Με Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες «Μια Ρουσλάνα στις Βρυξέλλες»

Γράφει ο Αντρέας Θεμιστοκλέους

Στο-Ευρωκοινοβούλιο-η-Κύπρος-παρουσιάζει-τις-προτεραιότητες-της-ΠροεδρίαςΑγαπημένες μου φίλες και φίλοι, γειά σας και χαρά σας!
Αν και είχα δεσμευθεί ότι κάθε παρασκευή θα είμαι εδώ, δυστυχώς, την προηγούμενη βδομάδα, για προσωπικούς λόγους αθέτησα αυτή μου την δέσμευση. Ε και; Ούτως ή άλλως, από αθέτηση δεσμεύσεων, είμαστε μαθημένοι. Έτσι δεν είναι Ελληνίδες και Έλληνες; Εν πάση περιπτώση. Ξανά μαζί λοιπόν. Τώρα τι να σχολιάσω. Τι να πω και τι να αφήσω; Τις τελευταίες μέρες ειπώθηκαν και έγιναν πολλά! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ! Οικονομικά θαύματα, “ραγδαίες” πολιτικές εξελίξεις σε κόμματα, απίστευτες ατάκες, ένα deja vu (για όσους έζησαν από κοντά το Ελληνικό θαύμα βλ. Greekovery…) πνευματικής υποδούλωσης και τρομοκράτησης του κόσμου από τα Μέσα Μαζικής χΕιραγώγησης κτλ. Έτσι είναι. Πολλά έχουν δει τα μάτια μας τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο, σήμερα δεν θα ασχοληθώ με τα πιο πάνω. Βαριέμαι αφόρητα ακόμη και το να μπω στην διαδικασία να τοποθετηθώ. Θα αποφύγω επίσης και να “τους σούρω όσα και όπως τους πρέπει”. Δεν υπάρχει λόγος. Όλοι και όλα στην ώρα τους. Όπως είπε άλλωστε και ο μεγάλος Γιάννης Ρίτσος, μερικές φορές χρειάζεται και η “επαναστατική ψυχραιμία”.

Ενιγουέι. Θέλω να σας μεταφέρω ένα σχόλιο που έκανα πριν από καμιά εικοσαριά μέρες στην προσωπική μουrous2 σελίδα στο φατσοβιβλίο. Υπέπεσε στην αντίληψή μου, ένα βιντεάκι στο youtube, με διάφορες μεγάλες προσωπικότητες της Ελλάδος (πχ. Μιμή Ντενίση, Βάνα Μπάρμπα, Κώστας Μαρτάκης κτλ…) όπου σχολίαζαν την πολιτική κατάσταση στην….ΟΥΚΡΑΝΙΑ, στέλνοντας μάλιστα και μηνύματα αλληλεγγής! Είχα γράψει λοιπόν τα εξής: “Οταν το…πιάσαμε πάτο, παίρνει σάρκα και οστά! …τώρα τι; Θα δούμε Guest Star τη Ρουσλάνα (σαν νέα Φαραντούρη) στις συναυλίες του Θεοφάνους; “Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων” …που έλεγε ο Γκράμσι.

imagesΠού να ήξερα ωστόσο ότι, μια εικοσαριά μέρες μετά, η Ρουσλάνα θα πήγαινε το Eυρωπαικό Κοινοβούλιο για να «αναλύσει» τη πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία. Πού να ήξερα κυρία μου; Τώρα τι να υποθέσω ; Για το Παλαιστινιακό ζήτημα θα καλέσουν στην Ευρωπαική Επιτροπή την Dana International;
Δείξτε Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!

 

Y.Γ. Όπως θα έλεγε κι ο Μπρέχτ, «…αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται…γιατί αυτούς στο σκοτάδι δεν τους βλέπει κανείς» Έτσι είναι φίλοι μου, γιατί  «…αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει»
Καλό τριήμερο και…προσοχή στις Λαγάνες!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

Την Υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Λάρνακας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βορόκληνης, υπέβαλε ο νυν Πρόεδρος του Κ.Σ Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής

Την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Ορόκλινης, στην περιφέρεια Λάρνακας, υπέβαλε σήμερα ο νυν Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής. Σε γραπτή δήλωση του ο κ.

error: Content is protected !!