Be the Change “Δεύτερη ευκαιρία δεν έχει”

Γράφει ο Χρήστος Τούβε 
(από την ωραία Θεσσαλονικη)
Email: touve30@gmail.com

chancesΑπορώ γιατί πρέπει να μιλάμε, για δεύτερες ευκαιρίες.

Απορώ γιατί πρέπει ν’ αναρωτιόμαστε, αν θα βελτιώσει την συμπεριφορά του/της.

Η ζωή όταν σου φέρνει ανθρώπους με ευγένεια στην ψυχή, με καθαρότητα στο βλέμμα και με αγάπη στην καρδιά, σου λέει απλά ότι σου δίνω MIA ευκαιρία.Δεν σου λέει πάρε δύο μαζεμένες, σε περίπτωση που δεν αξιοποιήσεις την πρώτη.
Μαγική λέξη η αξιοποίηση του χρόνου που μας δίνεται.
Τραγική λέξη η σπατάλη. Δεν μου αρέσει η σπατάλη γιατί δεν μου ταιριάζει. Σπαταλάμε ανθρώπους, καταστάσεις, στιγμές και πολλές καλές και μοναδικές ευκαιρίες.
Οι ευκαιρίες είναι μικρά ανθρωπάκια που περνούν από μπροστά σου. Μπροστά στο κεφάλι τους έχουν κοτσίδα, οπότε κοίταξε να πιάσεις από εκεί.Αν δεν τα καταφέρεις από πίσω είναι γλόμποι, οπότε λυπάμαι πολύ.
Δεν υπάρχουν δεύτερες, τρίτες ευκαιρίες. Μετά δεν ευθύνεται ο άλλος,αλλά εσύ.

Μετά από θηρευτής, γίνεσαι το θήραμα της υπόθεσης και ξέρεις αυτό έχεις ως συνέπεια να μην μπορείς να ελέγχεις την όλη κατάσταση.

Σου μπαίνουν ιδέες μήπως έκανε λάθος, μήπως άλλαξε ή μήπως το ξανασκέφτηκε.Αλήθεια;

Παίζεις με τις πιθανότητες δηλαδή. Ωραία λοιπόν, τότε εξήγησε και στην καρδιά σου να δίνεται με βάση τα ποσοστά καλής συμπεριφοράς.
Απορώ γιατί πρέπει να αφήνεις άλλους να κάνουν κουμάντο στην ζωή σου και να προσπαθούν κλεφτά, να ξαναμπούν από τα παράθυρα της ψυχής σου, ενώ τόσο καιρό η πόρτα σου ήταν ορθάνοιχτη για εκείνους.Εσύ έχεις την δύναμη να ελέγχεις την ζωή σου, μην το ξεχνάς.

Προσωπικά δεν δίνω δεύτερες ευκαιρίες, γιατί άμα ο άλλος δεν σ ‘ εκτιμήσει μονομιάς, δεν έχει αξία.
Όχι για εκείνη αλλά για μένα.
Σκέψου το…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!