Παραμυθιασμένες “Βρες την νεράϊδα σου”

Γράφει η  Ελίνα Λούκαςel ele
(Ηθοποιός/σεναριογράφος/παραγωγός)

 

 

 

 

 

 

 

Μια φορά κι ένα καιρό σ’ ένα απόμερο χωριουδάκι να κρέμεται στο λοφό ενός βουνού, εκεί ακριβώς που ενώνονται τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και δημιουργούν την αντανάκλαση του φωτός που υπάρχει στο απέραντο σύμπαν….Εκεί στη γέννηση του πρωϊνού, ένα χρυσόμαλλο κορίτσι κάθεται στην άκρη του λόφου ανεμίζωντας τα πόδια της και με τον ήλιο να της φωτίζει τα μαλλιά λέει: “Ακούω τον άνεμο γλυκά να ψυθυρίζει με τον ήλιο αγκαλιά, να με φωτίζει και εκεί που μια ευχή μου ξεπηδά μια νεράϊδα λουλουδιού ξαναγεννιέται. Βρέχει αστέρια ο ουρανός, τι όμορφη λάμψη.
Μια μόνο αλήθεια το μυστικό: η αγάπη. Που περιμένει σιωπηλά στο πνεύμα της καρδιάς μου και που μόνο εκεί θα βρω τη νεράϊδα μου”
Τρέχει στα καταπράσινα άγρια χωράφια για να φτάσει στον κήπο με τα αγαπημένα της ολάνθιστα λουλούδια να ελκύουν τις νεραϊδόμορφες πεταλούδες….εκεί όπου ο άνθρωπος γίνεται ένα με τη φύση του, με την ύπαρξη του, με τον Δημιουργό.
Μια πεταλούδα κάθεται στον ώμο της και σε δευτερόλεπτα περικυκλώνεται από τις αέρινες αυτές μικρές υπάρξεις! Ο χωρός των χρωμάτων, η ευχή που γεννιέται, οι πυγολαμπίδες που ζουν στο πνεύμα της καρδιάς της….Το γέλιο της γίνεται ο απόηχος του κόσμου, το τράνταγμα της ευτυχίας που υπάρχει ακόμα χάρη στις αθώες ψυχές των παιδιών.
Γιατί το χαμόγελο των παιδιών διαλύει σκοτάδια, γιατί η αγνή τους ψυχή ξεδιψάει τις ταλαιπωρίες, γιατί η αθωότητα τους, η ευαισθησία τους, η αγάπη τους και η ύπαρξη τους ολόκληρη μπορεί να σώσει τον κόσμο από την ασπλαχνία!
Ψάξε λοιπόν όσο πιο βαθιά μπορείς μέσα σου για να βρεις το παιδάκι που κάθεται σε μια γωνιά και περιμένει με ανυπομονησία να του ανοίξεις την πόρτα της καρδιάς εσύ.
Ρωτάς γιατί;
Επειδή μόνο εκεί θα βρεις την νεράϊδα σου!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!