ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ- «Οι δρόμοι μας, η επιλογή μας».

Web_topbanner_logo

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2002 πού επιδιώκει να επηρεάσει τη συμπεριφορά των μετακινουμένων προς την επιλογή βιώσιμων μέσων μεταφοράς, όπως οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, τα ποδήλατα και η πεζή μετακίνηση στη πόλη, με στόχο τη βελτίωση του περιβάλλοντος, της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, οι συμμετέχουσες πόλεις διοργανώνουν δραστηριότητες ενθάρρυνσης βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και ενημέρωσης των πολιτών για τα πλεονεκτήματά τους. Ο Δήμος Λάρνακας συμμετέχει ενεργά από το 2002 και τα τελευταία τρία χρόνια συμμετέχει και στο διαγωνιστικό μέρος του θεσμού (European Mobility Week Award) κερδίζοντας τη δεύτερη θέση το 2011 και μία θέση στο topten το 2012, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε περισσότερες από 2,000 πόλεις! Βασικός στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι η διαρκής προώθηση δράσεων και ενεργειών προς την εναλλακτική διακίνηση καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου και για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί η Ομάδα Εργασίας για την Αειφόρο Κινητικότητα.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί κάθε χρόνο η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικό θέμα, το οποίο θα πρέπει να συνδέεται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2014, έχει επιλεγεί το σύνθημα «Οι δρόμοι μας, η επιλογή μας» (our streets, our choice), το οποίο εστιάζει στη διασύνδεση της αστικής μετακίνησης και της ποιότητας ζωής καθώς και στο πως μπορούμε να διευκολύνουμε την συνύπαρξη των μέσων μαζικής μετακίνησης, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.

Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Λάρνακας στην ιστοσελίδα του http://www.larnaka.com/ και στο Facebook  https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/larnakaEMW

 Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας
Οδός Φίλιου Τσιγαρίδη (πλησίον χώρου στάθμευσης Επαρχιακής Διοίκησης)
Τηλ. & Φαξ: 24620993
email:  europedirectlarnaca@cytanet.com.cy
Ηλεκτρ. Διευθ. http:  www.eudirectlarnaca.eu

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συμπληρωματικές εγγραφές/μετεγγραφές μαθητών/ριών στα Δημόσια και Κοινοτικά Νηπιαγωγεία για τη σχολική χρονιά 2024-2025

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) πληροφορεί τους γονείς/κηδεμόνες ότι, η Βουλή των Αντιπροσώπων στη συνεδρία της, με ημερομηνία 21.03.2024, ψήφισε τον περί Δημοτικής

error: Content is protected !!