Λέμε ΌΧΙ στο βιομηχανικό λιμάνι στη Λάρνακα επειδή….

Άνθρωποι της Λάρνακας μας εξηγούν γιατί τάσσονται ΚΑΤΑ της δημιουργίας ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ στη κατοικημένη περιοχή της Λάρνακας….

mavromixalisΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ
Λέω ΟΧΙ στο βιομηχανικό λιμάνι στη Λάρνακα, επειδή με επικοινωνιακά τεχνάσματα που δεν έχουν καμιά σχέση με την ουσία του θέματος του Λιμανιού της Λάρνακας επιστρατεύεται και πάλι η Κυβέρνηση, μέσω της πρόσφατης ανακοίνωσης του Υπουργικού, για να αποπροσανατολίσει τους δημότες και να διχάσει τους Λαρνακείς. Με βάση την συνθήκη του Άαρχους έχουμε ζητήσει πλήρη γραπτή πληροφόρηση αλλά δεν μας έχει δοθεί οτιδήποτε. Έχουμε ζητήσει δημόσια διαβούλευση, αλλά αντί αυτού το μόνο που βλέπουμε είναι επικοινωνιακοί ελιγμοί χωρίς αντίκρισμα. Έχουμε ζητήσει ανεξάρτητη περιβαλλοντική μελέτη και μας είπαν ότι θα γίνει, δεν θα γίνει, θα γίνει, δεν θα γίνει! Έχουμε ζητήσει τεχνοοικονομική μελέτη που να δείχνει το όφελος, αν υπάρχει, για την Λάρνακα και τους δημότες της και πάλι κανένας υπεύθυνος δεν έχει δώσει τίποτα και κανένα όφελος δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Μόνο η διατύπωση! Οι εταιρείες και η Κυβέρνηση συνεχίζουν τις κινήσεις και τους σχεδιασμούς τους κάτω από σκοτάδι και μακριά από τους πολίτες! Και δυστυχώς, μέχρι σήμερα ο κ. Δήμαρχος παίζει πρώτο κλαρίνο στην συμφωνική ορχήστρα της Κυβέρνησης αντί να διεκδικεί το σωστό για την Λάρνακα! Η θέση μας συνεχίζει να είναι απλή, λογική και κατανοητή. Αν θέλετε κύριοι να χρησιμοποιήσετε το λιμάνι της Λάρνακας, προσωρινά ή μόνιμα, δώστε μας ανεξάρτητη περιβαλλοντική και τεχνοοικονομική μελέτη και ελάτε να τις διαβουλευτούμε αφού πρώτα μας δώσετε γραπτώς όλα όσα έχουν σχέση με το Λιμάνι. Μέχρι τότε σταματήστε όλες τις εργασίες και κάνετε αυτά που πρέπει για να είμαστε όλοι σίγουροι ότι κάνουμε το σωστό για την Λάρνακα. Όσο για το θέμα της Μαρίνας και του διαβόητου επενδυτή αυτό ήταν και είναι ευθύνη και αποτυχία των «υπευθύνων» και όχι επιχείρημα προς χρήση για αλλότρια κίνητρα και βουλές. Τα υπόλοιπα, όπως μας τα παρουσιάζουν, θυμίζουν λίγο από παραμύθια της Χαλιμάς, λίγο από διαίρει και βασίλευε και πολύ δεν περνάς κυρά Μαριά, δεν περνάς, περνάς!

ΓΙΩΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ moi limani
Λέω ΟΧΙ στο βιομηχανικό λιμάνι στη Λάρνακα, επειδή κάτι τέτοιο μέσα σε κατοικημένη περιοχή θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωες των κατοίκων της πόλης, θα δολοφονήσει το όραμα που υπήρχε πάντα στη πόλη του Ζήνωνα για τουριστική ανάπτυξη και θα μετατρέψει τη πόλη μας σε βιομηχανική. Η Λάρνακα ήδη υποφέρει με τις εγκαταστάσεις πετρελαιοδεξαμενών και υγραερίου που βρίσκονται παράνομα (σύμφωνα με τις οδηγιες Σεβέζο) μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Δεν θα ρισκάρουμε τις ζωες των κατοίκων της πόλης και των παιδιών μας για τα κέρδη των λίγων και για τις εγκληματικές εταιρείες (Halliburton, ENI) που θέλουν να εγκατασταθούν στo λιμάνι μας. Οι ζωες μας, η υγεια μας και η ασφαλεια μας ειναι πάνω από τα κέρδη των λίγων! Σεβαστείτε τις ζωές των κατοίκων της Λάρνακας, σεβαστειτε τη Λάρνακα. Ούτε τοξικά, ουτε ραδιενεργά, ούτε εκρηκτικά μέσα στη πόλη μας!

domnaΔΡ ΔΟΜΝΑ ΜΩΥΣΕΩΣ
Λέω ΌΧΙ στο βιομηχανικό λιμάνι στη Λάρνακα, αφού πρόκειται για ένα έργο το οποίο αλλάζει από τη μια οριστικά το χαρακτήρα της πόλης κασταστρέφοντας κάθε προοπτική οικονομικής – τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και θέτει, από την άλλη, σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων της Λάρνακας και επαρχίας. Μέχρι σήμερα, με επικοινωνιακά τεχνάσματα που δεν πείθουν κανένα, αποφεύγεται από τους αρμοδίους η ικανοποίηση  των αιτημάτων των κατοίκων για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ περιβαλλοντική και τεχνο-οικονομική μελέτη, ενώ επικρατεί πρωτοφρανής έλλειψη διαφάνειας ως προς τις πληροφορίες που δίνονται στους πολίτες. Οι διαβεβαιώσεις για την προσωρινότητα, αλλά και όλες αυτές οι εξαγγελίες που αφορούν την ανάπτυξη της πόλης μας στηρίζονται σε επιχειρήματα που καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι: δεν έχει παρουσιαστεί κανένας σοβαρός στρατηγικός σχεδιασμός με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Η περίπτωση της Λάρνακας φανερώνει την έλλειψη σοβαρότητας σε ένα θέμα που αφορά την ασφάλεια, την υγεία και το μέλλον των κατοίκων, αλλά και την έλλειψη σοβαρότητας σε κάτι που παρουσιάζεται τόσο σοβαρό για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού.

DAVID FOWLESdavid-150x1501
Λέω ΌΧΙ στο βιομηχανικό λιμάνι στη Λάρνακα
επειδή δεν θέλω τις εταιρίες πετρέλαιου μέσα στην καρδιά της πόλης μου. Δεν τους έχω εμπιστοσύνη ότι θα σεβαστούν το περιβάλλον του τόπου μου. Με αυτά που έχω μελετήσει (και μελετώ) για αυτές τις εταιρίες δεν μπορώ να πω ότι είναι άξιες εμπιστοσύνης! Μικρά και μεγάλα ατυχήματα συμβαίνουν συχνά σε αυτούς του κλάδους εργασιών. Δεν γίνεται το λιμάνι της Λάρνακας (το οποίο βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή) να χρησιμοποιηθεί γι αυτό το σκοπό.  Είναι ακριβώς δίπλα από την παραλία των φοινικούδων και μέσα σε κατοικημένη ζώνη. Αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι, η Λάρνακα θα υποστεί ολέθρια ζημιά. Δεν μπορεί η πόλη μας να το διακινδυνέψει. Δεν θέλω αυτές τις εταιρίες δίπλα μου, επειδή όπου πήγαν δεν σεβάστηκαν ούτε τους πολίτες, ούτε το περιβάλλον, ούτε την ίδια την χώρα. Δεν θέλω αυτό να γίνει στην καρδιά της Λάρνακας, γιατί πιστεύω ότι το λιμάνι μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλύτερο σκοπό. Την ίδια ώρα μπορούν εύκολα να το κάνουν σε κάποιο άλλο χώρο, που να έχει περισσότερη…. λογική. Όχι μέσα σε κατοικημένη περιοχή!

papMAΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Λέω ΟΧΙ στο βιομηχανικό λιμάνι στη Λάρνακα
 επειδή ετσιθελικά η υγεία του κόσμου της Λάρνακας, η ασφάλεια , το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής μας μπήκαν στο περιθώριο. Παρά τις επίμονες  προσπάθειες μας,  δεν έχει δοθεί πλήρης γραπτή πληροφόρηση. Χωρίς καμία ανεξάρτητη περιβαλλοντική και τεχνοοικονομική μελέτη λήφθηκαν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς . Γιατί στην Λάρνακα δεν χωράνε άλλες επιβαρύνσεις . Υπάρχουν ήδη εγκαταστάσεις πετρελαιδεξαμενών και υγραερίου, μονάδες αφαλάτωσης , αεροδρόμιο, ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός. Πόσο να θυσιαστεί μια πόλη;  Τέτοιου είδους βαριές εγκαταστάσεις δεν μπορούν να τοποθετηθούν στο κέντρο μιας πόλης . Η πόλη μας μετατρέπεται σε βιομηχανική και καταστρέφει την τουριστική της ανάπτυξη. Η πόλη μας ανήκει, μας ανήκουν οι ζωές και το μέλλον μας.  Ζητάμε τα αυτονόητα. Σεβασμό στα δικαιώματα μας .  Να σταματήσουν οι εργασίες μέχρι  να δοθούν όλα τα στοιχεία με διαφάνεια, αξιόπιστες εξασφαλίσεις ότι η υγεία και το περιβάλλον δεν τίθενται σε κίνδυνο,  να γίνουν ανεξάρτητες περιβαλλοντικές /τεχνοοικονομικές μελέτες και δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους της πόλης. Γιατί μόνο εμείς μπορούμε να καθορίσουμε σε τι πόλη θέλουμε να ζήσουμε με τα παιδιά μας.  Μέχρι τότε θα λέω ΟΧΙ στο βιομηχανικό λιμάνι και απέναντι σε οποιονδήποτε βάζει σε δεύτερη μοίρα και σε κίνδυνο την πόλη μας και τους ανθρώπους της .  

ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Λέω ΟΧΙ στο βιομηχανικό λιμάνι στη Λάρνακα
 επειδή θέλω την μικρή μας πόλη που μεγαλώνουν τα παιδιά μας να είναι καθαρή και ασφαλής! Δεν έχει χώρο για theodorouάλλες επικίνδυνες εγκαταστάσεις σε αυτή την πόλη. Εχουμε το δικαίωμα ως Ευρωπαίοι πολίτες, να κολυμπούμε σε καθαρές παραλίες, να αναπνέουμε καθαρό αέρα και να μην φοβόμαστε για μεγάλα ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν από τέτοιου είδους εργασίες που δεν έχουν θέση μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο ΟΧΙ και στις εγκαταστάσεις στην περιοχή Κρασσά – Αραδίππου που είναι δίπλα από τα σπίτια μας! Δεν είναι δυνατόν  οι εταιρείες που θα χειρίζονται εκρηκτικά, ραδιενεργά και διάφορα χημικά απόβλητα  να χτίζουν παράνομα σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια μας. Εάν θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη πρέπει να ακολουθούμε και τους νόμους της οι οποίοι είναι αυστηροί σε αυτά τα θέματα και όχι να λειτουργεί το κράτος μας δικτατορικά για τόσο μεγάλα έργα που αφορούν την υγεία και ασφάλεια των πολιτών του. Να βρούν ένα χώρο μακριά από κατοικημένη περιοχή και να κάνουν τα έργα αυτά χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια μας. Χωρίς να ρισκάρουν τις ζωές μας!


sun eleniΕΛΕΝΗ ΜΩΥΣΕΩΣ

Λέω ΟΧΙ στο βιομηχανικό λιμάνι στη Λάρνακα επειδή θέλω όλα τα παιδιά της Λάρνακας να μεγαλώσουν σε ένα υγιές περιβάλλον και να μπορούν να απολαμβάνουν και να εκμεταλλεύονται όλες τις χαρές που τους προσφέρει αυτή η όμορφη παραθαλλάσια πόλη!Λέω όχι στο βιομηχανικό λιμάνι επειδή πολλοί θα ζήλευαν να ζουν σε μια παράκτια περιοχή και εμείς πάμε να την καταστρέψουμε!Λέω ΟΧΙ στο βιομηχανικό λιμάνι και σε οτιδήποτε αποφασίζεται ερήμην της πόλης και των τοπικών αρχών,λέω ΟΧΙ σε οτιδήποτε αποφασίζετε με μυστικότητα και έρχεται σε αντίθεση με νόμους και κανόνες μιας οργανωμένης πολιτείας που έχει δημοκρατικό πολίτευμα. Η ανάπτυξη σε αυτή την περίπτωση έχει αρνητικό πρόσημο και εμείς θα στεκόμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε δεν λαμβάνει υπόψην την υγεία και της ασφάλεια μιας ολόκληρης πόλης!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δήλωση Βουλευτή και Εκπροσώπου Τύπου ΔΗΣΥ κ. Ονούφριου Κουλλά για ρύθμιση οφειλών των προσφύγων και υποβοήθηση απεγκλωβισμού των εγγυητών

Σήμερα στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής συζητήσαμε ένα θέμα που εγγράψαμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός: την επαναπροκήρυξη του σχεδίου ρύθμισης των οφειλών των προσφύγων έτσι ώστε

error: Content is protected !!