My View “O κάμηλος και η Λάρνακα”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

01Όταν ο Χριστός είπε στο Eυαγγέλιο (Ματθαίου 19¨24) ότι είναι πιo εύκολο για μια καμήλα να περάσει απο την τρύπα του βελονιού παρά για έναν πλούσιο απο τις πόρτες του παραδείσου αναμφισβήτητα ήξερε τι έλεγε.
Εμάς στην Λάρνακα ο κάμηλος σιωπηλά και σταθερά πλησίαζε τη βελόνα με σκοπό να περάσει από την τρυπούλα. Ο κάμηλος όμως πιάστηκε. Τον έχουμε δει. Ξέρουμε ποιός είναι.
Για δεκαετίες μας έχει κερδίσει με τις ωραιοποιήσεις του. Κατάφερνε να μας φέρνει τον λογαριασμό και να του λέμε «ευχαριστώ». Και το πιο ωραίο είναι ότι στο τέλος του λέγαμε και μπράβο. Και αυτός σαν ψυχοπαθής που είναι, χαιρόταν διπλά.
Από αυτό το έργο το πιο θλιβερό είναι ότι τον έχουμε συνηθήσει. Εμείς εκείνο κι εκείνος εμάς.
Και τώρα που τον πιάσαμε στα πράσα, δέν του άρεσε. Αλλά νομίζει ότι το έχει το δικαίωμα. Αφού, εμείς του το δώσαμε.

Γύρισε τα πάνω κάτω και μας καβαλίκεψε ο κάμηλος, και νομίζουμε ότι τον πέρνουμε και όπου θέλουμε. Όμως ήρθε η ώρα να τον κατεβάσουμε.

Κυρίες και  κύριοι, η ώρα για να δράσουμε είναι εδώ. Πρέπει να πάρουμε την τύχη μας και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια. Είναι πόλεμος.
Κυριολεκτικά πρόκειται για ένα πόλεμο.
Και είναι σημαντικός πόλεμος γιατί έχει να κάνει με την υγεία μας, με την ζωή μας. Αυτά που προσπαθούν να μας πουλήσουν θα μας κόψουν χρόνια από τη ζωή μας  και θα μειώσουν την ποιότητα της ζωής μιας ολόκληρης πόλης.

Όχι ευχαριστώ, τα λεφτά δεν μου αγοράζουν ούτε υγεία, αλλά ούτε ευτυχία.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!