Its Ok “Καλό καλοκαίρι…”

Γράφει η Ψυχοθεραπεύτρια/ Υπνοθεραπεύτρια Κλαίρια Δεσπότη (BSc Psychology, MACP (Μaster’s in Counselling Psychology), Dip. Clinical Hypnotherapy, NGH, GHR reg., Dip. CVGB (Virtual Gastric Band Hypnosis), Hypnobirthing&Hypnofertility practitioner, WILL-STOP Hypnotherapy, Dip. Stress&Anger Management Coaching, Tηλέφωνο 99901858.Email: kleria@skalatimes.com

 

Επιτέλους καλοκαίρι. Καιρός για διακοπές, θάλασσα, βόλτες στην παραλία, ηλιοθεραπεία, εξόδους με φίλους και καλές παρέες και όσα άλλα μπορούν να συμπεριληφθούν στην πολυαναμενόμενη για πολλούς από εμάς εποχή του χρόνου.

Όταν μιλάμε για διακοπές δεν αναφερόμαστε μόνο στην αλλαγή του σκηνικού στο οποίο ζούμε αλλά και στην αλλαγή της διάθεσης μας με σκοπό την ξεκούραση και την βελτίωση της ψυχολογίας μας. Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι να απολαύσουμε αυτό το καλοκαίρι ακόμα και αν δεν έχουμε λεφτά για να πάμε κάπου διαφορετικά. Οι διακοπές δεν χρειάζεται να κοστίζουν πάντα ακριβά. Τα πιο ωραία πράγματα είναι δωρεάν, και στην Κύπρο τείνουν να μας προσφέρονται άπλετα.

Την ηρεμία και την ξεκούραση μπορείτε να την νιώσετε και σπίτι σας, αν και η αλήθεια , μια αλλαγή έστω και μικρή σκηνικού μπορεί να βοηθήσει περισσότερο. Όταν παίρνετε άδεια όμως από τη δουλεία σας για τις καλοκαιρινές σας διακοπές σημαίνει ότι πρέπει να τα αφήσετε όλα πίσω σας για το διάστημα αυτό.

Χρειαζόμαστε διακοπές. Για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας μας και για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Αλλά για να ‘πακετάρουμε’ για τις διακοπές μας, είτε αυτές είναι στο εξωτερικό ή στον τόπο μας, πρέπει πρώτα να ‘ξεπακετάρουμε’ από το μυαλό μας ότι έχει να κάνει με τις δουλείες και τις υποχρεώσεις μας. Όταν είμαστε λοιπόν στις διακοπές μας, για όσο είναι να ξεκουραστούμε επιβάλλεται να αφήσουμε πίσω μας τις ανησυχίες της δουλείας μας, τους υπολογιστές και ότι μπορεί να θυμίζει προβλήματα και άγχος.

Να λοιπόν κάποιες συμβουλές για να ζήσετε ένα όμορφο καλοκαίρι όπου κι αν αποφασίσετε να το περάσετε:

Βγείτε έξω στη φύση. Η Κύπρος μας είναι ανεξερεύνητη για πολλούς από εμάς . Ξεκολλήστε από τον υπολογιστή, το διαδίκτυο και κυρίως το Facebook. Βγείτε βόλτα στην παραλία για καφέ, μπάνιο. Επανασυνδεθείτε με την ομορφιά της φύσης γύρω σας. Εκμεταλλευτείτε τον καιρό για να κάνετε πράγματα εκτός του σπιτιού σας. Έρευνες δείχνουν ότι η επαφή με την φύση βελτιώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μπορεί να ωφελήσει τόσο σε σωματικό αλλά και σε νοητικό και πνευματικό επίπεδο.

Εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας στο κρεβατάκι της παραλίας για να διαβάσετε ένα βιβλίο που καιρό θέλατε να διαβάσετε αλλά δεν βρίσκατε το χρόνο. Υπάρχουν τόσα μυθιστορήματα, και από την άλλη τόσα εξαιρετικά βιβλία αυτό-βελτίωσης. Θα σας συστήσω το ‘Ο Μοναχός που πούλησε τη Ferrari του’ του Robin Sharma. Το διάβασμα ενός βιβλίου εκτός του ότι ενισχύει τις γνώσεις, την συγκέντρωση, τη μνήμη, το λεξιλόγιο και πολλά άλλα μπορεί να αποβεί και άκρως ευεργετικό.

Αντιδράστε αυθόρμητα. Μπείτε στο αυτοκίνητο και πηγαίνετε για road trip. Σε μια άλλη πόλη, η καλύτερα χωριό, στα βουνά. Υπάρχουν τόσες επιλογές. Δοκιμάστε κάποιο σπορ αν σας αρέσουν τα θαλάσσια σπορ. Καταδύσεις, wind-surfing, water-ski. Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα πράγματα. Δοκιμάστε κάτι καινούριο να προσθέσετε στην λίστα από τις εμπειρίες σας. Στο τέλος θα περάσει και αυτό το καλοκαίρι. Ας μείνει κάτι από αυτό να θυμάστε.

Οι διακοπές σημαίνουν διάλειμμα από την καθημερινότητα. Σεβαστείτε το δικαίωμα σας για πραγματική ηρεμία και ξεκούραση και απολαυστε την κάθε στιγμή. Καλό καλοκαίρι σε όλους λοιπόν…

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!