GAEA GIVING HOPE CONCERT

1 gea

Η Πρόεδρος του φιλανθρωπικού οργανισμού ΓΑΙΑ, Μαρία Παπαδοπούλου, μας συστήνει τον ΓΑΙΑ και μας καλεί στην εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη 27 Noεμβρίου, στο Savino Live, στην Λάρνακα.
Περισσότερα στη συνέντευξη που ακολουθεί.

“Ο ΓΑΙΑ Δίνοντας Ελπίδα είναι ένας μη κερδοσκοπικός , φιλανθρωπικός οργανισμός με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας, της αδικίας και της ανισότητας σε όλες τις κοινωνίες έχοντας σαν προτεραιότητα την προσφορά βοήθειας σε μικρά παιδιά. Στηρίζεται στον άμισθο εθελοντισμό και δουλεύει χωρίς λειτουργικά έξοδα. Όραμα μας είναι η ενδυνάμωση των συνανθρώπων μας και ειδικά των παιδιών έτσι ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν τα εφόδια για να ορθοποδήσουν στηριζόμενα στις δικές τους δυνάμεις”.

“Ο οργανισμός ιδρύθηκε το 2011 από Κύπριους εθελοντές οι οποίοι κατά την διάρκεια συμμετοχής τους σε αποστολή για προσφορά βοήθειας στην πόλη Ναϊρόμπι  της Κένυας περιμάζεψαν μικρά παιδιά τα οποία ζούσαν στους δρόμους και  τα μετέφεραν σ’ ένα παλιό σιδηροδρομικό σταθμό  για να τύχουν φροντίδας σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής. Σήμερα το ορφανοτροφείο «SAMARITANS CHILDREN CENTER” με την στήριξη του ΓΑΙΑ Δίνοντας Ελπίδα προσφέρει στέγη, είδη πρώτης ανάγκης και εκπαίδευση σε 110 παιδιά”.

“Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΓΑΙΑ στο οποίο είμαι πρόεδρος ανέλαβε τα καθήκοντα του τον Απρίλιο του 2014.  Από τότε μέχρι και σήμερα έχουμε οργανώσει και συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις. Έχοντας σαν κινητήρια δύναμη μας και τρόπο λειτουργίας τον άμισθο εθελοντισμό,όλες οι εκδηλώσεις μας στηρίζονται από τους χορηγούς και εθελοντές μας οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες και βοήθεια τους στον μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό έτσι ώστε όλα τα έσοδα να διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό του οργανισμού. Ως παραδείγματα να αναφέρω την πολύ πετυχημένη εκδήλωση μας Super heroes Wakeboard,όπου όλοι όσοι συμμετείχαν στην οργάνωση της εκδήλωσης συνείσφεραν με τον δικό τους τρόπο στον σκοπό και όλα τα έσοδα διατέθηκαν για την αγορά μηχανημάτων στην παιδιατρική πτέρυγα του Μακάριου Νοσοκομείου”.

“Πέραν τον αποστολών ελπίδας που πραγματοποιούνται τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο στην Κένυα, στο σύντομο αυτό2gea χρονικό διάστημα που έχει αναλάβει το σημερινό συμβούλιο προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης και σχολικός εξοπλισμός σε οικογένεια πολιτικών προσφύγων στην Κύπρο όπου διαπιστώσαμε ότι τα παιδιά ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες. Επιπλέον ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσω των μελών εθελοντών μας συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης τα οποία προσφέρουμε σε  άλλους φιλανθρωπικόυς οργανισμούς  στην Κύπρο, όπως οι “Αλκυονίδες” και η “Ασπίδα του Αίαντα”,  ενώ προσφέρεται και βοήθεια στα κοινωνικά ιατρεία από τους εθελοντές ιατρούς μας”.

“Την ερχόμενη Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 στο SAVINO LIVE στην Λάρνακα, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το GAEA GIVING HOPE CONCERT . Μια σειρά από ταλαντούχους μουσικούς και τραγουδιστές της πόλης μας αφιλοκερδώς θα μας χαρίσουν μια όμορφη βραδιά γεμάτη μουσική και ελπίδα.  Η είσοδος θα είναι €5 και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον οργανισμό μας για την στήριξη και βοήθεια παιδιών σε Κύπρο και Κένυα. Η ώρα έναρξης της εκδήλωσης θα είναι στις 20:30 . Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες μας ,  τους χορηγούς, υποστηρικτές και εθελοντές μας που πραγματικά αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια”.

“Είναι πολύ όμορφο και μοναδικό το αίσθημα της προσφοράς σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Είναι σημαδιακό το ότι αυτή η συνέντευξη έρχεται ακριβώς μετά από ακριβώς ένα χρόνο όπου  μαζί μ’ ένα φίλο μου,ο οποίος τυγχαίνει να είναι και αυτός μέλος του συμβουλίου τώρα , αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον συγκεκριμένο οργανισμό οργανώνονταςμε μεγάλη επιτυχία το πρώτο GAEA GIVING HOPE Concert για την στήριξη αποστολής στην Κένυα. Αναγνωρίζοντας τις αναμφίβολα δύσκολες εποχές που ζούμε δεν θα ξεχάσω ποτέ την συγκίνηση εκείνη της μέρας όπου ο κόσμος και οι καλλιτέχνες στήριξαν την προσπάθεια μας με ανιδιοτέλεια. Γνωρίζοντας την φιλοσοφία του ΓΑΙΑ και ότι αυτή η προσφορά χάρισε χαμόγελα σε παιδιά που ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες ήταν αρκετό για εμένα για να θέλω να εμπλακώ.  Για εμένα η πραγματική ανθρώπινη ευτυχία βρίσκεται στην απλότητα της προσφοράς στον συνάνθρωπο και όταν το “εγώ” γίνεται “εμείς”. Γιαυτό προτείνω σε όλους να ζήσουν μέσω του εθελοντισμού αυτά τα απερίγραπτα και μοναδικά συναισθήματα”.

3“Ακόμα δεν έχω επισκεφτεί την Κένυα αλλά είναι στα άμεσα πλάνα μου στις αρχές του 2015”.

“Στις μέρες μας οργανισμοί σαν τον ΓΑΙΑ βοηθούν αδιαμφισβήτητα  στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας που ζουν στα όρια της εξαθλίωσης. Η συμβολή τους όμως γίνεται ακόμα πιο σημαντική όταν προχωρούν ένα βήμα παραπάνω ως προς την αντιμετώπιση αυτού του «φαινομένου»με το να δίνουν στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δεινή θέση αυτό που χρειάζεται για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους , να μπορέσουν να εργαστούν και να ξανα προσφέρουν στην κοινωνία. Ειδικά στα παιδιά πρέπει να δίνονται τα κατάλληλα εφόδια για να μπορέσουν να ξεφύγουν από το υφιστάμενο σύστημα που διατηρεί τις κοινωνικές ανισότητες για να γίνουν με την σειρά τους χρήσιμοι και ενεργοί πολίτες και να χτίσουν  με τις δικές τους δυνάμεις την ζωή τους με αξιοπρέπεια”.

“Όσον αφορά τον ΓΑΙΑ Δίνοντας Ελπίδα ο σκοπός του δεν είναι να μαζεύει κέρματα σε κουτάκια για να συντηρεί  υφιστάμενες καταστάσεις συνεχής εξάρτησης και “έτοιμης” τροφής.  Για παράδειγμα, το μακροχρόνιο πλάνο μας όσον αφορά την Κένυα, είναι να κτιστεί ένα νέο ορφανοτροφείο στην  ιδιόκτητη  γη του οργανισμού με τις κατάλληλες προδιαγραφές για να προσφέρει στέγη και εκπαίδευση στα παιδιά  και να γίνει όσο το δυνατόν αυτόνομο με την δική του καλλιέργεια τροφίμων μαθαίνοντας ταυτόχρονα και στα παιδιά το πως να το κάνουν. Ακόμα και αν ένα μικρό ποσοστό από αυτά τα παιδιά καταφέρει να σπουδάσει και να μπορεί να επιβιώσει βάση των δικών του δυνάμεων τότε θα έχουμε βάλει και εμείς το μικρό μας λιθαράκι για στην αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης. Γι’αυτό και τα  σοφά λόγια του Λαο Τσε αντιπροσωπεύουν απόλυτα την φιλοσοφία  και αποστολή του ΓΑΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΛΠΙΔΑ : “Δώσε σε κάποιον ένα ψάρι και θα τον ταΐσεις μια ημέρα. Μάθε σε κάποιον να ψαρεύει και θα τον ταΐζεις μια ολόκληρη ζωή»”.

 “Εκτός από την προσφορά του κόσμου με την συμμετοχή στις εκδηλώσεις και δράσεις μας , όπως προανέφερα, ο οργανισμόςmaria μας βασίζεται στον εθελοντισμό. Ο κόσμος μπορεί να στηρίξει ενεργά το έργο και όραμα του οργανισμού με το να γίνει μέλος καταβάλλοντας το ποσό των 30ευρώ ως ετήσια συνδρομή. Τα μέλη μας καλούνται να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια,με όποιον τρόπο μπορούν,  λαμβάνουν ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις του οργανισμού σε Κύπρο και Κένυα, μπορούν να συμμετάσχουν  στις αποστολές ελπίδας στην Κένυα και να είναι ενεργά μέλη αποστέλλοντας εισηγήσεις για μελλοντικές δραστηριότητες για την στήριξη και βοήθεια συνανθρώπων μας. Επιπλέον υπάρχουν και τα προγράμματα ελπίδας στα οποία εταιρείες και ιδιώτες μπορούν να στηρίξουν το ορφανοτροφείο ή την δράση του οργανισμού με την καταβολή του ποσού των 20ευρώ κάθε μήνα”.

“Με την ευκαιρία αυτής της συνέντευξης θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τα μέλη μας, τους εθελοντές, χορηγούς και τον κόσμο που στηρίζει και ενισχύει το όραμα του ΓΑΙΑ  καθημερινά αποδεικνύοντας ότι ακόμα υπάρχει ελπίδα”.

H Σελίδα του ΓΑΙΑ στο facebook: https://www.facebook.com/GAEAgivinghope?fref=ts 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανδρέας Καυκαλιάς: “Πρωταρχικός στόχος είναι η διεξαγωγή ενός προεκλογικού αγώνα μακριά από λαϊκισμούς, μεγαλοστομίες και κακεντρέχειες όπου θα κυριαρχήσουν τα ποιοτικά κριτήρια και η σοβαρότητα”

Μια ιδιαίτερη ημέρα για τον ίδιο επέλεξε να εξαγγείλει την υποψηφιότητα του ο Ανδρέας Καυκαλιάς, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας, την ημέρα των γενεθλίων του. Στην

O Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί το Σύνδεσμο Καταστηματαρχών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ Ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί τον Σύνδεσμο Καταστηματαρχών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας, ο οποίος στα πλαίσια του κοινωνικού του έργου διοργάνωσε το

error: Content is protected !!