Η “Γραμμή Ζωής” συνεχίζει για 15η χρονιά

Για 15 χρόνια ο ΠΑΣΥΚΑΦ διοργανώνει τη “Γραμμή Ζωής”  για να μπορεί να στηρίζει τους συνανθρώπους μας οι οποίοι πάσχουν από καρκίνο. Για 15 χρόνια αυτή η μεγάλη φιλανθρωπική κοινωνικοοικονομική εκδήλωση γίνεται στη Λάρνακα για να μας θυμίσει πως πάνω από όλα οφείλουμε να παραμένουμε άνθρωποι. Η Δρ Στάλα Κιούπη, Πρόεδρος Επιτροπής Λάρνακας του ΠΑΣΥΚΑΦ μας μιλά για τη “Γραμμή Ζωής” που φέτος θα γίνει στις 2 Αυγούστου. 

Skala Times

kioupiΓια πόσα χρόνια συνεχίζεται η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ και ποια η σημαντικότητα της για τον ΠΑΣΥΚΑΦ;
Η “Γραμμή ζωής” γιορτάζει φέτος τα  15 χρόνια πορείας της! Είναι η μεγαλύτερη κοινωνικοοικονομική εκδήλωση του ΠΑΣΥΚΑΦ στη Λάρνακα. Στόχος ήταν και παραμένει η ενίσχυση του Συνδέσμου για τη συνέχιση των υπηρεσιών και προγραμμάτων που παρέχει, εντελώς δωρεάν, στους ασθενείς με καρκίνο και στις οικογένειες τους.Είμαστε περήφανοι που η “γραμμή’” μας έχει αγαπηθεί από τους Λαρνακείς, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία στηρίζουν και ενισχύουν τον ΠΑΣΥΚΑΦ για να συνεχίσει την προσφορά του.

Πως ξεκίνησε η ιδέα για την ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ;
Μία ομάδα Άγγλων εθελοντών στη Πάφο εμπνεύστηκε την ιδέα και διοργάνωσε την εκδήλωση με την ονομασία “Lifeline”. Από το Σεπτέμβριο 2000 διοργανώνεται στη Λάρνακα και έκτοτε έγινε θεσμός. Η γραμμή σχηματίζεται με κέρματα τα οποία τοποθετούνται από το κοινό ως εισφορά.

Φέτος θα τραγουδήσει η συμπατριώτισσα μας Ελευθερία Ελευθερίου. Τι άλλο θα περιέχει η εκδήλωση;
Η “Γραμμή ζωής” τελεί υπό την Προστασία του Επίτροπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κύριου Γιάννη Γιαννάκη και υπό την Αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας, κύριου Ανδρέα Λουρουτζιάτη. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 02 Αυγούστου 2014, ώρα 8.00μ.μ.στην εξέδρα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Λάρνακας στις Φοινικούδες. Είναι μία εκδήλωση με το δικό της έντονο χρώμα και συμβολικό χαρακτήρα. Προσφέρει ψυχαγωγία και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδι, χορό και σάτιρα. Το κλείσιμο της βραδιάς θα πραγματοποιηθεί με την εμφάνιση της Ελευθερία Ελευθερίου. Επίσης η γραμμή θα επενδυθεί με περίπτερα πώλησης λουκουμάδων, σπιτικών γλυκών, ποτών, χειροτεχνίες και παιγνίδια όπως ψάρεμα, βελάκια, κρίκοι κ.α.

Ποσό εύκολο είναι να προσφέρει ο κόσμος στις αδυσώπητες οικονομικά εποχές που διανύουμε;
Ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος με την ασθένεια του καρκίνου και είτε λίγο είτε πολύ η κοινωνία ή ο καθένας έχει ζήσει την εμπειρία. Όλοι σε όσους απευθυνόμαστε συνεισφέρουν στα μέτρα των δυνατοτήτων τους πρόθυμα.

Τι σημαίνει έστω η πιο μικρή προσφορά στη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ για τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο;
Η γραμμή, η οποία σχηματίζεται έστω με ελάχιστη κατάθεση ως εισφορά, επιμηκύνει τα όνειρα και την ελπίδα στους ασθενείς, συγγενείς, εθελοντές και στα μέλη του ΠΑΣΥΚΑΦ και παράλληλα προσφέρει την αξιοπρέπεια και την ποιότητα στη ζωή όλων μας.

Να υπενθυμίσουμε με ποιους τρόπους  στηρίζει ο ΠΑΣΥΚΑΦ τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο;
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων βρίσκεται δίπλα στον ασθενή με καρκίνο και στην οικογένεια του, καθ’ όλη τη διάρκεια της ασθένειας. Από την πρώτη στιγμή παρέχει υποστηρικτικές Υπηρεσίες στην κρίση της διάγνωσης και στην αποκατάσταση καθώς και ανακουφιστική φροντίδα στα άτομα που παρουσιάζουν υποτροπή ή καταλήγουν σε τελικό στάδιο.
Μέσω της ολιστικής φιλοσοφίας εφαρμόζει την πολυθεματική ομάδα με έμπειρο και καλά καταρτισμένο προσωπικό και συνεργάτες, είναι κοντά στον άνθρωπο με εμπειρία καρκίνου και στην οικογένειά του με στόχο να τον βοηθήσει να διαχειριστεί όλους τους παράγοντες και αιτίες που μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής του και να προκαλέσουν πόνο.
Με τη στήριξη των πολιτών, εδώ και 28 χρόνια, παρέχονται δωρεάν Παγκύπρια από τον ΠΑΣΥΚΑΦ, οι υπηρεσίες κατ’ οίκον ανακουφιστικής, νοσηλευτικής και ιατρικής φροντίδας, ψυχοκοινωνικής στήριξης, μεταφοράς των ασθενών στα ογκολογικά κέντρα, φυσιοθεραπείας και υπηρεσίες αντιμετώπισης του λεμφοιδήματος. Επίσης προωθούνται  προγράμματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου στα σχολεία, στρατόπεδα, τις κοινότητες. Τα λειτουργικά έξοδα των υπηρεσιών το 2013 ανήλθαν τα €2.200.000 και εξυπηρετήθηκαν 5000 ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους.

Τέλος, το μήνυμα σας στο κόσμο;
Δεν είστε μόνοι σας, ο ΠΑΣΥΚΑΦ είναι δίπλα σας και μπορεί να σας στηρίξει με τη συμμετοχή των επαγγελματιών υγείας και τους εκπαιδευμένους  εθελοντές.

Grammi Zohs 2014

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εκδήλωση προς τιμή του Γεώργιου Γερασίμου Υπεύθυνου Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 εκδήλωση προς τιμή του κ. Γεώργιου Γερασίμου, Υπευθύνου του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας, για την πολύχρονη

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Τρίτη 2 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. Λεωφόρος Αθηνών / Πλατεία Ζουχούρι Παγκύπρια πορεία για την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό Εκκίνηση: Μουσείο Πιερίδη – τερματισμός:

error: Content is protected !!