Γιώργος Παπαδόπουλος “Ήταν μια πολύ καλή χρονιά για μένα επαγγελματικά”

Είχε γίνει γνωστό ότι θα εκπροσωπούσε τη Κύπρο στη Γιουροβίζιον για το 2013. Παρόλα αυτά, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είπε όχι στη πρόταση που του είχε γίνει. Η πετυχημένη του παρουσία στη μουσική σκηνή εδώ και χρόνια, το ότι επιλέγει να κρατά τη προσωπική του ζωή μακριά από τα ΜΜΕ, το πάθος του για τη δουλειά του, αλλά πάνω από όλα το ταλέντο του, είναι αυτά που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Ο  Κύπριος τραγουδιστής και συνθέτης Γιώργος Παπαδόπουλος, σε ένα ταξίδι αστραπή στη Κύπρο, ξεκλέβει λίγο από το χρόνο του για να μιλήσει με το Skala Times.

Της Γιώτας Δημητρίου

 

Γιώργο έχεις συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα, τόσο δισκογραφικά όσο και πάνω στη σκηνή. Υπάρχει κάποια συνεργασία που θεωρείς “απωθημένο”. Κάποια συνεργασία που θα ήθελες να κάνεις αλλά δεν έτυχε ακόμα;
Μια συνεργασία απωθημένο δεν έχω, αλλά είναι σίγουρα αρκετοί οι καλλιτέχνες που θαυμάζω και θα ήθελα κάποια στιγμή να δουλέψουμε μαζί, είτε δισκογραφικά είτε επί σκηνής.

Πώς είναι για ένα Κύπριο τραγουδιστή να ζει και να εργάζεται στην Αθήνα αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές;
Είναι αρκετές οι δυσκολίες, όχι μόνο για τους Κύπριους τραγουδιστές, αλλά για όλους είναι δύσκολο πια. Δόξα τω Θεώ δεν παραπονιέμαι, δουλεύω σκληρά και μεθοδικά, αλλά δεν ζω στο δικό μου κόσμο, αντιλαμβάνομαι ότι τα πράγματα όλο και δυσκολεύουν. Εύχομαι όμως να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας.

Έχεις σκεφτεί καθόλου να επιστρέψεις μόνιμα στη Κύπρο;
Πεθυμώ και αγαπώ πάρα πολύ την Κύπρο, είναι η πατρίδα μου, εδώ είναι η οικογένεια και οι φίλοι μου, έρχομαι εξάλλου πολύ συχνά. Μια φορά το μήνα προσπαθώ να έρχομαι να βλέπω τους δικούς μου και “να παίρνω τη δόση μου”.

Μια καθημερινή μέρα του Γιώργου Παπαδόπουλου πως είναι;
Αν δεν έχω επαγγελματικές υποχρεώσεις, θα ξυπνήσω γύρω στο μεσημέρι, θα πάω για καφέ με φίλους και για φαγητό ίσως. Γενικά προσπαθώ να έχω μια χαλαρή μέρα, αν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Την πολιτική σκακιέρα την παρακολουθείς καθόλου;
Δεν παρακολουθώ φανατικά, αλλά σαφώς και ενημερώνομαι για τα πάντα.

Θα κατέβαινες σε κάποια διαδήλωση αν ένιωθες ότι η παρουσία σου θα ενδυνάμωνε τον σκοπό; Ή επιδιώκεις να απέχεις από πολιτικές διαδηλώσεις;
Επιδιώκω να αποφεύγω τέτοιου είδους συγκεντρώσεις και πολιτικές εξεγέρσεις, δεν μου αρέσει να συμμετέχω ή να έχω σχέση με κάτι τέτοιο.

Ως καλλιτέχνης δημιουργείς καλύτερα στα δύσκολα ή στα εύκολα; Δηλαδή είσαι σε καλύτερη δημιουργική φάση όταν είσαι ερωτευμένος και χαρούμενος ή όταν είσαι μόνος ίσως και πληγωμένος;
Δεν πάιζει κανένα ρόλο αυτό. Όταν είναι να έρθει η έμπνευση θα έρθει, είτε κλαίω είτε γελάω, είναι πάντα καλοδεχούμενη. Δεν έχει ούτε ώρες ούτε στιγμές, έρχεται την ώρα που πρέπει.

Σε ποιους οφείλεις ένα μεγάλο ευχαριστώ;
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στον κόσμο που στηρίζει και αγαπάει τα τραγούδια μου σε Κύπρο και Ελλάδα, Στα ραδιόφωνα που με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Στην οικογένεια μου που είναι πάντα δίπλα μου, σε όλους όσους με βοήθησαν με τον τρόπο τους, στο Νικόλα Νικολάου που είναι ο πιο στενός μου συνεργάτης 11 χρόνια τώρα και γενικά σε όλους όσους είναι μαζί μου και κοντά μου με τον τρόπο τους και τη θετική τους σκέψη.

Νιώθεις ότι στην επαγγελματική σου πορεία έχεις πληγώσει ή αδικήσει κάποιους;
Νομίζω πως όχι, δεν έχω αδικήσει κανένα στην επαγγελματική μου πορεία, έχω αδικηθεί ναι, αλλά δεν έχω πληγώσει κάποιους. Γενικά, είμαι πολύ συνεργάσιμος και έντιμος σε ότι έχει να κάνει με τη δουλειά μου, δεν είναι πάντα αμοιβαίο αυτό, αλλά έτσι είναι η ζωή, έχω μάθει να ζω πια με αυτά τα δεδομένα του χώρου αυτού.

Σε λίγες μέρες φεύγει το 2012. Τι κρατάς από αυτό; Και τι σου δίδαξε;
Ήταν μια πολύ καλή χρονιά για μένα επαγγελματικά, έκανα αξιόλογες συνεργασίες, κρατάω μόνο τις ευχάριστες και χαρούμενες στιγμές. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι το ίδιο καλή και να έχουμε πάντα υγεία όλοι μας.

Και τώρα λίγες ερωτήσεις από το ερωτηματολόγιο του Προυστ:
Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σου φόβος;
Φοβάμαι το θάνατο αγαπημένων μου ανθρώπων.
Ποιο χαρακτηριστικό απεχθάνεσε περισσότερο στον εαυτό σου; 
Δεν θα έλεγα ότι απεχθάνομαι, αλλά θα ήθελα να ήμουνα λιγότερο τεμπέλης.

Σε ποιες περιστάσεις λες ψέματα;
Αποφεύγω να λέω ψέματα, σιχαίνομαι το ψέμα.

Ποιο θεωρείς το σπουδαιότερό σου επίτευγμα;
Δεν το έχω κάνει ακόμα.

Για ποιο πράγμα μετανιώνειςπερισσότερο; 
Γενικά, δεν μετανιώνω για πράξεις μου.

Ποιο είναι το μότο σου;
Αύριο, θα είναι μια καλύτερη μέρα!

Τέλος, Γιώργο ποτέ δεν μιλάς για τις προσωπικές σου σχέσεις. Είσαι ερωτευμένος; Είσαι σε σχέση αυτό τον καιρό;
Δε μίλάω γιατί θέλω να απασχολώ μόνο με τη δουλειά και τα τραγούδια μου και όχι με τους έρωτες μου. Δεν θα ήθελα να θυμάται ο κόσμος την προηγούμενη μου σχέση ή την τωρινή, αλλά τη δουλειά μου.

Τι πρέπει να διαθέτει μια κοπέλα για να κερδίσει την καρδιά σου;
Δεν υπάρχει συνταγή σε αυτό, είναι το κλικ που θα μου κάνει τη δεδομένη στιγμή, αν νιώσω κάτι θα είμαι μαζί της για όσο κρατήσει.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Την Υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Λάρνακας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βορόκληνης, υπέβαλε ο νυν Πρόεδρος του Κ.Σ Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής

Την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Ορόκλινης, στην περιφέρεια Λάρνακας, υπέβαλε σήμερα ο νυν Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής. Σε γραπτή δήλωση του ο κ.

error: Content is protected !!