Ξεφλουδισμένες Λέξεις “Eυτυχία….”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου

Η δυστυχία των περισσότερων ανθρώπων είναι αποτέλεσμα του εγωϊσμού τους.
Οι άνθρωποι έχουν την τάση να μεγεθύνουν τα αρνητικά που τους στέλνει ο Θεός, το σύμπαν, το πεπρωμένο (you name it) και να δίνουν ελάχιστη σημασία στα θετικά κι όμορφα,  επειδή τις περισσότερες φορές τα παίρνουν για δεδομένο. Την υγεία, τους γονείς, τον έρωτα, την αγάπη, τους φίλους, ένα ωραίο starbucks καφέ με ανθρώπους που ταιριάζετε, κάνετε ωραίες συζητήσεις και γελάτε (Ρία;)
Καμιά ευλογία δεν είναι δεδομένη. Και μόνο όταν πετάξει μακριά συνειδητοποιείς την αξία της.
Δε λέω, υπάρχει ήδη αρκετή δυστυχία στο κόσμο, γύρω μας και πιθανότατα να γίνει χειρότερη όταν υπογράψουμε το περιβόητο μνημόνιο. (Εκεί να δεις κατρακύλες μπρος στο γκρεμό της δυστυχίας που θα έχει το όνομα “οικονομική εξαθλίωση”).
Άρα τι πρέπει να κάνουμε; (Πάντως όχι να μιζεριάζουμε). Μα είναι απλό: Να ανακαλύψουμε την τέχνη της ευτυχίας, για να είμαστε ευτυχισμένοι.
Καταρχάς εκείνο το τετριμμένο “πάνω από όλα η υγεία”, είναι το πιο αληθινό μότο που έχει λεχθεί ποτέ. Όταν υπάρχει αυτή, μπορείς να ονειρεύεσε και να αναζητείς τρόπους για να γίνεις ευτυχισμένος.
Τα πράγματα είναι απλά, εμείς τα κάνουμε δύσκολα, τις περισσότερες φορές με τον εγωϊσμό μας. Μόνο ο θάνατος και οι αρρώστιες είναι δύσκολες περιπτώσεις και χρειάζονται ατέρμονη δύναμη ψυχής για να αντιμετωπιστούν. Όλα τα άλλα, είναι στο χέρι μας. Κι αν δεν το αντιλαμβανόμαστε, τότε είμαστε εγωϊστές.
Κλείστε τις τηλεοράσεις (που βλάπτουν σοβαρά το μυαλό).
Διαβάστε βιβλία που κάνουν καλό στη ψυχή, στο πνεύμα και χαρίζουν νέους κόσμους. Κάντε μια βόλτα από το βιβλιοπωλείο του Αλέξη Δημητρίου στη Λάρνακα, (“Bibliocosmos”, τηλέφωνο 24665792 ) και επιλέξτε βιβλία από ένα βιβλιοπωλείο που τα διαθέτει όλα (και στα Ελληνικά και στα Αγγλικα).
Βγείτε έξω, κάντε περίπατο στη φύση, συναντηθείτε με ανθρώπους που σας ταιριάζουν και γεμίζουν τη ψυχή σας αγάπη.
Ας αναζητήσουμε την ευτυχία στα απλά. Έτσι πολύπλοκη που μας έχουν κάνει την ζωή (παγκόσμιο σύστημα, παγκόσμια οικονομική κρίση, brainwash media), ας πάμε κόντρα στη δυστυχία που θέλουν να μας ψεκάσουν και ας γίνουμε, έτσι προς πείσμα σε όλους αυτούς, ευτυχισμένοι.
Γι αυτό γεννιέται ο άνθρωπος,  για να είναι ευτυχισμένος και για να αγαπά. Όλα τα άλλα είναι αφύσικα. Δεν τα θέλει ούτε η φύση/ Θεός/σύμπαν (you name it).

Υ.Γ1  Αυτές τις μέρες ξαναδιαβάζω το βιβλίο του πιο αγαπημένου μου συγγραφέα, του Βασίλη Βασιλικού,  “Η Μνήμη Επιστρέφει με Λαστιχένια Πέδιλα”. Και είναι ένα λιθαράκι στο να νιώθω ευτυχισμένη. Τόσο απλά.

Υ.Γ2 “Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι οι ερωτευμένοι και οι πιο δυστυχισμένοι οι ανέραστοι”. Προσωπικό μου μότο αυτό. Γι αυτό, ας ερωτευτούμε! (Προσοχή όμως: Όχι στους μονόπλευρους έρωτες).

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!