Be the Change “H αλήθεια που νιώθω”

Γράφει ο Χρήστος Τούβε
(Από την ωραία Θεσσαλονίκη)
Email:  touve30@gmail.com

alone-sad-boy-bench-lackΤρόπος ζωής ή αίσθημα ευθύνης;
Η αλήθεια που νιώθω, είναι ότι αγγίζω…ότι μυρίζω και ότι αισθάνομαι να με περιβάλλει.
Είναι ένα λευκό χαρτί που ντύνεται με ζωντανές λέξεις, που δένουν κορμιά και ενώνουν ψυχές.Όπως το σίδερο προσπαθεί να λιώσει στην φωτιά, έτσι και η αλήθεια προσπαθεί να νιώσει την λύτρωση.Αυτή είναι η αλήθεια που νιώθω.
Προσπάθησα να την κρύψω να μην βγει, μα έχει δυνατή φωνή και τον ψίθυρο αγνοεί.Την φώλιασα σε κρυψώνες μυστικές να μην φανερωθεί, αλλά με το πρώτο σκοτάδι απελευθερώνονται όλες οι αληθινές μου δυνάμεις.Έτσι λοιπόν βγήκε, ξεπόρτισε δειλά-δειλά για ν’ αφήσει τον αέρα να την αγγίξει.Έχει δική της ορμή και λόξα.Έχει δική της παραξενιά και δόξα.Μέσα μου κατοικεί και έχει την απαίτηση να λέω πάντα αυτό που νιώθω.
Την αλήθεια δηλαδή και να την έχω σαν τρόπο ζωής.
Νόμος ψυχής ή επίκληση νοημοσύνης;
Η αλήθεια που νιώθω είναι να τακτοποιώ την αδικία, να βάζω σε τάξη την αταξία και να κάνω δυνατά, τα αδύνατα.Να πορεύομαι μόνο με τον δικό της γνώμονα και να ταξιδεύω με την δική της πυξίδα.
Να μην αποθαρρύνομαι από απρόβλεπτες συμπεριφορές και καταστάσεις που ξενίζουν.Να διώχνω μακριά ύαινες-αρπακτικά που θέλουν να με αλλάξουν.Μισαλόδοξους ανθρώπους που θέλουν να μ’ εντάξουν στον κόσμο τους.
Όχι, όχι δεν πάει έτσι.Η αλήθεια που νιώθω δεν είναι χαρτί που διαβάζεται ή μία πόρτα που απλά την κλείνεις και προχωράς.
Είναι κυριαρχία και νόμος ψυχής για μένα.
Μισή αλήθεια ή ψέμα;
Η αλήθεια που νιώθω δεν χωράει ψέματα.Δεν χωράει δικαιολογίες και αντιφάσεις.Πληγώνει ανθρώπους αν δεν βγει μπροστά και σκοτώνει συνειδήσεις με την πρώτη ευκαιρία που εξαφανίζεται.Η αλήθεια που νιώθω δεν γίνεται να είναι μισή.Μισή αλήθεια, ίσον μισό ψέμα.
Ή θα επιλέξεις να ζεις με αυτήν ή απομακρύνσου τελείως από τα όριά της.Το ψέμα κατοικεί εκεί που η αλήθεια λιγοστεύει.
Η αλήθεια που νιώθω δεν είναι λιπόψυχη.Στέκει υπερήφανη μέσα μου και κάθε φορά μου υπενθυμίζει πως αν την επιλέξω έχει αντοχή.
Ναι ακριβώς.Η αλήθεια έχει αντοχή, ενώ το ψέμα έχει ταχύτητα.
Η αλήθεια που νιώθω δεν βιάζεται να τρέξει, αναπτύσσωντας ταχύτητα.Βιάζεται ν’αγωνιστεί και ν ‘αποδείξει, ότι έτσι μπαίνεις σε βάθρο νικητή.
Πότε ξεκινάει ο αγώνας;
Ξεκίνησε ήδη από την μέρα που γεννήθηκες…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Καραόλου Τερσεφάνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Όνομα Συντάκτη: Άννα Κοσμά  (Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου)​ Φεστιβάλ Καραόλου Το κοινοτικό συμβούλιο Τερσεφάνου θα διοργανώσει ένα γαστρονομικό και πολιτιστικό φεστιβάλ με θέμα τον καράολο.

error: Content is protected !!