Παραμυθιασμένες “Νεο-Βαβυλώνα”

Γράφει η Ελίνα Λούκας
(Hθοποιός / Σεναριογράφος / Παραγωγός) 

1Μια πόλη κοχλάζει σαν κόλαση, μια πόλη βυθισμένη στο σκοτάδι, δυο μάτια σε βλέπουν καχύποπτα και εσύ δεν παίρνεις χαμπάρι.

Ενα χρυσόμαλλο κορίτσι κάθεται στην ταφόπετρα της δικής της ξεχασμένης πολιτείας… αγναντεύει μέσα από τα βουρκωμένα της μάτια, το όνειρο που έχει χωθεί κάτω από τη λάσπη και τη δυσωδία…

Μια Πολιτεία που ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ θα ακούγεται στις τύψεις των πλανεμένων ψυχών που την πρόδωσαν.
Γιατί και η λάσπη του σώματος τους ίσως να θαφτεί κάτω από αυτή τη δυσωδία και να μην αναπαυτεί ποτέ.

Οι υπόδουλοι του Σκότους και της Πονηριάς, οι λάτρεις του χρήματος, της μεγαλύτερης πλάνης του εκπεσόντος αγγέλου Σαμαέλ.

«Οι άνθρωποι θα κάναν ότιδήποτε όσο ανήκουστο κι αν είναι για να αποφύγουν την ίδια τους την ψυχή», είχε πει o Carl Jung.

Γιατί οι άνθρωποι ξεχνάνε την πραγματική τους ταυτότητα, αμφισβητούν την ίδια την ύπαρξή τους και αυτοκαταστρέφονται πηγαίνοντας ενάντια στη φύση τους, ενάντια στο θέλημα του Θεού, σβήνοντας για πάντα την φλόγα της δημιουργίας τους.

Αν δεν πεθάνεις πριν πεθάνεις, θα πεθάνεις όταν πεθάνεις! (Γραμμένο στο Άγιο Όρος)

Ποιός ειναι ο σταυρός που πρέπει να σηκώσεις; Εκεί που ο εγωισμός σε εμποδίζει να κοιτάξεις, εκεί βρίσκεται ο σταυρός σου.2

ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΦΙΛΕ ΠΛΑΝΕΜΕΝΕ, ΘΑ ΑΝΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΨΥΧΗΣ!

Λίγο πριν αφήσεις την τελευταία σου πνοή και περάσουν μπροστά από τα μάτια σου όλα όσα έπραξες σε αυτό το μάταιο κόσμο, τότε θα θυμηθείς τα λόγια μου.

Αλήθεια πως σας κάνει να νιώθετε; Πώς σας αφήνουν οι τύψεις να κοιμάστε ήσυχα το βράδυ; Βάζοντας τις ζωές μιας ολόκληρης πολιτείας σε κίνδυνο! Αλλά μαζί με αυτές και τις δικές σας, των συγγενών σας, των παιδιών σας… 

«Για την ανάπτυξη μιας ακριβούς εικόνας του εαυτού μας χρειάζεται να αποκτήσουμε επαρκή γνώση των στοιχείων του εαυτού μας που δεν ξέραμε ότι υπάρχουν και εντοπίζονται εύκολα γιατί είναι σαν συμπτώματα», είχε πει Ken Wilber

Είμαστε όντα ανώτερα που μας αντιστοιχεί όλος ο πλανήτης και “Αυτοί” προσπαθούν να μας κάνουν όντα κατώτερα οι οποίοι θέλουν να μας έχουν δεμένους με την ύλη. Την ψεύτικη ύλη που βάζουμε στον ψεύτικο κόσμο στον οποίο μας έχουνε φυλακισμένους.

Αλλά οι πραγματικά φυλακισμένοι είστε ΕΣΕΙΣ!

Εσείς που κυριαρχήστε από φόβο, από απιστία, απληστία, από το σύδρομο κατωτερότητας, εσείς που τρέφεστε από το δηλητήριο του να έχεται τον έλεγχο των πάντων, του να αποκτήσετε τον κόσμο ολόκληρο, ένα κόσμο που είστε περαστικοί.
Κι όλα αυτά μόνο και μόνο για να ικανοποιήσετε τις εγωιστικά προσωπικές σας φιλοδοξίες.

3Δύναμη αληθινή δεν παίρνετε με αυτό τον τρόπο γιατί αν ξέρατε τι σημαίνει πραγματική δύναμη, δεν θα είχατε ανάγκη την εξουσία για να είστε “σημαντικοί”.

«Αν οι άνθρωποι ταυτιστούν με την εξουσία η ελευθερία επιφέρει άγχος, τότε αποκρύπτουν το θύμα μέσα τους, καταφεύγωντας στη βία εναντίον άλλων», είχε πει ο Arno Gruen.

ΚΡΙΜΑ… Μόνο αν ξέρατε τι βάσανο περνάει η ΨΥΧΗ την ώρα που ξεψυχάει βλέπωντας μπροστά της  τους Αγγέλους του Θεού να κλαίνε που δεν μπορούν να την πάρουν μαζί τους! 

«Όπως οι Άγιοι και οι Δίκαιοι δεν ξεπερνούν τον ανώτερο από σας… έτσι και οι κακοί και οι αδύναμοι δεν πέφτουν χαμηλότερα απ’τον χαμηλότερο, που πάλι είναι από σας», είχε πει ο Καλίλ Τζιμπράν

Μας αγχώνει το να μην χάσουμε τα υλικά μας αποκτήματα. Αν συνειδητοποιήσουμε πόσα λίγα θέλουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι και ελεύθεροι θα χαλαρώσουμε και όλα θα βρουν την ισορροπία και τη γαλήνη τους.

Γιατί ό,τι έχουμε δεν είναι αυτο που βλέπουμε γύρω μας.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

Γι αυτούς ακριβώς τους λόγους το Χρυσόμαλλο κορίτσι θα συνεχίσει να μάχεται για το ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ5 ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ… και αν χρειαστεί θα σκάψει όσο βαθιά μπορεί για να βγάλει την πόλη της από την ταφόπετρα!

Το σχέδιο του Θεού δεν παίρνει αναβολή απλά ρέει, ρέει και διαρκώς προχωράει… ακόμα και οι αναβολές μες το σχέδιο του κακού, στο σχέδιο του Θεού είναι.

Θα δούμε την πραγματική αλήθεια… και στην πραγματική αλήθεια υπάρχει ένα σύνθημα. «Ιησούς Χριστός Νικά»

ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΣΚΑΛΩ ΚΑΝΤΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ! 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Την Υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Λάρνακας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βορόκληνης, υπέβαλε ο νυν Πρόεδρος του Κ.Σ Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής

Την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Ορόκλινης, στην περιφέρεια Λάρνακας, υπέβαλε σήμερα ο νυν Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής. Σε γραπτή δήλωση του ο κ.

error: Content is protected !!