Be my Guest “Eπιλογές”

Γράφει η Άντρια Νικολάου

antria1Επιλογές! Η ζωή μας είναι γεμάτη από επιλογές. θα τολμούσα να προσθέσω πως σε ένα βαθμό οι επιλογές που κάνουμε καθορίζουν και την ζωή μας. Ο ευατός μας δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από την αντανάκλαση των επιλογών μας.
Και συμπερασματικά καταλήγω στο αυτόνητο. Αυτά που επιλέγουμε να ζήσουμε θα πρέπει και να μας εκφράζουν.

Είσαι σε μια διασταύρωση και πρέπει να επιλέξεις τον δρόμο που θα ακολουθήσεις. Αν πάρεις την σωστή απόφαση θα φτάσεις στο φως, αν όμως επιλέξεις το λάθος μονοπάτι θα παγιδευτείς στο δικό σου σκοτεινό κενό. Είναι όμως στιγμές που και το σκοτάδι είναι μια επιλογή.

Υπάρχουν όμως και οι επιλογές των άλλων που μας επηρεάζουν. Επιλογές που πλημμυρίζουν το μέσα μας από χαρά και καθαρό οξυγόνο. Αλλά και επιλογές που ανύποπτα μας παρασέρνουν σε σκοτεινές αβύσσους, σε σοκκάκια της μοναξιάς, της θλίψης και της απόγνωσης.

Ένα ερώτημα γεννιέται μέσα μας! Άραγε αν μπορούσαμε, αν λέω αν, υπήρχε κάποιος τρόπος να έρθει η αγαπημένη μας νεράιδας και με το μαγικό της ραβδί να γυρίζε τον χρόνο πίσω και να είχαμε την δυνατότητα ν΄αλλάξουμε τις επιλογές που ο δρόμος τους ήταν αδιέξοδος; Και αν η απάντηση στο ερώτημα μας είναι θετική, τότε τι γίνεται με τις επιλογές των άλλων όταν δεν ρυθμίζονται με τις δικές μας επιλογές και τα δικά μας θέλω.

Είναι βέβαια και αυτή η διαφορά του θέλω και του μπορώ που εγώ δεν την ασπάζομαι αλλα δεν παύει να είναι εκει και να με στοιχειώνει.
Να λοιπόν ένα ερώτημα που θα πρέπει να λύσω, Για την ώρα όμως, ας συνεχίσω να ελπίζω. Άλλωστε είναι και αυτό μια επιλογή.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!