ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΓΣΖ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΟ ΑΓΟ

palio-gszΣε πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Ν. Λουρουτζιάτη με εκπροσώπους του ΑΓΟ και συγκεκριμένα με την κ. Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ Ανώτερη – Λειτουργό, Προϊστάμενη προγράμματος Αθλητισμός Για Όλους, την κ.Άντρη Χάρκα – Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του προγράμματος Αθλητισμός Για Όλους Λάρνακας και τον κ. Χρίστο Ορφανίδη – Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ, ενημερώθηκε για την πρόθεση της δημιουργίας αθλητικού κέντρου στον ιστορικό χώρου του παλιού ΓΣΖ.

Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με σκοπό την ενθάρρυνση, αλλά και την ένταξη του αθλητισμού στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Τα προγράμματα που θα προσφέρονται, θα απευθύνονται προς όλους και όλες τις ηλικίες καθώς επίσης θα παρέχονται προγράμματα σε ομάδες ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, χαιρέτισε την απόφαση αυτή και ανέφερε ότι ο Δήμος Λάρνακας θα μπορέσουμε να προσφέρει κάθε υποστηρικτική βοήθεια και άλλες υπηρεσίες μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του. Υπογράμμισε ότι  ο κοινωνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό άξονα για την πόλη της Λάρνακας. Αυτός ο άξονας σε μεγάλο βαθμό υλοποιείται μέσα από τα προγράμματα Αθλητισμός Για Όλους, που δίνουν ευκαιρίες άθλησης στους πολίτες, ανεξάρτητα ηλικίας, φύλου, κοινωνικής θέσης και κινητικών ικανοτήτων. Η απόκτηση κινητικών δεξιοτήτων, η ψυχαγωγία και η καλή φυσική κατάσταση, οδηγούν στη σωματική υγεία και ευεξία, αφού βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και γενικότερα την αθλητική παιδεία. Η πολιτική του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού βρίσκει σταθερό συνεργάτη και συμπαραστάτη τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα το Δήμο Λάρνακας, ο οποίος έχει αγκαλιάσει τα προγράμματα του ΑΓΟ, προσφέροντας ευκαιρίες άθλησης στους δημότες του δημιουργώντας αθλητικούς χώρους.

Η ανάπτυξη του κοινωνικού αθλητισμού, βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Δήμου Λάρνακας, όπως αυτό διαφαίνεται από τις πολύμορφες και ποικίλες μεγάλου βεληνεκούς αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στη Λάρνακα. Παράλληλα στηρίζει τις προσπάθειες μαζικού αθλητισμού μέσω ευρωπαϊκών θεσμών όπως το MOVE WEEK και το πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους.LOUROU

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!