Ξεφλουδισμένες Λέξεις “Mεγάλη βδομάδα…”

Tης Γιώτας Δημητρίου
Yioda@skalatimes.com

Αγία Μεγάλη Πέμπτη. Η ΣταυρωσηΤον αμφισβήτησαν. Τους έδειξε το φως κι αυτοί προσπάθησαν να βρουν μια λάθος λέξη για να παραποιήσουν τα λόγια του και για να τον συκοφαντήσουν.
Τους έδειχνε τη δύναμη του με θαύματα και την καλοσύνη του με πράξεις κι αυτοί, Γραμματείς και Φαρισσαίοι, πιστοί στο μίσος τους, έβλεπαν μόνο την μέρα που θα τον εξουδετέρωναν.
Ήρθε στο κόσμο για να τους σώσει, για να τους οδηγήσει στα μονοπάτια ανωτερότητας κι αυτοί του φόρεσαν ακάνθινο στεφάνι στο κεφάλι και τον κάρφωσαν στον σταυρό.
Τον σταύρωσαν, αλλά ακόμα και τότε δεν κατάφεραν να τον αλλάξουν και να τον ρίξουν στο δικό τους χαμηλό επίπεδο.
Γιατί ήταν από άλλο υλικό φτιαγμένη η ψυχή του, ήταν Θεάνθρωπος. 
Ακόμα και τότε που τα καρφιά τρυπούσαν τα χέρια του, λίγο πριν ξεψυχήσει, ψιθύριζε «Κύριε συγχώρεσε τους, δεν ξέρουν τι κάνουν». Το μεγαλείο της αγάπης και της συγχώρεσης!

Κι αναστήθηκε σε τρεις μέρες για να αποδείξει στους δικούς του, αυτούς που τον ακολουθούσαν πως ακόμα και ο θανάτος είναι μικρός και μπορεί να νηκηθεί.
Η ψυχή όμως είναι αθάνατη, η ψυχή κουβαλεί αίωνια τις πράξεις της.

Τα πάθη και η ανάσταση του Ιησού Χριστού δεν διδάσκουν  μόνο εμάς τους Χριστιανούς. Τα φιλοσοφημένα μηνύματα της Μεγάλης βδομάδας είναι διαχρονικά και κρύβουν αλήθειες και διδάγματα.

Μας διδάσκουν ότι κανένας Γολγοθάς δεν κρατά για πάντα. Σημασία έχει η δύναμη σου τις μέρες των παθών, η πίστη σου ακόμα κι όταν σε καρφώνουν στον σταυρό άδικα.
Μας μαθαίνουν ότι κάποτε, έρχεται μια ώρα, που στο όρος των Ελαιών δεχόμαστε μια προδοσία την οποία ποτέ δεν περιμέναμε, κάποιος Ιούδας μας πουλά (και συνάμα πουλά και την ψυχή του) για 30 αργύρια.

Αλλά, κανένας Γολγοθάς δεν κρατά για πάντα. Ο Ιούδας, οι Φαρισσαίοι και οι Γραμματείς στο τέλος πληρώνουνdios για τα αδυσώπητα αδικήματα και αμαρτήματα τους. Έτσι όπως το είπε και ο σπουδαίος συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης:Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος – αν δεν υπήρχε, ο κόσμος θα ‘ταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος – σκληρός κι απαραβίαστος: το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται”

Εσύ, φρόντισε να ανεβαίνεις τον Γολγοθά με καθαρή ψυχή . Όπως έκανε κι Εκείνος.
Αυτό είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα διδάγματα της Μεγάλης Βδομάδας.

Καλή Μεγάλη Βδομάδα λοιπόν και καλή (επ)ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!