My View “Κρατάτε γερά”

Γράφει o David Fowles
david@skalatimes.com

DOC.20140717_.1182044_.ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ_600x375_Μέχρι πριν τρία περίπου χρόνια τα είχα πολύ με το σύστημα. Τα νεύρα μου τεντώνονταν όταν σκεφτόμουν την παλαβομάρα αυτών που στέκονταν πίσω από το γυαλί με τα φώτα κιόλας πάνω τους και με όση ώρα ήθελαν για την προπαγάνδα. Όσες πελλάρες και αν έλεγαν, όση ηλιθιότητα και να πουλούσαν, όσο γελοίοι και αν φαινόντουσαν, πάλι εκεί τους έβρισκες. Μέσα στις τηλεόρασης και σαν καραγκιόζηδες σε γάμους.

Κάτι άλλαξε όμως στην αντίληψη μου όταν κατάλαβα ότι το «πράμα» δεν ήταν παρά σε επανάληψη. Ήταν απλά θέατρο. Και οι ηθοποιοί. Λοιπόν δεν βρίσκεις εύκολα ανθρώπους που να πουλούν τα πάντα, γιαυτό δικαιολογήστε τους για την όχι και τόσο καλή ερμηνεία.

Τα πράγματα που μας λένε είναι εντελώς παράλογα, παλαβά σε σχέση με απλά μαθηματικά. Είναι παράνομα, εντελώς κατά των ανθρώπων, που έτσι κι αλλιώς έχουν σαν στόχο. Είναι εντελώς αντίθετα με το τι μας είπε ο Χριστός, και σε κάνει να αναρωτιέσαι σε τι πιστεύουν αυτά τα πλάσματα.

Και εδώ έρχεται η Αποκάλυψη. Μόνο «ο έξω που δαμέ» μπορούσε να σκεφτεί να κάνει στον συνάνθρωπό του αυτά τα πράγματα.
Παρότι η ηθική, και το άρθρο 9 του Συντάγματος, ακόμα και η κοινή λογική θα απαγόρευε, στον οποιοδήποτε, από το να ρίξει στον δρόμο τον συνάνθρωπο του και να πάρει το σπίτι του, που ούτε καν το χρειάζεται! Να του πάρει τα λεφτά του, από τον λογαριασμό του, χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις. Απόλυτη αδικία.

Αυτά όμως έχουν ξαναγίνει δύστυχος. Αλλά δεν ήταν τα δικά μας. Το πειραματόζωο: Ήταν η  Αμερική! Η Αμερική κάποτε ήταν δίκαιη. Μπορούσε ο κάθε Αμερικανός να πετύχει σχεδόν οτιδήποτε. Κάτι που μόνο ο τότε Αμερικάνος μπορεί να καταλάβει. Οι υπόλοιποι μας, μπορούμε να δούμε ταινίες. Φαίνεται μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η Αμερική είχε προσβληθεί από έναν πολύ επικίνδυνο υιό. Τον ναζισμό! Μέσα στα τελευταία εβδομήντα χρόνια Αυτή η χώρα έχει μετατραπεί από «η πιο ελεύθερη χώρα να ζεις», στο «πιο μεγάλο Truman show».

Αλλά η Αμερική ήταν μόνο το πειραματόζωο. Τώρα αυτά τα πλάσματα έχουν μολύνει και την δική σου κυβέρνηση. Με μια σφαίρα στο ένα χέρι και εκατομμύρια στο άλλο, αγοράζουν και πουλούν και σου παίρνουν όλα τα φυσικά αγαθά στοχεύοντας τα πνευματικά αγαθά.

Και εδώ που καταλήξαμε, είναι εκεί που ο Χριστός μας προειδοποιεί στην προτελευταία εκκλησία. Κρατάτε γερά. Γιατί την πίστη δεν μπορούν να σου την πάρουν. Αλλά κράτα γερά να μην την χάσεις. Επειδή είναι το εισιτήριο σου για τον επόμενο κόσμο.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!