Book for Thought “Κράτα τα μάτια σου κλειστά”

Γράφει ο Αλέξης Δημητρίου, Ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου Bibliocosmos

Σήμερα θα αφιερώσουμε την στήλη σ’ ένα αστυνομικό μυθιστόρημα του John Verdon. Μετά την παγκόσμια επιτυχία με το “Σκέψου ένα αριθμό”, το οποίο επίσης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, το “Κράτα τα μάτια σου κλειστά” είναι το νέο του μυθιστόρημα.
Το βιβλίο ξεκινάει παρουσιάζοντας μας την Τζίλιαν Πέρι, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, η οποία παντρεύεται τον διάσημο ψυχίατρο Σκοτ Άστον. Μπροστά της ανοίγεται ένας ευτυχισμένος δρόμος, όμως κατά τη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης βρίσκεται άγρια δολοφονημένη. Τα στοιχεία, όπως αναμένεται, οδηγούν σε αδιέξοδο και έτσι ξεδιπλώνεται η πλοκή του βιβλίου αφού αναλαμβάνει την υπόθεση ο ντετέκτιβ Ντέιβ Γκάρνεϊ, ο οποίος ήταν ο ήρωας και στο προηγούμενο βιβλίο του συγγραφέα.
Αν και έχουν περάσει μόνο λίγοι μήνες από την υπόθεση με τους Αριθμούς, ο Γκάρνεϊ αποφασίζει να θυσιάσει την ειδυλλιακή ηρεμία του αγροκτήματός του και να αποδυθεί σε έναν αγώνα για τον εντοπισμό του ψυχοπαθούς δολοφόνου. Με την αναλυτική μεθοδολογία του ανακαλύπτει πτυχές του μυστηρίου, αλλά ταυτόχρονα βάζει σε κίνδυνο κοντινά του πρόσωπα.
Πρόκειται για ένα αστυνομικό θρίλερ με συνεχείς ανατροπές, που προκαλούν δέος και καθιερώνουν τον Verdon ως μετρ του είδους. Το βιβλίο μας ταξιδεύει σ’ ένα τρομακτικό ταξίδι καθώς ο Γκάρνει ανακαλύπτει στοιχεία για το μυστήριο που καλείται να λύσει, με τις τελευταίες σελίδες του βιβλίο να είναι ιδιαίτερα συγκλονιστικές. Είναι ένα αστυνομικό θρίλερ το οποίο θα καθηλώσει τον αναγνώστη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!