητά μου.

Τι νομίζεις ότι θα κερδίσει ο αναγνώστης μέσα απο το βιβλίο αυτό;xristos touve be
“Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια”, που είναι ο τίτλος του βιβλίου μου, αναφέρεται στην σχέση που αναπτύσσει ένα παιδί μ’ ένα παππού. Μέσα από την εξέλιξη αυτής της σχέσης, ο αναγνώστης θα κερδίσει συναισθήματα, ψυχικά εφόδια και έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίληψης για το πως θα πορεύεται στην ζωή του, όπως ο ήρωας του βιβλίου.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου που θα γίνει; Στην Κύπρο θα σε έχουμε για κάποια παρουσίαση;
Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει στην γενέτειρα μου, στην Θεσσαλονίκη, στις 13 Δεκεμβρίου 2014, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στην παρουσίαση αυτή θα υπάρχει ένα μουσικό τρικ όπου θ’ ακουστεί για πρώτη φορά το τραγούδι που έγραψα για την γιαγιά μου. Το βιβλίο είναι αφιερωμένο σ’ εκείνη. Μεσα στο πρόγραμμα των παρουσιάσεων είναι και η Κύπρος, που όπως γνωρίζεις αγαπάω πολύ.

Υπάρχει στα σκαριά και ένα δεύτερο βιβλίο;
Ακόμα είναι νωρίς για ν’ απαντήσω σε αυτό.

Χρήστο, ποια η σχέση σου με το γράψιμο και πότε ξεκίνησε;
Η σχέση μου με το γράψιμο, ξεκίνησε από μικρό παιδί. Παντα μου άρεσε να δημιουργώ ένα πνευματικό κείμενο.

Ποιοι είναι οι δικοί σου αγαπημένοι συγγραφείς;
Οι δικοί μου αγαπημένοι συγγραφείς είναι πολλοί. Ένας άνθρωπος και ειδικά συγγραφέας, για να έχει μια πνευματική κουλτούρα  πρέπει να διαβάσει αρκετούς συγγραφείς.

Αρθρογραφεις και στο Skala Times σχεδον απο τη αρχη της δημιουργιας του διαδικτυακου μας περιοδικου. Τι εμαθες (αν εμαθες κατι) μεσα απο την αρθρογραφια και ποσο ρολο παιζει για σενα το αναγνωστικο κοινο;
Η εμπειρία μου μ’ ένα πλατύ αναγνωστικό κοινό, με έμαθε να διαχειρίζομαι καλύτερα την γραφή στα κείμενα της αρθρογραφίας. Μία φράση που θέλω να μοιραστώ μαζί σας, από το βιβλίο είναι η εξής : «Όταν γυρνάς και κοιτάς πίσω ενώ έχεις ξεκινήσει το ταξίδι σου, τότε αφήνεις υπόσχεση για το μέλλον, ότι θα ξανάρθεις». 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

Την Υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Λάρνακας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βορόκληνης, υπέβαλε ο νυν Πρόεδρος του Κ.Σ Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής

Την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Ορόκλινης, στην περιφέρεια Λάρνακας, υπέβαλε σήμερα ο νυν Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής. Σε γραπτή δήλωση του ο κ.

error: Content is protected !!