Συνετρίβη αεροσκάφος έξω από τη Λάρνακα, εντοπίστηκαν σοροί και συντρίμμια

planeΣτη θαλάσσια περιοχή, 40 ναυτικά μίλια μακριά από τη Λάρνακα, εντοπίστηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης τα συντρίμμια του μικρού εκπαιδευτικού αεροσκάφους σχολής της Πάφου που είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

Την Πέμπτη εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο ατόμων που επέβαιναν στο δικινητήριο αεροσκάφος, τύπου Diamond DA42, το οποίο συνετρίβη το βράδυ της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή 45 ναυτικά μίλια, νοτιανατολικά της Λάρνακας.
Όπως ανακοίνωσαν οι κυπριακές Αρχές, οι σοροί εντοπίστηκαν κοντά στα συντρίμμια του μοιραίου αεροπλάνου.
Οι νεκροί είναι ο Κύπριος Αυγουστίνος Αυγουστή, 54 χρόνων, πατέρας τριών παιδιών (δύο ανηλίκων και ενός ενήλικα) και ο Λιβανέζος Τζιορτζ Οπέκι, 54 χρόνων, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών που βρίσκονται στο Λίβανο. Τόσο οι σοροί όσο και τα συντρίμμια του αεροπλάνου που περισυνελέγησαν μεταφέρονται στο λιμάνι Λεμεσού από δύο κορβέτες, μια γερμανική και μια βραζιλιάνικη.
Τα συντρίμμια του αεροσκάφους θα μεταφερθούν στη συνέχεια στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου εμπειρογνώμονες θα διερευνήσουν τους λόγους για τους οποίους το δικινητήριο κατέπεσε στη θάλασσα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», τα συντρίμμια εντόπισε το ελληνικό πλοίο Spirit of Piraeus το οποίο έσπευσε προς βοήθεια. Στις έρευνες, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Άμυνας, συμμετείχε και το Ισραήλ.
Το αεροσκάφος, ενώ πετούσε σε ύψος 9.000 ποδών, έκανε αναστροφή.  Όταν ο πιλότος κλήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας να αναφέρει αν έχει πρόβλημα, απάντησε ότι είχε πολύ μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται. Ωστόσο, λίγο μετά την επικοινωνία το αεροσκάφος πετούσε στις 6.500 πόδια ύψος και στη συνέχεια χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Πηγή: www.pathfinder.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Την Υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Λάρνακας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βορόκληνης, υπέβαλε ο νυν Πρόεδρος του Κ.Σ Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής

Την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Ορόκλινης, στην περιφέρεια Λάρνακας, υπέβαλε σήμερα ο νυν Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής. Σε γραπτή δήλωση του ο κ.

error: Content is protected !!