Ξεφλουδισμένες Λέξεις «Μπορείς να την κατηγορήσεις για πολλά….»

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου
yioda@skalatimes.com


bampw-black-and-white-bus-girl-sad-Favim.com-403582Μπορείς να την κατηγορήσεις για πολλά πράγματα. Για εκείνο τον έντονο ενθουσιασμό μιας παρατεταμένης εφηβείας που την διακατέχει, για εκείνα τα συγχωροχάρτια που διανέμει δεξιά και αριστερά σε όσους αχόρταγα έκαναν διαλέξεις πίσω απ’ την πλάτη της (λέγεται κουτσομπολιό, ενίοτε κακία), συγχωροχάρτια ακόμα και στα γεράκια που με απληστία έτρωγαν κομμάτια απ’ την ψυχή της.

Μπορείς να την κατηγορήσεις για πολλά πράγματα. Για εκείνα τα χαμόγελα που διανέμει στους πάντες, με μια αθώα καλοσύνη που μπορεί με ευκολία να θεωρηθεί χαζομάρα. (Προσοχή όμως: To χαμογελαστό παιδί τυχαίνει να είναι και έξυπνο).

Μπορείς ρε φίλε να την κατηγορήσεις για πολλά πράγματα, για υπερβολικό ρομαντισμό, για περίσσιες ευαισθησίες, ακόμα και για εκείνο το παιδικό πείσμα που την διακατέχει κατά διαστήματα.

Μα οφείλεις να παραδεχθείς πως όταν σου δίνει το χέρι συμπάθειας και σε καλεί στο κόσμο της για ρεσιτάλ φιλίας  ή συμπάθειας, το κάνει με ανιδιοτέλεια.
Όταν σου έλεγε συμβουλές ή απορίες και σου εμπιστευόταν καταστάσεις και ανησυχίες της, το έκανε για να φορέσετε στην γνωριμία σας την ενδυμασία της φιλίας, της συμπάθειας, της οικειότητας…

Οφείλεις να παραδεχθείς ότι μπορείς να την κατηγορήσεις για πολλά πράγματα. Αλλά, όχι για υποκρισία, ούτε για ιδιοτέλεια και ούτε για δηθενισμούς.
Και φίλε μου, σε ένα κόσμο που έχει γεμίσει με ψεύτικα ανθρωπάκια, αυτό λέγεται μαγκιά.
Θα το ανακαλύψεις μια μέρα Χριστουγέννων όταν πλέον θα απέχει απ’ τον κόσμο και το σύμπαν σου, όταν θα είναι σε άλλη γη, σε άλλα μέρη, μα θα είναι αργά.

Εσύ να θυμάσαι το χέρι φιλίας που σου άπλωσε και δεν το πήρες ποτέ.
Να θυμάσαι το μπαλάκι συμπάθειας που σου έριξε και εσύ με αλλόκοτες συμπεριφορες έριξες πίσω ένα μπαλάκι αντιπάθειας.
Αυτό να θυμάσαι.

Γιατί, είπαμε, μπορείς να την κατηγορήσεις για πολλά πράγματα, αλλά επίσης μπορείς να την αγαπήσεις και για άλλα τόσα…..που εσύ δεν θα τα μάθεις ποτέ!

Υ.Γ Αφιερωμένο σε κάποιον που λέει πως δεν έχει φίλους…Νwonder, που λένε και οι Άγγλοι.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!