ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ φως ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

Σε συνέχεια της φωταγώγησης της πόλης η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2  Δεκεμβρίου 2012, ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζει τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του μπαίνοντας  για τα καλά στους ρυθμούς προετοιμασίας των Χριστουγέννων.
Φέτος η λάμψη και η μαγεία των ημερών είναι έντονα διάχυτη σε όλη την πόλη αφού στολισμένοι δρόμοι  με πολύχρωμα φώτα, γιορτινές πλατείες και φωτεινές βιτρίνες θα συνθέτουν για πρώτη φορά μια πόλη γεμάτη φως!
Ο Δήμος Λάρνακας αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των πολιτών, σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες θα δώσουν μια νέα μορφή στο εμπορικό κέντρο. Συγκεκριμένα από τις 22 μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2012 και από τις 29 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012 οι οδοί Ερμού και Ζήνωνος θα πεζοδρομούνται ούτως ώστε να γίνει μια ενιαία αγορά και η διέλευση των πεζών να γίνεται πιο ομαλά. Μεγάλη καινοτομία αποτελεί η δημιουργία του “Larnaka Express”, του τρένου όπου θα μεταφέρει εντελώς δωρεάν τους πολίτες ανάμεσα στις δύο οδούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας θα προσφέρονται ειδικές εκπτώσεις κατά την εορταστική περίοδο από αρκετά καταστήματα του εμπορικού κέντρου. Η πρωτοβουλία αυτή έχει σαν στόχο να δώσει στους πολίτες την ευκαιρία να κάνουν τις απαραίτητες αγορές και κατ’ επέκταση αναζωογόνηση της αγοράς.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της πεζοδρόμησης οι πλατείες θα φιλοξενούν διάφορα σχήματα χορού, μουσικής, θεάτρου, ομάδες που θα διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά και θα φτιάχνουν ζαχαρωτά, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκονται σε ζαχαρούπολη.
Ειδικά διαμορφωμένα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια θα εγκατασταθούν στην Πλατεία Ερμού όπου το ζεστό κρασί, η ζιβανία και τα κάστανα θα προσφέρονται από τον Δήμο Λάρνακας είτε από τους πλανόδιους πωλητές.
Χριστούγεννα και Άγιος Βασίλης είναι ταυτόσημες έννοιες. Στη Λάρνακα ο Άγιος που σκορπίζει χαρά και δώρα στα παιδιά, προκαλώντας νοσταλγικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες που ξεχύνονται από τη ψυχή  και τη μνήμη των μεγάλων, θα κάνει την εντυπωσιακή του είσοδο με το τρένο της πόλης. Στις 23 Δεκεμβρίου 2012 η κάθοδος του θα συνοδευτεί από τα ξωτικά των Χριστουγέννων, τις μαζορέτες και ομάδες παιδιών ντυμένα χαρακτήρες από τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Επίσης έντονη και ηχηρή θα είναι η παρουσία της παιδικής χορωδίας του Δήμου στο τρένο που θα μεταφέρει τον  Άγιο Βασίλη.
Παράλληλα με όλες τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ο Δήμος προγραμματίζει να παρουσιάσει και δυο χριστουγεννιάτικες συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.
Η Πλατεία Ευρώπης όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα έχει την τιμητική της για το καλωσόρισμα του νέου χρόνου. Μουσική, ποτό και τραγούδι θα παρασύρουν μικρούς και μεγάλους σε μια ξέφρενη εορταστική ατμόσφαιρα. Αποκορύφωμα θα είναι η ρίψη των πυροτεχνημάτων και η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Δήμαρχο της πόλης μας.
Ακόμα μια καινοτομία και σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας, αποτελεί το γεγονός ότι  φέτος αντί αποστολής χριστουγεννιάτικων καρτών, θα δοθεί εισφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας. Η απόφαση αυτή αποτελεί παράδειγμα αγάπης και αλληλεγγύης αναλογιζόμενοι τις δυσκολίες και τα μηνύματα των καιρών.
Η αναγκαιότητα για συλλογή όσον περισσότερων αγαθών για έμπρακτη στήριξη και βοήθεια των  συνάνθρωπων μας,  με την ουσιαστική προσφορά των δημοτών, αποτελεί επιτακτική ανάγκη και καθήκον όλων μας, ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες.
Η Λάρνακα αγκαλιάζει όλους του συνανθρώπους μας αυτές τις μέρες της κάθαρσης και της περισυλλογής χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις.

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

error: Content is protected !!