Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος… Tραγουδά για τον πατέρα

Ο Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος από τους αγαπημένους μας “Δε Σκόρδιονς” συναντά επί σκηνής τους “Prospectus”. Αφορμή, μια ιδιαίτερη συναυλία που θα δωθεί την ερχόμενη Τρίτη, 21 Αυγούστου,  στο “Savino Live”, στη Λάρνακα, μαζί με τους “Prospectus”. Μια συναυλία με τίτλο “Τραγουδώ για τον πατέρα μου”. Μια μουσική βραδιά, για πατέρες που έφυγαν, για πατέρες που είναι ακόμη εδώ, για πατέρες που θέλαμε ή θέλουμε κάτι να τους πούμε αλλά δεν καταφέραμε….Ο Κωνσταντίνος μιλά αποκλειστικά στο Skala Times για τη εκδήλωση αυτή, αλλά και για άλλα πολλά.

Της  Ξένιας  Νεοφύτου

Κωνσταντίνε ποιο ήταν το έναυσμα για την εκδήλωση “Τραγουδώ για τον πατέρα μου”; Ποια ανάγκη σε έκανε να θέλεις να “τραγουδήσεις για τον πατέρα σου” ;
(Χαμόγελά)…Πάει καιρός που ήθελα να το κάνω…Δεν βρήκα ποτέ το θάρρος να εξωτερικεύσω τον πόνο για την απουσία του. Θεωρώ πως η ανάγκη για να μπω σε τούτη την διαδικασία είναι για να ζητήσω ένα συγνώμη (και τους λόγους της συγνώμης θα ήθελα να τους κρατήσω για μένα). Νιώθω όπως ένα ποδοσφαιριστή που σκοράρει και υψώνει τα χέρια ψηλά για να αφιερώσει το γκολ σε κάποιον δικό του άνθρωπο που “έφυγε”….τι να κάνω εγώ δεν βάζω γκολ …τραγουδώ.

Πόσο εύκολο είναι να τραγουδά ένας καλλιτέχνης για απουσίες ανθρώπων αγαπημένων;
Η αλήθεια είναι ότι δεν το έζησα ποτέ. Για κάθε άνθρωπο πιστεύω πως είναι διαφορετικό. Νομίζω δεν θα είναι εύκολο για μένα, όμως κλείνοντας τα μάτια μου όταν θα τραγουδήσω ,φέρνοντας εικόνες αναμνήσεις και χρώματα στο μυαλό μου εκεί θα γίνει άπλα…μαγικό.

Πότε θα γίνει η εκδήλωση, που και τι να αναμένουμε να δούμε και να ακούσουμε;
Η εκδήλωση θα γίνει στις 21 Αυγούστου στο “Savino Live”. Σίγουρα θα είναι κάτι διαφορετικό… Μια κατάθεση ψυχής. Το τι θα δείτε; Σίγουρα γνωστούς σας (γέλια).

Θα έχει και ένα είδους φιλανθρωπικού χαρακτήρα….μίλησε μας λίγο γι αυτό….
Όλα τα έσοδα θα δοθούν στο Ίδρυμα “Χριστίνας Αποστόλου”. Ευχαριστώ τα ιδρυτικά μέλη και κυρίως τον παλιόφιλο και παλιό συμμαθητή Αντρέα Αποστόλου που είναι συνοδοιπόρος σε ετούτο το ταξίδι…λιγα λόγια…το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το βράδυ όταν πάω για ύπνο θα νιώθω υπέροχα και θα κοιμηθώ ήρεμα.

Θα έλεγες πως θα ήταν καλό να παρεβρεθούν και…πατέρες στην εκδήλωση;
Κακό δεν νομίζω να είναι!!                                                                                             

Εσύ θα ήθελες να γίνεις πατέρας κάποια στιγμή;
Γι’αυτό το θέμα θα μπορούσα να σου μιλώ για μέρες! Δεν θέλω να γίνω πατέρας,απλά θέλω να γίνω ο καλύτερος πατέρας και φυσικά ο τέλειος σύζυγος. Αυτό είναι όνειρο ζωής για μένα!!

Κωνσταντίνε στην εκδήλωση θα σε δούμε σόλο ενώ συνήθως σε βλέπουμε ντουέτο με τον Μιχάλη Κοντοβούρκη ως γκρουπ “Δε Σκόρδιονς”….Πως λειτουργείς όταν είσαι solo στη σκηνή; Πως όταν είσαι με το “έτερον σου ήμισυ” Μιχάλη Κοντοβούρκη από τους “Δε Σκόρδιονς”; Και πώς, όταν είσαι με άλλα παιδιά όπως τους “Prospectus”;
Εντελώς διαφορετικά…Σόλο εγώ και η κιθάρα μου απλά ακούω και τραγουδώ παραγγελιές (γέλια). Με τον Μιχάλη στη σκηνή νιώθω ασφάλεια. Για μένα είναι ο…δάσκαλος. “Prospectus”…Μάγκες ροκάδες και σε εισαγωγικά “αλήτες”…Απλά με αυτή τη μπάντα ροκάρεις και καταλαβαίνεις τι εστί “πάμε να ροκάρουμε”.

Το συγκρότημα “Δε Σκόρδιονς” πώς προέκυψε; Το όνομα αλήθεια πώς το εμπνευστήκατε;
Αυτό θα το απαντήσουμε μαζί με τον Μιχάλη στην επόμενη συνέντευξη για τους “Δε Σκόρδιονς” (γέλια).

Τι σημαίνει για σένα μουσική;
Δεν θα σου πω τι σημαίνει. Θα σου πω τι είναι. Είναι η παρέα μου στις μαύρες μου.

Τι σημαίνει “καλή μουσική”;
Για μένα δεν υπάρχει καλή και κακή μουσική. Για μένα υπάρχουν καλά και κακά ή άσχημα τραγούδια. Βλέπω πιο πολύ το στίχο παρά την μελωδία…

Πώς βλέπεις την τάση για μουσικές σκηνές στη πόλη μας τη Λάρνακα τα τελευταία χρόνια;
Οι επιχειρηματίες βλέπουν…

Να κλείσουμε με ένα στίχο που αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα σου για την εκδήλωση “Τραγουδώ για τον πατέρα μου”;
“Ξέρω τ’ όνομα σου, την εικόνα σου και πάλι από την αρχή, ψάχνω για μια διέξοδο γυρεύοντας μια αλλιώτικη ζωή….” (“Δεν λες κουβέντα”, Σωτηρία Μπέλλου).
Κλείνοντας θα ήθελα να πω πολλές ευχαριστίες σε: Savino Live, “Prospectus”, “Ίδρυμα Χριστίνας Αποστόλου” και στο Skala Times για αυτή την συνέντευξη-προβολή της εκδήλωσης. Ραντεβού στις 21 Αυγούστου.

 

.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!