My View “Tα σημαντικά για τον σύγχρονο άνθρωπο…”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

Πριν λίγες μέρες τα ΜΜΕ ανακοίνωσαν τον θάνατο ενός πολύ γνωστού ηθοποιού.  (Διάσημος ήταν βέβαια για αυτούς που τους άρεσαν οι ταινίες του). Προσωπικά δεν τον είδα ποτέ ούτε ζωντανό, ούτε πεθαμένο για να ξέρω περισσότερα γι αυτό.
Ξαφνικά λοιπόν είχε γεμίσει το φατσοβιβλίο με το πρόσωπο αυτού του ανθρώπου και διάφορα λυπητερά σχόλια, λες και δεν θα έρθει φέτος στο χριστουγεννιάτικο τους τραπέζι, όπως ερχόταν κάθε χρόνο! Τέτοιο μαράζι για τον ηθοποιό και πολλά συγκινητικά λόγια και ατάκες!

Την ίδια στιγμή χιλιάδες παιδιά, (ακόμα και ζώα), όπως και όλος σχεδόν ο πλανήτης υποφέρει!
Εδώ φαίνεται η δύναμη των ΜΜΕ. Ναι, ούτε τα εκατομύρια των ανθρώπων που πέθαναν το 2013 γνωρίζουμε προσωπικά, αλλά ούτε αυτόν τον γνωστό ηθοποιό. Αλλά, τα media μας έκαναν αυτήν την φυσιογνωμία του “celebrity”οικεία και γνώριμη στο μυαλό μας. Κατάφεραν να περάσουν μέσα στην ζωή μας έναν εντελώς άγνωστο άνθρωπο και να μας επηρεάσουν με γεγονότα εντελώς άσχετα με εμάς.  Όλα αυτά με μερικές ταινίες ενάμιση ωρών.

Στο τέλος της ημέρας αναρωτιέται κανείς:  τι είναι σημαντικό πλέον στην ζωή του σύγχρονου ανθρώπου; 
Τα 18.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν ΚΑΘΕ μέρα ή ένας γνωστός ηθοποιός; 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!