Truth or Dare “Γαμημένη Συνήθεια”

Του Νίκου Νικολάου

nik2Την συνήθεια δεν μπορώ να την φανταστώ διαφορετική για τον καθένα. Όταν κάτι το συνηθίζεις σου προκαλεί αυτό το συναίσθημα που νιώθει και ο Παντελής όταν τραγουδάει https://www.youtube.com/watch?v=9tvzRGjZKLs
Μια απ’ τα ίδια. Απ’ αυτά τα ίδια που τα βαριέται και η ίδια η ψυχή σου. Απ’ αυτές τις ψυχές και η δική σου που δεν ανέχονται την συνήθεια πριν καν προλάβουν να την συνηθίσουν.

Ποιος ορίζει την συνήθεια στη ζωή σου; Σίγουρα όχι ο Παντελής. Οι συνήθεις ύποπτοι. Και ποιοι είναι αυτοί;

Ποιους να αρχίσω να απαριθμώ; Ας ξεκινήσω από τους πρώτους που μου ήρθαν στο μυαλό μιας και τα καταφέρνουν να είναι πάντα στο προσκήνιο. Mην γίνω τόσο γραφικός από τώρα, θα γίνω λίγο πιο λακωνικός και θα ορίσω πρώτα το προσκήνιο, τον τόπο δηλαδή όπου λαμβάνει χώρα η δράση τους και κάνει την δικιά μας την συνήθεια συνηθισμένη.

Στο προσκήνιο λοιπόν, εκεί στην επιφάνεια είναι που διαμορφώνεται η συνήθεια. Επιφανειακοί λοιπόν και οι άνθρωποι οι οποίοι την ρυθμίζουν. Διαχρονικά ανακυκλώνουν τις ίδιες αναχρονιστικές απόψεις και η φωνή τους φτάνει στα αυτιά σου με τον πιο χαρακτηριστικό ήχο, τον ήχο του ηγέτη αυτού του τόπου. Παντελής έλλειψη ηγετών.

Δυστυχώς άνθρωποι που κρατούν τις μοίρες μας στα χέρια τους και ασχολούνται υποτίθεται και με τα πιο ουσιώδη είναι τελικά και οι πιο επιφανειακοί. Σας συνηθίσαμε και εσάς και τις απόψεις σας. Το πρόβλημα είναι πως καθορίζετε τη ζωή μας και ρυθμίζετε την γαμημένη την συνήθεια μας.

Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη εμείς για την δική μας ρουτίνα. Εσείς μας την προκαλείτε και έχετε και το θράσος να μας προκαλείτε να υιοθετήσουμε και τις δικές σας παρωχημένες ιδέες. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.

Οι συνήθεις ύποπτοι ανήκουν στον χώρο της εκκλησίας, της πολιτείας και της ευρύτερης  κοινωνίας. Απόψειςnik1 ανέραστες, ιδεολογίες αντιπολίτευσης που γίνονται συγκυβέρνησης και αντίστροφα αναλόγως, με μια ξενέρωτη κοινωνία να παρακολουθεί και να συμφωνεί ή να διαφωνεί και αυτό από συνήθεια.

Όπως και να έχει πάλι καλά που υπάρχουν και άνθρωποι που μέχρι και οι συνήθειες τους διαφέρουν από αυτές που προσπαθείτε να τους επιβάλετε. Ακόμη και ο Παντελίδης αν τους αντίκριζε θα τραγουδούσε για χάρη τους με διαφορετικό τρόπο. Respect!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!