AΦΙΞΗ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

μαρίνα_ΛάρνακαςΚαταφθάνουν στο Λιμάνι Λάρνακας, στις 25 Οκτωβρίου 2014, δύο υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια, τα MS και MV Deutschland, τα οποία θα μεταφέρουν γύρω στους 500 επιβάτες. Τα κρουαζιερόπλοια θα αφιχθούν για πρώτη φορά στο Λιμάνι της Λάρνακας και ένα εξ αυτών θα διανυκτερεύσει στην πόλη μας. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Λάρνακας θα πραγματοποιήσει θερμή υποδοχή και θα παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες, ούτως ώστε οι εντυπώσεις που θα αποκομίσουν οι επιβάτες να είναι άριστες.

Πρόκειται για ένα γεγονός μεγάλης σημασίας, όχι μόνο για την πόλη αλλά και για την ευρύτερη επαρχία, καθώς αποτυπώνει στην πράξη τις δυνατότητες που έχει η Λάρνακα για να προσελκύσει τουρισμό κρουαζιέρας σε μια περίοδο που ο συγκεκριμένος τομέας παρουσιάζει ανοδική τάση τόσο στη Μεσόγειο όσο και ανά το παγκόσμιο.  Το υπό αναφορά γεγονός ενθαρρύνει, επίσης, και άλλες εταιρείες να εντάξουν στο πρόγραμμά τους τη Λάρνακα ως προορισμό, ενώ ενισχύει τις προσπάθειες του Δήμου Λάρνακας για επιβατική χρήση του Λιμανιού της πόλης.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Ανδρέα Ν. Λουρουτζιάτη, ο Δήμος Λάρνακας αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες, ώστε να συνεχιστεί η αυξητική τάση άφιξης ξένων κρουαζιερόπλοιων στη Λάρνακα. Η πόλη διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν κάλλιστα να την καθιερώσουν ως Home Port, λόγω και της προσκείμενης ύπαρξης του Αερολιμένα. «Στόχος μας», είπε ο κ. Λουρουτζιάτης, «είναι η ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών, ώστε να εξυπηρετείται ποιοτικά και οργανωμένα η υποδοχή των επισκεπτών στο πλαίσιο της τουριστικής αξιοποίησης του Λιμανιού. Επιδίωξη του Δήμου Λάρνακας είναι η ένταξη της πόλης στο χάρτη διαδρομών κρουαζιέρας, αφού η αγορά του θαλάσσιου τουρισμού μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 είχαμε 25 αφίξεις τουριστικών πλοίων με 33.000 επιβάτες. Δεδομένου ότι οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, κυρίως από τη θα συνεχιστούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, υπολογίζεται ότι οι αφίξεις επιβατών θα ανέλθουν στα ιδία περσινά επίπεδα, δηλαδή γύρω στις 50.000 επιβάτες. Αρκετοί από τους επιβάτες μεταβαίνουν στο κέντρο της πόλης, ενώ άλλοι συμμετέχουν σε οργανωμένες εκδρομές στη  Λάρνακα, στα Λεύκαρα αλλά και σε άλλες πόλεις.

Ο Δήμος Λάρνακας, μετά από εισήγηση του κ. Λουρουτζιάτη, τοποθέτησε σε συγκεκριμένα σημεία του χώρου αφίξεως διαφωτιστικό και ενημερωτικό υλικό, ενώ στελεχώνει το σημείο πληροφόρησης με άτομο που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες. Παράλληλα, τοποθέτησε, στον ίδιο χώρο, μεγάλης κλίμακας χάρτες μέσα από τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι εύκολα μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για την πόλη και να ενημερωθούν για τις Πολιτιστικές Διαδρομές. Επίσης, σε συνεργασία με την εταιρεία λεωφορείων «ΖΗΝΩΝ», προγραμματίστηκαν τακτικές  διαδρομές από το χώρο του Λιμανιού προς το κέντρο της πόλης.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!