Truth or Dare “Χωρίς Συναίσθημα”

Γράφει ο Νίκος Νικολάου

nikos0Όχι, δεν είναι η τακτική που θα ακολουθήσω αυτή την εβδομάδα για να γράψω. Είναι η τακτική που ακολουθούν κάποιοι ανθρώποι όταν η λογική εναντιώνεται του συναισθήματος ή πολύ απλά όταν το συναίσθημα λάμπει διά της απουσίας του.
Και όταν λέμε “χωρίς” δεν εννοούμε πως πρυτανεύει η λογική.

Έτσι είναι, όσο καιρό επικρατούσε το συναίσθημα τα πράγματα και οι καταστάσεις κυλούσαν πιο ομαλά, πιο αυθόρμητα και χωρίς λογική. Μήπως η ίδια αυτή η απουσία της λογικής σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να δράσεις τελικά χωρίς συναίσθημα;

Φαντάζεσαι να υπάρχει μια τρελή ισορροπία ανάμεσα σε λογική και συναίσθημα η οποία να οριοθετεί και τις εμπειρίες σου αναλόγως; Δηλαδή κάτι σαν ανώτερη δύναμη η οποία θα ελέγχει την ένταση και τον τρόπο που ζεις. Παράδειγμα αν πέρασες ένα παρατεταμένο διάστημα με λογικευμένες εμπειρίες τσίμπα και μια εμπειρία χωρίς συναίσθημα να έχεις να παίρνεις.

Αυτό το τελευταίο μπορεί να συμβεί στον καθένα μας, και όταν λέω στον καθένα μας εννόω στον καθένα που θέλει να πιστεύει πως δρα με γνώμονα το συναίσθημα το οποίο βρίσκεται σε πλήρη έλεγχο βάση της λογικής του, επομένως καμία ανησυχία αν αυτό που θα ζήσεις σε αφήσει εκτεθειμένο. Εξάλλου έχεις καταθέσει και ψυχή και συναίσθημα οπόταν δεν πρέπει να γίνεται καν λόγος αν μένεις εκτεθειμένος.

Το αντίστροφο όμως πόσο εύκολο είναι να συμβεί; Αν έζησες και ζεις ένα παρατεταμένο διάστημα από εμπειρίες χωρίς συναίσθημα,nikos1 πόσο εύκολο είναι να συμβεί και κατί μέσα στα πλαίσια της λογικής και του συναισθήματος; H στήλη αυτή δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που αντιδρούν χωρίς συναίσθημα επομένως προς το παρών το ερώτημα αυτό θα παραμείνει αναπάντητο. Εύχομαι όμως την απάντηση να την βρουν αυτοί που πρέπει θυσιάζοντας καλούπια λογικής και συναισθήματος. Και μέχρι να την βρουν εννοείται πως θα θυσιάσουν και πολύτιμες εμπειρίες.

Λογική και συναίσθημα λοιπόν σε πλήρη ισορροπία απλά και μόνο για να μείνουν λίγοι και μόνοι αυτοί που αντιδρούν χωρίς συναίσθημα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “Truth or Dare “Χωρίς Συναίσθημα””

  1. Όλο αυτό μου φέρνει στο μυαλό τα γνωστά σε όλους μας, από τα γυμναστικά μας χρόνια, «συγκοινωνούντα δοχεία» όπου στην προκειμένη περίπτωση το ένα αναπαριστά τη λογική και το άλλο το συναίσθημα.

    Η «ύλη» φυσικά είναι τόση-όση να μπορεί να συμπληρωθεί εξ’ολοκλήρου μόνο το ένα δοχείο κάθε φορά… Είναι λοιπόν αντιστρόφως ανάλογη η σχέση τους, όσο αυξάνεται το ένα, μειώνεται το άλλο…

    Υπάρχουν και μέσες καταστάσεις όπου η διαθέσιμη «ύλη» βρίσκεται εξίσου μοιρασμένη στα δύο δοχεία. Είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο κανείς να διατηρήσει άριστες ισορροπίες μεταξύ λογικής και συναισθήματος. Εκεί θα έχουμε ιδανικές συνθήκες και ίσως να μην είναι εφικτές…

    Όπως πολύ ορθά διατυπώθηκε σε προηγούμενη ανάρτηση σας αγαπητέ φίλε:
    «ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ» TRUTH OR DARE 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Δήμος Λάρνακας: Πρόγραμμα Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας «Εξέλιξις» 

Το Πρόγραμμα Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας «Εξέλιξις»  της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας οργανώνουν βιωματικά εργαστήρια ψυχικής ενδυνάμωσης τον

error: Content is protected !!