Περί Υγείας “Οι ευεργετικές ιδιότητες του σεξ στην υγεία”

Γράφει η Γεωργία Λιοπετρίτη
Ποδίατρος, απόφοιτη του University of Brighton UK
Ποδιατρική Κλινική Γορδίου Δεσμού 13, Ακταιόν 3, 2ος όροφος, διαμ.4, Λάρνακα 6045
Τηλέφωνο: 24-256595, FB Page: Liopetriti Podiatry,  Site: www.liopetritipodiatry.com

sex1Σεξ και Υγεία: 10 ευεργετικές ιδιότητες του σεξ στην υγεία
Όταν το σεξ δεν είναι μόνο μια συνταγή για μια ευτυχισμένη ζωή, αλλά και υγιή.

Πέρα από τη σωματική και συναισθηματική ικανοποίηση, η σεξουαλική επαφή μπορεί να προσφέρει και σημαντικές προς την υγεία αλλαγές.

 1.   Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Οι σεξουαλικά ενεργείς άνθρωποι παίρνουν λιγότερες άδειες ασθενείας – ακριβώς επειδή η σεξουαλική διέγερση έχει συνδεθεί με τον αυξημένο αριθμό αντισωμάτων και λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία «φρουρούν» τον οργανισμό και καταπολεμούν διάφορες ασθένειες, όπως γρίπη και κρυολογήματα.

2.   Βελτιώνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης στις γυναίκες
Οι δυνατοί πυελικοί μύες στις γυναίκες είναι σημαντικοί για να αποφευχθεί η ακράτεια, ένα πρόβλημα που θα επηρεάσει περίπου 30% των γυναικών σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Στο σεξ,όπως και στις ασκήσεις Κέγκελ, προκαλείται σύσπαση αυτών των μυών κατά τη διάρκεια του οργασμού και έτσι ενδυναμώνονται.

3.   Χαμηλώνει την πίεση του αίματος
Έρευνες έχουν αποδείξει την σύνδεση μεταξύ του σεξ και της μειωμένης αρτηριακής πίεσης, κάτι που υποδεικνύει και τα καρδιαγγειακά οφέλη του σεξ.

4.   Γυμνάζει και καίει θερμίδες
Το σεξ είναι μία πολύ καλή πηγή άσκησης και καύσης θερμίδων, αφού σε μία ώρα έντονης σεξουαλικής επαφής μπορεί να καούν sex2περίπου 260 θερμίδες.

5.   Κάνει καλό στην καρδιά
Κατά τη διάρκεια του σεξ, οι σφυγμοί ανεβαίνουν, γυμνάζοντας με αυτό τον τρόπο τον καρδιακό μυ. Έρευνες έχουν αποδείξει πως τρεις σεξουαλικές επαφές τη βδομάδα μειώνουν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Σε περιπτώσεις υφιστάμενου καρδιολογικού προβλήματος, θα πρέπει να συμβουλευθείτε τον ιατρό σας για οδηγίες.

6.   Προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο
Η σεξουαλική διέγερση προκαλεί το σώμα να παράξει διάφορες ουσίες, όπως οξυτοκίνη και ενδορφίνες, οι οποίες έχουν παυσίπονη δράση. Αυτό σημαίνει ότι η σεξουαλική επαφή μπορεί να αντικαταστήσει ένα παυσίπονο χάπι, προσφέροντας ανακούφιση στον πόνο με φυσικό τρόπο.

7.   Μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη
Σύμφωνα με το Journal of the American Medical Association, οι άνδρες που εκσπερματώνουν συχνά(τουλάχιστο 21 φορές το μήνα) με ή χωρίς σεξουαλική επαφή, έχουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

sex38.   Βοηθά στην καλή ποιότητα ύπνου
Διάφορες ορμόνες παράγονται στο σώμα μας μετά τον οργασμό, μεταξύ των οποίων και κάποιες οι οποίες προσφέρουν το αίσθημα της χαλάρωσης και του νυσταγμού.

9.   Μειώνει το στρες
Το να έρχεστε κοντά με τον/τη σύντροφό σας, μπορεί να μειώσει το άγχος και το στρες. Η σεξουαλική διέγερση, οι αγκαλιές ή ακόμη και το κράτημα των χεριών με το σύντροφό σας απελευθερώνουν μια χημική ουσία του εγκεφάλου (οξυτοκίνη), η οποία κατευνάζει το άγχος και βελτιώνει τη διάθεση.

10.  Ανεβάζει την αυτοπεποίθηση
Η συχνή σεξουαλική επαφή ανεβάζει την αυτοπεποίθηση, σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τέξας, και συνεπώς δρα ευεργετικά ως προς τη ψυχολογία ενός ατόμου.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!