My View “Μεγάλα λόγια….”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

0 (1)Αυτές τις εβδομάδες που πέρασαν ζήσαμε ένα ξύπνημα κάποιου εφιάλτη που μας ανησυχεί,  με πρωταγωνιστή την εισβολέα χώρα Τουρκία. Παρόλο που ένα χρόνο πριν μας πήραν τα βρακιά και η χώρα μας φαίνεται πλέον παραδομένη σε κάποιο παράλογο σχέδιο που λέγεται «μνημόνιο», εμείς έχουμε την τάση να παπαγαλίζουμε αυτά που μας ταϊζουν τα μέσα μαζικής εγκεφαλοεξολόθρευσης.
Οι πραγματικές δυνάμεις που μπορούν να μας επηρεάσουν, δηλαδή η Αμερική, η Ευρώπη και η Ρωσία βρίσκονται σε ψυχρό και διπλωματικό πόλεμο.
Η Μέση Ανατολή και όλη η Άραβική πενίνσουλα φλέγεται, το Ιράν είναι έτοιμο να έχει στην κατοχή του πυρηνικά όπλα και λέει πως θα τα χρησιμοποιήσει – επειδή αυτό θα φέρει την παρουσία του Μεσσία τους. Το Ισραήλ χτες βομβάρδισε 23 στόχους στην λωρίδα της Γάζας και περιμένουν αντίποινα. Και εμείς είμαστε λίγα βήματα μακριά από υποτιθέμενη λύση του Κυπριακού.
Και προς μεγάλη μου έκπληξή, ασχολούμαστε με ένα αεροπλάνο που εξαφανίστηκε στην άλλη πλευρά της γης και λέμε ότι το πήρανε οι….εξωγήινοι.images

Τι να κάνουμε λένε ορισμένοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, λένε επίσης.
Αλλά λαθάνοντε. Πράγματι μας κάνανε να νοιώθουμε μόνοι. Μας φυτέψανε φόβους, ακόμα και προς τον γείτονα μας. Και μισούμε τον φόβο. Αυτό σημαίνει ότι μισούμε τον γείτονα μας;
Γιαυτό πρέπει να προσέξουμε αυτούς τους καιρούς. Και πάντοτε να προσπαθούμε να μην ζηλεύουμε. Να μην κρίνουμε. Επειδή αυτό που κρίνουμε είναι αυτό που φοβόμαστε. Αν θέλουμε να μισήσουμε, ας μισήσουμε την αμαρτία και όχι τον γείτονα μας.

images (2)Πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια να αγαπάμε. Να αγαπήσουμε το πνεύμα του κάθε ανθρώπου. Χωρίς οποιαδήποτε σύνορα. Να προσπαθήσουμε να έχουμε τα διδάγματα του Ευαγγελίου και να ζούμε χωρίς προκαταλήψεις.
Δεν έχει καμία σημασία αν ο άλλος είναι Τούρκος ή αν στηρίζει «άλλο κόμμα», αν είναι με άλλη ομάδα, ή με νοητικά ή σωματικά προβλήματα, ή αν ακόμα μας έκανε κακό.
Ο Χριστός μας λέει, τι είναι να αγαπάς τον φίλο σου; Ακόμα και ένας αμαρτωλός αγαπά τον φίλο του, τον συνεργάτη του.

Τι μας κάνει εμάς τους Χριστιανούς τότε να διαφέρουμε; Αγάπα τον εχθρό σου και προσευχήσου για αυτόν.
Μεγάλα λόγια για αληθινά μεγάλους ανθρώπους.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!