Με Kύκλωπες και Λαιστρυγόνες “Η μαύρη παρθένα γάτα…”

Γράφει ο Αντρέας Θεμιστοκλέους

downloadΦίλες και φίλοι γειά σας και χαρά σας!
Παρακευή 14ης Μαρτίου σήμερα. Ο καιρός (συνεχίζει να…) είναι ύπουλος. Τα μαρτούθκια τζαι οι μολόσσιες είναι πραγματικά το μόνο που έμεινε να θυμίζει Μάρτη. Άτε τζαι τα πολλά κουτούθκια χούμους τζαι τασσί που ξέμειναν από την καθαρά Δευτέρα. Που κολλά η καθαρά Δευτέρα; Περιπατώντας χθες εις την Αλικήν, πλησίον του Τεκκέ, «έδωκα» πάνω σε μιαν φοινιτζιάν. Πάνω της έστεκεν ένας χαρταετός που έγραφεν «τρέλα». Δήμαρχε, ακούεις; Μήπως λέω, μήπως, να βαφτίσουμε μια λεωφόρο της πόλης έτσι; Think! Ας πούμε η λεωφόρος των φοινοικούδων να μετονομαστεί σε λεωφόρο της τρέλας!  Θα ήταν πολύ πιο ταιριαστός ο τίτλος. Από την άλλην βέβαια, αν αναλογιστώ την φοινιτζιάν του τεκκέ, ο υπάρχων τίτλος φαντάζει πολύ πιο σουρεαλιστικός. Οπόταν…

Πέρασε και η μέρα της γυναίκας! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος είδαμεν την κάθε πικραμένη (εξαιρούνται οι αγαπημένες μου αναγνώστριες, φίλες , και συγγένισσες), να ξεσαλώνει μέχρι τελική πτώσης. Να κάνει παρέλαση στις φοινικούδες, να τραγουδά όλο νόημα και πάθος στις ταβέρνες, να χορεύει όλο νάζι στα κλαμπάκια, και να ντύνεται σαν την Μαντόνα στο Like a Virgin.
Ρε κοπέλλες!!! ! Εν ακούσετε ότι έχουμεν κρίση; Ανεργία; Πως δεν μπορούμε να πηγαίνουμεν καθημερινώς στον ψυχίατρο ή να αγοράζουμεν αντικαταθλιπτικά χαππούθκια, για να αντέξουμεν τούτα ούλλα που θωρούν τα αυτιά μας τζαι ακούουν να μάθκια μας κάθε μέρα;
Όποιος κι αν σας είπεν ότι η μέρα της γυναίκας σχετίζεται με το καναβάλι, σας είπε Ψ-Ε-Μ-Α-Τ-Α! Η μέρα αυτή σχετίζεται με δικαιώματα, με αγώνες, με Α-Ι-Μ-Α!
Εκτός που facebook τζαι instagram ( δεν θα «φανώ» ακραίος να σας πω για βιβλίο/α) , εμπάτε ας εν τζαι μια φορά στην Wikipedia. Μάθετε δύο (2!), πράγματα που σας αφορούν!

Τελοσπάντων, ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ σε κάθε τίμια και τιμημένη γυναίκα τούτου του τόπου. Κάθε μάναν, κάθε εργαζόμενην, κάθε άνεργην, κάθε γυναίκα που παλεύει και στέκεται με το κεφάλι ψηλά. Σε κάθε γυναίκα, φίλη, σύντροφο, μάνα, που μέσα από τα μάτια της παίρνεις καθημερινά αγάπη, θάρρος, παράδειγμα, κουράγιο, δύναμη, πάθος, φωτιά!

Υ.Γ. Χάθηκε λέει επικίνδυνο αιλουροειδές στην Λεμεσό. Πανικός στο φατσοβιβλίο και το τουίττερ. Για να είμαι ειλικρινής, είδα τηνAILOUROEIDES φωτογραφία του ζωντανού και δεν τρόμαξα. Κάθε άλλο. Αυτό που μου ήρθε αυθόρμυτα στο μυαλό ήταν ο στίχος του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο τραγούδι του Βασίλη: “Αν μία κόρη έχετε κρατήστε την αθώα, μπορεί ο γάτος να μη `ρθει μα θα `ρθουν άλλα ζώα  κι αν είστε κάποιος άρχοντας και παρεξηγηθείτε  στα όργανα μου μια χαρά χωράει να γραφτείτε”

Καλά να είμαστε, χάλια να γίνονται!

Γειά σας!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!